Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Takaisin etusivulle Etusivulle
piktogrammi

Artikkelin kategoriat: Ajankohtaista Vaasan kaupunginteatteri

Vaasan kaupunginteatteri ilahduttaa ikäihmisiä

Vaasan kaupunginteatteri on kevään aikana kantanut kortensa kekoon yhteisen hyvän puolesta ja tuottanut poikkeusajan ohjelmistoa monikanavaisesti. Viimeisimpänä tempauksen teatterin näyttelijät toimivat kulttuurin lähettiläinä ikäihmisille.

Kulunut kevät on ollut haastavaa ja yksinäistä aikaa erityisesti karanteeniin tuomituille ikäihmisille, mistä syystä myös Vaasan kaupunginteatteri on halunnut levittää kulttuurin iloa heidän elämäänsä. Viikosta 20 lähtien kaupunginteatterin näyttelijät ovat olleet yhteydessä ikäihmisiin Alvar-kuvapuhelinpalvelun välityksellä ja mm. lausuvat heille runoja, sekä keskustelevat heidän kanssaan molemmilla kotimaisilla kielillä.

Alvar-kuvapuhelinpalvelun avulla kotihoidon ja Ikäkeskuksen asiakkaille välitetään mm. kotihoidon palveluja, viriketoimintaa sekä toimintakykyä ja kuntoutumista edistävää toimintaa.

Teatteri on saanut runsaasti kiitosta poikkeuksellisen laajasta ja monipuolisesta poikkeusajan ohjelmistostaan, jota on voinut nauttia teatterin omien kanavien lisäksi mm. Radio Vaasan taajuuksilla sekä valtakunnallisella harrastakotona.fi-lastenkulttuurisivustolla. Ohjelmisto on nähtävillä teatterin kotisivuilla 31. toukokuuta saakka. Teatteritoiminta jatkuu kesätauon jälkeen perinteisillä näytäntökauden avajaisilla 20. elokuuta.

Julkaistu: 22.05.2020