Ohita valikko
Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle
Kepeä elämäni | Vaasan kaupunginteatteri

Artikkelin kategoriat: Arkisto Vaasan kaupunginteatteri

Sydänsyksy-teatterifestivaalin ohjelmisto on julkaistu

Julkaistu: 26.5.2021

Päivitetty: 27.5.2021

Vaasan kaupunginteatterin Sydänsyksy tuo valoa myös ensi syksyn pimeneviin iltoihin. Loka-marraskuussa vietettävä teatterifestivaali on täynnä monipuolisia vierailuesityksiä ja konsertteja.

Sydänsyksyn tapahtumatykityksen käynnistää Romeo-näyttämöllä 9. lokakuuta suosikkiesiintyjien tähdittämä ja jo yli 80 000 katsojaa kerännyt Kaikki äitini, kaikki tyttäreni. Petteri Summasen ohjaama ja Miitta Sorvalin, Sanna Stellanin ja Pirjo Heikkilän tulkitsema esitys pohjautuu Kodin Kuvalehden lukijoiden kokemuksiin, joissa äitiyden arki on täynnä hulvattomia sattumia ja äkkipikaisia yhteenottoja. Huumori sävyttää myös Romeo-näyttämön marraskuun vierailuesityksiä. Mikko Kivisen, Ville Keskilän ja Kalle Pylvänäisen tähdittämä Lisää saikkua, kiitos! tarjoaa katsojille nauruja terveydenhuollon ja sairaalamaailman kustannuksella 9. marraskuuta. Ismo Leikolan laulujen tahdittama Lisää saikkua, kiitos! on jatko-osa suositulle, jo yli 100 000 katsojaa keränneelle Saikkua, kiitos! –esitykselle. Komedienne Ulla Tapanisen yhden naisen show Lava-ammuntaa VI on esityssarjan kuudes itsenäinen jatko-osa, jossa Tapaninen tarttuu tyylilleen uskollisesti arjen ilmiöihin. Luvassa on rakastetun näyttelijän hillitöntä six pack-komiikkaa ja teräviä huomioita Romeo-näyttämöllä 17. marraskuuta.

Kaikki äitini, kaikki tyttäreni | Vaasan kaupunginteatteri
Kaikki äitini, kaikki tyttäreni tuo Vaasan kaupunginteatterin näyttämölle kolme tähtiesiintyjää: Sanna Stellanin (vas.), Miitta Sorvalin ja Pirjo Heikkilän. Kuva: Matti Rajala

Hyvän elämän säveliä

Sydänsyksy levittäytyy myös Julia-näyttämölle ja Teatteriravintola Kulman näyttämölle. Julia-näyttämöllä katsojia puhuttelee 4. marraskuuta runollinen, laulullinen, vastaansanomaton ja pohjattoman leikkisä monologi. Useissa Suomen teattereissa kiertänyt Kepeä elämäni on helsinkiläisnäyttelijä Miiko Toiviaisen omakohtainen monologi siitä, miten kertojan transtausta on kääntynyt voimavaraksi ja onnellisuuden lähteeksi. Monologista nähdään saman päivän aikana sekä ruotsinkielinen että suomenkielinen näytös. Teatterin omat esiintyjät tulkitsevat marraskuussa Lauluja hyvästä elämästä. Konsertti nähdään Teatteriravintola Kulman näyttämöllä 23. marraskuuta. Sydänsyksy-festivaalin päättää Kauneimmat joululaulut –konsertti, joka virittää joulun tunnelmaan Romeo-näyttämöllä 25. marraskuuta.

SYDÄNSYKSYN OHJELMISTO

 

Kansikuva: Timo Suutarinen