Förbigå menyn
Tillbaka till ingångssidan Till ingångssidan
Invigning av den nya tillgängliga hissen vid Vaasan kaupunginteatteri. På bilden syns Vasa Hussektors fastighetschef Hanna Pekkala, Muskelhandikappförbundets representant Marjo Luomanen, assistent Hannele Tsekova, teaterns tekniska chef Seppo Koskinen och teaterchef Seppo Välinen.

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Ny tillgänglig hiss vid Vaasan kaupunginteatteri

Publicerad: 12.1.2023

Uppdaterad: 13.1.2023

Invid ingången till restaurang Kulma vid Vaasan kaupunginteatteri har en ny tillgänglig hiss byggts.

Den nya tillgängliga hissen vid Vaasan kaupunginteatteri finns invid ingången till restaurang Kulma på Storalånggatan 53. I och med den nya hissen måste man inte längre gå via Fredsgatans personalingång för att komma till teatern, utan man kan nu gå in från teaterns éntresida.

Med den nya hissen kommer man såväl till första våningen där restaurang Kulma, biljettkassan och Romeo-scenen finns, som till Julia-scenen på andra våningen.

Ett stort steg i riktning mot tillgänglighet och jämställdhet

Den nya hissen är ett stort steg i riktning mot tillgänglighet och jämställdhet vid Vaasan kaupunginteatteri. Följande steg i projektet blir att uppdatera tryckknapparna invid ingången och göra ingången fullt tillgänglig.

– Jämställdhet är en central och viktig värdering för vårt hus.  Nu har vi nu nått punkten då vi har en ny tillgänglig hiss, vilket ger ökad jämställdhet bland åskådarna.  Det här är en mycket fin sak. Nu vill vi höra från användarna hur vi ytterligare kan förbättra och öka tillgängligheten i vårt hus, berättar teaterchef Seppo Välinen.

Hissens maximalt tillåtna bärkraft är 500 kg och storlek 1,10 m x 1,40 m.

– Vi är en bra bit på väg med projektet i riktning mot jämställdhet. Arbetet fortskrider och vi tar itu med nödvändiga förändringar, tillägg och lösningar för att föra projektet i hamn, konstaterar teaterns tekniska chef Seppo Koskinen.