Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Takaisin etusivulle Etusivulle
Alvar-palvelu | Vaasan kaupunginteatteri

Artikkelin kategoriat: Ajankohtaista Vaasan kaupunginteatteri

Vaasan kaupunginteatteri ja museot järjestävät etäyhteydellä museokierroksia ikäihmisille

Julkaistu: 14.6.2021

Vaasan kaupunginteatteri ja Vaasan kaupungin museot tuottavat kesän ajan yhteistyössä viriketoimintaa ikäihmisille. Alvar-kuvapuhelinpalvelun asiakkaat pääsevät kesällä etäyhteyden kautta vierailuille museoihin teatterin näyttelijöiden ja museon oppaan johdolla.

Vaasan kaupunginteatteri ja Vaasan kaupungin museot tuottavat kesän ajan ohjelmaa Vaasan kaupungin Alvar-kuvapuhelinpalveluun. Alvar-palvelun avulla tarjotaan ikäihmisille viriketoimintaa etäyhteydellä kuvapuhelimen välityksellä. Vaasan kaupunginteatterin ja Vaasan kaupungin museoiden ohjelmissa esiintyjinä toimivat teatterin näyttelijät ja museon oppaat.

– Olen iloinen, että voimme näin kesäkautenakin tuoda virkistystä senioreille ja tehdä yhteistyötä Vaasan kaupungin upeiden museoiden kanssa, intoilee Vaasan kaupunginteatterin johtaja Seppo Välinen.

Museotoimenjohtaja Elina Boneliuskin iloitsee uudesta aluevaltauksesta.

– Alvar-yhteistyö on museoiden näkökulmasta hieno tapa lisätä näyttelyiden ja kokoelmien saavutettavuutta ja tuottaa iloa niillekin, jotka eivät välttämättä pääse näyttelyihin. Yhdessä teatterin kanssa saamme asialle vielä lisää nostetta ja uutta ulottuvuutta, Bonelius toteaa.

Alvar-palveluvastaava Margareeta Verronen lisää, että näyttelijöiden mukanaolo luo eri tavalla vuorovaikutusta ja elävöittää tuokioita.

– Hienoa että yhteistyö kaupunginteatterin kanssa jatkuu. Olemme tehneet jo yhteistyötä myös museoiden kanssa. Kiva että nämä yhdistyvät ja mukavaa, että museo-opastuksen lisäksi näyttelijät ihmettelevät, kyselevät ja ottavat meidän asiakkaitamme sillä tavalla mukaan kierrokselle, kiittelee Verronen.