Ohita valikko
Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle
Kuva Vaasan kaupunginteatterin uuden esteettömän hissin avajaisista. Kuvassa Vaasan kaupungin Talotoimen kiinteistöpäällikkö Hanna Pekkala, Lihastautiliiton edustaja Marjo Luomanen, avustaja Hannele Tsekova, tekninen päällikkö Seppo Koskinen ja teatterinjohtaja Seppo Välinen.

Artikkelin kategoriat: Ajankohtaista Uutiset Vaasan kaupunginteatteri

Vaasan kaupunginteatterissa uusi esteetön hissi

Julkaistu: 9.1.2023

Päivitetty: 12.1.2023

Vaasan kaupunginteatteriin, Ravintola Kulman sisäänkäynnin yhteyteen, on rakennettu uusi esteetön hissi.

Vaasan kaupunginteatteriin rakennettu esteetön hissi löytyy Ravintola Kulman (Pitkäkatu 53) sisäänkäynnin yhteydestä. Uuden hissin myötä teatteriin sisään ei tarvitse kulkea henkilökunnan ovesta Rauhankadun puolelta, vaan kulku teatteriin onnistuu teatterin julkisivun puolelta.

Uudella hissillä pääsee sekä teatterin ensimmäiseen kerrokseen, Ravintola Kulmaan, lippukassalle ja Romeo-näyttämölle sekä toiseen kerrokseen, Julia-näyttämölle.

Suuri askel kohti esteettömyyttä ja yhdenvertaisuutta

Uusi hissi on suuri askel kohti esteettömyyttä ja yhdenvertaisuutta Vaasan kaupunginteatterissa. Projektin seuraavat askeleet ovat sisäänkäynnin ovien painikekäyttö ja sisäänkäynnin päivittäminen täysin esteettömäksi.

Esteettömän hissin kantavuus on max 500 kg ja koko 1,1 m x 1,40 m.

– Talomme yhtenä keskeisenä ja tärkeänä arvona on yhdenvertaisuus. Nyt olemme tässä pisteessä, että meillä on talossamme uusi esteetön hissi, mikä parantaa katsojien yhdenvertaisuutta. Tämä on äärimmäisen hieno asia. Nyt haluammekin kuulla käyttäjiä, miten saamme esteettömyyttä talossamme parannettua ja vietyä eteenpäin”, kertoo teatterinjohtaja Seppo Välinen.

– Olemme erittäin hyvällä mallilla projektissa kohti esteettömyyttä. Tästä jatketaan eteenpäin ja lähdetään tekemään tarvittavia muutoksia, lisäyksiä ja ratkaisuja, jotta saamme projektin maaliin”, toteaa tekninen päällikkö Seppo Koskinen.

 

Lisätiedot:

Seppo Koskinen, tekninen päällikkö (vs.)

040 775 8528 | seppo.koskinen@vaasa.fi

 

Seppo Välinen, teatterinjohtaja

040 575 5231 | seppo.valinen@vaasa.fi