Ohita valikko
Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle
Korjaamo (2021) | Vaasan kaupunginteatteri

Artikkelin kategoriat: Arkisto Vaasan kaupunginteatteri

”Tube or not tube?”

Julkaistu: 11.10.2021

Mika Myllyahon kirjoittama Korjaamo tuo Vaasan kaupunginteatterin Julia-näyttämölle moottoriöljyn katkua ja miehistä sielunelämää. Korjaamoyrittäjä Jallu ja hänen lapsuudentoverinsa Ola päättävät nostaa ajan jalkoihin jääneen korjaamon uuteen loistoonsa alkamalla kovan luokan tubettajiksi!

Korjaamo on Suomen Kansallisteatterin pääjohtajan Mika Myllyahon kirjoittama näytelmä, joka kertoo kahden vanhan liiton miehen pyrkimyksestä pysyä mukana muuttuvan maailman vauhdissa. Jallu on keski-ikään ennättänyt korjaamoyrittäjä, jonka työllä on maksettu taloremontit ja perheen laskut. Hän on ottanut loppuunpalaneen lapsuudentoverinsa Olan korjaamolleen töihin. Vanhan ajan korjaamo ei kuitenkaan tahdo enää kannattaa, ja asiakkaat ovat kaikonneet ovelta. Jallu ja Ola alkavat pohtia ratkaisua ongelmaan ja heijastelevat samalla taustapeileistään omaa elettyä elämäänsä.

Korjaamo | Vaasan kaupunginteatteri
Vaasan kaupunginteatterin Korjaamo-näytelmän rooleissa nähdään Jari Hietanen (vas.) ja Timo Luoma. Kuva: Linus Lindholm

Myllyahon Korjaamo matkaa myös kansainvälisille teatteriareenoille. Keväällä 2018 Suomen Kansallisteatterissa kantaesitetty näytelmä nähdään Pohjois-Lontoossa Jacksons Lane -teatterissa osana viikonmittaista New Nordics Festivalia 15. lokakuuta. Korjaamo on yksi kuudesta festivaalin ohjelmistoon valitusta nykynäytelmästä. Korjaamo on valittu myös Liettuan Kansallisteatterin Versme-lukuteatterifestivaaleille, jotka järjestetään Liettuan Kansallisteatteri Vilnassa 20.-25. marraskuuta.

LUE LISÄÄ
OSTA LIPUT

Korjaamo | Vaasan kaupunginteatteri