Ohita valikko
Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle
Bapsilarometri 2021 | Vaasan kaupunginteatteri

Artikkelin kategoriat: Ajankohtaista Vaasan kaupunginteatteri

Vaasan kaupunginteatterin syksy on vienyt hyvän elämän äärelle

Julkaistu: 11.1.2022

Kohtaamiset yleisön kanssa ovat olleet aikaisempia vuosia arvokkaampia. Rajoituksista johtuva pienikin yleisö on ollut merkityksellinen, niin katsomossa kuin näyttämöllä olijoille. 

Kevät kulisseissa erikoisohjelmistoa tuottaen

Keväällä ihmisten mielialaa nostatettiin toteuttamalla runsaasti erikoisohjelmistoa, alueellisten rajoitustoimien suljettua teatterin oven kuukausiksi. Äitienpäivänä tarjottiin Wasa Teaterin kanssa yhteistyössä tuotettu äitienpäiväkonsertti Lauluja äidille – Sånger till mamma ruutujen välityksellä, minkä lisäksi ohjelmatarjontaa värittivät myös mm. Lämpiökeskusteluja-podcast-sarja sekä sisällöntuotanto ikäihmisten Alvar-kuvapuhelinpalveluun yhteistyössä Wasa Teaterin kanssa.  Lisäksi Vaasan kaupungin museoiden kanssa tuotettuja museokierroksia ikäihmisille jatkettiin pitkälle kesään Alvar-kuvapuhelin-palvelun kautta.  Tampereen Teatterikesän pääohjelmistossa kesällä vieraillut, Taina Mäki-Ison ohjaama lastenesitys, Rakkaus?! IIK! KÄÄK! YÄK! keräsi kevään esityssulun aikana striiminäytöksenä 1303 katsojaa.

Esiintymisen riemua ja kohtaamisia

Syksyn näytelmäkauden aloittanut ”oodi leikille”, vauhdikas lastennäytelmä Bapsilarometri 2021 keräsi lähes 1200 katsojaa, vaikka yli puolet näytöksistä saatiin esittää vain puolelle katsomolle.  Katsojarajoitusten poistuttua lokakuun alusta, saimme teatterissa nauttia täysistä katsomoista reilun kuukauden verran ennen seuraavaa koronan aiheuttamaa epävarmuusaaltoa. Vahvoja naisia ylistävä Katri Helena- musikaali keräsi syksyn aikana reilut 7 000 katsojaa 32 näytöksellä.  Colorado Avenue kertoo siirtolaisuuden mahdollistamasta luokkaretkestä, vahvoista siteistä vanhempien ja lasten välillä sekä kyläyhteisön muutosvastarinnasta uuden äärellä. Näytelmä  sai paljon kiitosta teatterissa vierailleilta kahdeksasluokkalaisilta Taidetestaajilta ja on sykähdyttänyt jo yli 3100 katsojaa. Korjaamo-näytelmä
on korjannut jo yli 1500 katsojan koneita, jotka ovat hykerrelleet teatterista poistuessaan.

Sydänsyksy-festivaalin aikanat teatterissa vierailleet; Kaikki äitini, kaikki tyttäreni,  Lava-ammuntaa VI, Lisää saikkua, kiitos! sekä Full pull, Woyzeck! ja Kepeä elämäni piristivät kaiken kaikkiaan vajaata 2000 katsojaa. Kaiken kaikkiaan toiminta on tavoittanut lähes 23 000 katsojaa 105 näytöksellä sekä vierailuilla ja yleisötapahtumilla.

Kevätkaudelle jatkavat Katri Helena -musikaali, Colorado Avenue sekä Korjaamo.

”Olemme eläneet pitkään pandemian keskellä ja tilanne on ollut erittäin haastava esittävän taiteen kentällä. Tämän hetkiset tilastot ovat vertailukelpoisia vain pandemia-ajassa: viime keväänä emme ole saaneet esittää lainkaan. Ilokseni mennyt syksy on ollut niin meille teatterintekijöille kuin katsojillemme ihanaa aikaa, kun olemme saaneet kohdata esitysten parissa. Syksyn upeat ensi-illat ovat tavoittaneet yleisön erinomaisesti ja olemme pystyneet tarjoamaan ohjelmaa myös muissa kanavissamme sekä tekemään jo jonkin verran myös yleisötyötä. Katson positiivisesti tulevaisuuteen ja toivotan katsojat tervetulleiksi katsomaan suosikkinäytelmiämme sekä uusia ensi-iltojamme”, toteaa teatterinjohtaja Seppo Välinen.