Ohita valikko
Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle
Bapsilarometri 2021 | Vaasan kaupunginteatteri

Artikkelin kategoriat: Ajankohtaista Arkisto Bapsilarometri Vaasan kaupunginteatteri

Vaasan kaupunginteatterin lastenesitys Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalin ohjelmistoon

Julkaistu: 28.2.2022

Päivitetty: 23.6.2022

Vaasan kaupunginteatterin lastenesitys Bapsilarometri 2021 on valittu mukaan Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaaleille, joita vietetään huhtikuun alussa Oulun teatterilla ja Kulttuuritalo Valveella.

Tuomas Rinta-Panttilan käsikirjoittama ja ohjaama Bapsilarometri 2021 sai ensi-iltansa Vaasan kaupunginteatterin Julia-näyttämöllä viime syksynä 4. syyskuuta. Lapsibarometri 2020 –tutkimuksesta inspiraationsa saanut lastenesitys on valittu mukaan tämän vuoden Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaaleille, jotka järjestetään 5.-9.4.2022 Oulun teatterilla ja Kulttuuritalo Valveella kahden vuoden tauon jälkeen. Teatterifestivaaleille on luvassa 19 esitystä kaikenikäisille katsojille.

”Lastenteatteri on tärkeä osa vahvaa teatteritaloa ja tuotammekin vuosittain kaksi ensi-iltaa lapsille. Jotta lastenteatteri voi kehittyä, on etsittävä uusia teoksia ja tekotapoja, jotta voimme tarjota lapsille mitä parhainta teatteritaidetta. Näen lapsille suunnatut kantaesitykset porttina uuteen. Olen hyvin iloinen, että pohtiva, leikkisä ja villi esityksemme Bapsilarometri 2021 on huomattu ja valittu maineikkaille Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaaleille”, iloitsee teatterinjohtaja Seppo Välinen.

Bapsilarometri 2021 -esityksessä kaksi hyvin virallista valtuutettua, apsilasiavaltuutetut, ovat tulleet julkaisemaan lapsen hyvää elämää koskevan Bapsilarometri 2021 –tutkimuksensa. Julkaisutilanne on kuitenkin tyssätä alkuunsa ja pian lasten maailma imaiseekin heidät mukaansa täysin palkein. Tutuksi tulevat kahtia jaettu liukumäki, liian iso pöytä, kammottava nojatuoli ja mystinen vahtimestari! Teoksen lavastuksen ja puvut on suunnitellut Paula Varis. Rooleissa nähdään Ville Härkönen, Toni Ikola, Hannu Kivioja ja Nuutti Saari.

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali on alansa vanhin ja yksi Euroopan suurimmista festivaaleista nuorelle yleisölle. Festivaalia vietettiin ensimmäistä kertaa Oulussa vuonna 1982, ja vuodesta 1993 festivaalin pääjärjestäjänä on toiminut Oulun teatteri. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii Alma Lehmuskallio. Festivaali toteutetaan yhteistyössä Kulttuuritalo Valveen, Jojo – Oulun Tanssin Keskuksen, Akseli Klonkin ja Flow Productionsin kanssa.

Bapsilarometri 2021 nähdään Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaaleilla ti 5.4. klo 13 ja klo 18.

Tutustu festivaaliin täältä!