Ohita valikko
Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle
Vaasan kaupunginteatterin rakennus.

Artikkelin kategoriat: Vaasan kaupunginteatteri

Suomen Teatterit ry:n vuosikokous järjestetään Vaasassa

Julkaistu: 15.4.2024

Suomen Teatterit ry:n vuosikokoustapahtuma pidetään 18.–19.4. Vaasan kaupunginteatterissa.

Vaasan kaupunginteatterissa järjestetään 18.-19.4. Suomen Teatterit ry:n kaksipäiväinen vuosikokoustapahtuma, joka kerää paikan päälle noin sata osallistujaa teatterikentältä ympäri Suomen.  Perinteisessä tapahtumassa järjestetään Suomen Teatterit ry:n sääntömääräinen vuosikokous, seminaareja, koulutusta, keskustelutilaisuuksia sekä monipuolista oheisohjelmaa.

”Tänä vuonna perehdymme erityisesti aluekehityksen teemoihin sekä työnantajuuden vahvistamiseen. On hienoa saada tilaisuuteemme myös paikallisia puhujia, kuten Vaasan kaupungin sivistystoimen johtaja Christina Knookala sekä johtamisen tutkija, yliopistonlehtori Susanna Kultalahti Vaasan yliopistosta”, kertoo Suomen Teatterit ry:n viestintä- ja yhteyspäällikkö Tiina Piispa.

”On todella hienoa saada toivottaa Suomen Teatterit tervetulleiksi Vaasaan. Teatteritaiteella on vahva asema Pohjanmaalla. Vaasassa sijaitsee kaksi ammattiteatteria ja harrastajateatteritoiminta on todella laajaa. Tilastojen mukaan Vaasa on Suomen neljänneksi aktiivisin teatterikaupunki”, toteaa Vaasan kaupungin sivistystoimen johtaja Christina Knookala.

Suomen Teatterit ry on suomalaisten esittävän taiteen ammattiorganisaatioiden edunvalvonta- ja työnantajajärjestö. Vuonna 1922 perustettu järjestö työskentelee jäsentensä toimintaedellytysten turvaamiseksi ja hyvän teatterin, tanssin ja sirkuksen tekemisen mahdollistamiseksi Suomessa. Järjestön jäsenenä on kaiken kaikkiaan 73 esittävän taiteen toimijaa. Jäseniin kuuluu niin kaupunginteattereita, nukketeattereita, lastenteattereita, tanssiteattereita, sirkustoimijoita, ruotsinkielisiä näyttämöitä, kiertue- ja alueteattereita kuin Suomen Kansallisteatteri.

”Järjestön ja koko jäsenistömme puolesta voin todeta, että on suuri ilo saapua Vaasaan, joka tunnetaan elinvoimaisena kulttuurikaupunkina. Vaasan kaupunginteatteri emännöi vuosikokoustapahtumaamme lämmöllä ja ammattitaidolla!” kertoo Piispa.