Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Takaisin etusivulle Etusivulle
Vaasan kaupunginteatteri | Wasa Teater

Artikkelin kategoriat: Ajankohtaista Vaasan kaupunginteatteri

Vaasan kaupunginteatteri ja Wasa Teater yhteistyöhön

Julkaistu: 9.2.2021

Vaasan kaupunginteatteri ja Wasa Teater toteuttavat kevään aikana yhteistyönä mielekästä sisältöä ikäihmisille sekä kaksipäiväisen äitienpäiväkonsertin.

Idea Vaasan kaupunginteatterin ja Wasa Teaterin yhteistyöhön lähti jo teattereiden johtajien, Wasa Teaterin Ann-Luisen Bertellin sekä Vaasan kaupunginteatterin Seppo Välisen, ensitapaamisesta.

– Tapasimme Ann-Luisen kanssa heti, kun hänet valittiin Wasa Teaterin johtajaksi. Puhuimme, että meidän täytyy päästä tekemään yhdessä töitä heti. Meillä on syytä olla ylpeitä siitä, että meillä on tässä kaupungissa kaksi hienoa ammattiteatteria. Kannamme vastuuta hyvinvoinnista erityisesti tänä aikana ja on tärkeää, että pystymme tuottamaan vanhuksille virikkeitä molemmilla kotimaisilla kielillä. Uskomme, että pienestä yhteistyöstä kasvaa tulevaisuudessa isompi virta, valottaa Välinen.

Vaasan kaupunginteatteri ja Wasa Teater tuottavat kevään aikana yhdessä sisältöä Vaasan Alvar-kuvapuhelinpalveluun. Vaasan Alvar on kotihoidon ja Ikäkeskuksen yhdessä tuottama kuvapuhelinpalvelu, jonka kautta ikäihmiset saavat videoiden välityksellä kotihoidon palveluja sekä viriketoimintaa, sosiaalista pääomaa, toimintakykyä ja kuntoutumista edistävää toimintaa.

– Tuotamme ikäihmisille Alvar-palveluun muun muassa runoja, lauluja, näytelmätekstejä ja talokierroksia. Lisäksi olemme esitelleet näyttelijöiden lemmikkejä ja keskustelleet siitä, millaisia lemmikkejä Alvar-palvelun asiakkailla on ollut, Bertell selventää.

Äitiä juhlistetaan musiikin merkeissä

Vaasan teatterit toteuttavat keväällä yhteistyönä myös äitienpäiväkonsertin. Konsertti esitetään Wasa Teaterissa 7. toukokuuta ja Vaasan kaupunginteatterilla 8. toukokuuta. Konserteissa kuullaan upeaa musiikkia molemmilla kotimaisilla sekä muilla kielillä.

– Äitienpäiväkonsertti on seuraava askel yhteistyössämme; siirrymme konkreettiseen esitystoimintaan. Mikä sen mukavampaa, kuin lähteä tekemään molemmilla kielillä hyvää musiikkia niinkin hienoon päivään kuin äitienpäivä. Molemmissa taloissa on vahvaa musiikkiosaamista, joten tämä tuntui todella luotevalta, summaavat Bertell ja Välinen.

Konserteissa esiintyvät Vaasan kaupunginteatterista Sarah Nedergård, Sonja Silvander, Toni Ikola, Jukka Wennström, Terhi Suorlahti, Juha Ekola, Ulla Väätäinen ja Timo Luoma. Wasa Teaterista lavalle nousevat näyttelijät Johan Aspelin, Jonas Bergqvist, Lina Ekblad, Maria Udd, Markus Lytts ja Tove Qvickström.

Laulajia säestää kolmihenkinen yhtye, jota johtaa Vaasan kaupunginteatterin kapellimestari Sauli Perälä. Konserttien juontajina toimivat Vaasan kaupunginteatterin näyttelijä Oiva Nuojua sekä Wasa Teaterin näyttelijä Carola Sarén. Konserttien kesto on 1,5 tuntia ilman väliaikaa.