Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Takaisin etusivulle Etusivulle
piktogrammi

Artikkelin kategoriat: Ajankohtaista Vaasan kaupunginteatteri

Runonlausuntaa, opetusvideoita, radio-ohjelma - Vaasan kaupunginteatteri osallistuu koronatalkoisiin

Vaasan kaupunginteatteri haluaa panostaa laadukkaan taiteen tuottamiseen maailmantilanteesta riippumatta. Teatterin työpöydällä ovat parhaillaan mm. koululaisten opetusvideot, radio-ohjelma sekä näytelmä suorana lähetyksenä.

Taiteesta nauttiminen on jokaisen perusoikeus ja taiteella on myös tutkitusti positiivinen vaikutus ihmisten hyvinvointiin. Vaasan kaupunginteatteri haluaa tarjota yleisölleen nautinnollista taidetta ja tekemistä myös rajoitusten aikana. Näyttelijät ja tekninen henkilökunta ovat käärineet hihansa yhteisen hyvän puolesta, ja tuottavat parhaillaan erilaisia esitysmuotoja kotikaranteenista kärsiville. Ensimmäisenä polkaistaan käyntiin iäkkäämmille ihmisille suunnattu Runoklubi, jossa Vaasan kaupunginteatterin näyttelijät lausuvat runoja, ja koululaisille tuotetaan opetusvideoita mm. taistelukoreografioista sekä tanssista. Teatterin tuottamaa ohjelmaa voi kuunnella jatkossa myös Radio Vaasan taajuuksilla maanantaista perjantaihin klo 14.30 ensi viikosta alkaen.

Teatterinjohtaja Seppo Välinen julisti syksyllä alkavan näytäntövuoden teemaksi rakkauden. Vallitsevassa tilanteessa teema osoittautuikin ajankohtaiseksi jo nyt.

– Rakkauden kausi alkoikin jo aiottua aikaisemmin lähimmäisenrakkautena, ja siihen meidän kaikkien kansalaisten pitäisi nyt panostaa, pohtii Välinen.

Mikäli koronaepidemiasta aiheutuvat rajoitteet jatkuvat, pyrkii teatteri toteuttamaan mm. uuden näytelmän livelähetyksenä sekä teatterin näyttelijöiden tähdittämän livekonsertin. Vaasan kaupunginteatterin pitää tosin elää hetkessä; kaikkia suunnitelmia ei välttämättä voida toteuttaa epidemiatilanteen muuttuessa jatkuvasti. Ohjelmistossa jo aiemmin olleita näytelmiä ei valitettavasti voida toteuttaa suorina lähetyksinä tai videotallenteina tekijänoikeuskustannusten vuoksi.

Korona kurittaa taloutta

Koronaviruksen vaikutukset näkyvät myös Vaasan kaupunginteatterin ja omistajataho Vaasan kaupungin taloudessa. Vaasan kaupunginhallitus on päättänyt kokouksessaan 16.3. käynnistää yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisista syistä koronapandemian takia.

Keväältä Vaasan kaupunginteatteri peruu taloudellisista syistä viimeiset Sugar – Piukat paikat –musikaalin sekä Romeo+Julia-näytelmän esitykset.

Katseet kohti syksyä

Määräykset, ohjeistukset sekä henkilökunnan turvallisuus huomioon ottaen Vaasan kaupunginteatteri tekee epidemiakaudella ahkerasti töitä tulevan syksyn valmistelemiseksi. Teatteri aikoo tarjota asiakkailleen kaikkien aikojen teatterisyksyn, ja auttaa siten osaltaan palauttamaan ihmiset takaisin paitsi turvalliseen, myös elämykselliseen arkeen.

Suomen hallitus linjasi maanantaina 16. maaliskuuta pitämässään tiedotustilaisuudessa, että julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön ja tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla suositellaan välttämään. Hallitus määräsi myös mm. teatteritalot suljettaviksi. Vaasan kaupunginteatteri ryhtyi toimenpiteisiin koronaviruksen leviämisen estämiseksi jo perjantaina 13. maaliskuuta perumalla kaikki esityksensä 12. huhtikuuta saakka. Harjoitustoiminta jatkuu teatterissa alle kymmenen hengen ryhmissä.

 

HUOM! Osallistu teatterin Runoklubiin lähettämällä meille oma runosi! Lue lisää TÄSTÄ.

Julkaistu: 18.03.2020