Ohita valikko
Takaisin etusivulle Etusivulle
Romeo+Julia | Vaasan kaupunginteatteri

Artikkelin kategoriat: Arkisto Vaasan kaupunginteatteri

Vaasan kaupunginteatteri houkuttaa hakijoita

Julkaistu: 20.11.2019

Maakuntateattereissa on nyt vetoa. Vaasan kaupunginteatterin avoinna olevaan naisnäyttelijän paikkaan on tullut runsaasti hakemuksia – jopa maan rajojen ulkopuolelta.

Vaasan kaupunginteatteri haki uutta naisnäyttelijää, ja hakemuksia tehtävään tuli runsain määrin. Teatterinjohtaja Seppo Välinen kiitteli hakijoiden korkeaa tasoa.

– Olen positiivisesti yllättynyt siitä, miten paljon Vaasan kaupunginteatteri kiinnostaa hakijoita. Selkeästi on huomattu, että teatterissamme on vahva musiikkiteatteriosaaminen, sillä tänne hakee sen alan osaajia. On myös kiinnostavaa, että ollaan hakijoiden suhteen kansainvälisillä vesillä, Välinen tuumaa.

Hakemuksia naisnäyttelijän paikkaan on tullut jopa ulkomailta asti, ja hakijoiden osaamistaso on korkea. Suurin osa hakijoista on korkeakoulutettuja. Vaasan kaupunginteatterilla on hyvä maine valtakunnallisella teatterikentällä; hakijat korostivat hakemuksissaan, että ovat kuulleet paljon hyvää Vaasan kaupunginteatterin mahtavasta työilmapiiristä sekä korkeasta musiikkiteatteriosaamisesta.

Hakemuksia tuli yhteensä 38, joista neljä ei täyttänyt hakuvaatimuksia. Tehtävään valittu näyttelijä aloittaa työt Vaasan kaupunginteatterissa elokuussa.

Avustajahakemuksia lähes 200

Vaasan kaupunginteatteri haluaa olla vahvasti mukana nuorten taidekasvatuksessa. Teatterissa on syntynyt viime vuosien aikana kokonaan uusi teatterisukupolvi. Esimerkiksi Billy Elliot –musikaalissa nähtiin lahjakkaita lapsiavustajia, jotka ovat sittemmin näytelleet myös useassa muussa teatterin produktiossa, ja kasvaneet teatterissa nuoriksi aikuisiksi.

Kaupunginteatteri haki hiljattain lapsi- ja aikuisavustajia ensi syksyn musikaalituotantoon. Pääsykokeet järjestettiin teatterilla kuluneena viikonloppuna. Avustajahakemuksia tuli yhteensä 180, ja hakemuksista noin kaksi kolmasosaa oli lapsia. Tästä voidaan päätellä, että vaasalaisten lasten kiinnostus teatteria ja teatterin tekemistä kohtaan on korkealla tasolla, ja alueelta saatetaan tulevaisuudessa saada merkittäviä uusia taiteentekijöitä Suomen teatterikentälle.