Ohita valikko
Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle

Artikkelin kategoriat: Ajankohtaista Arkisto Vaasan kaupunginteatteri Veljeni, Leijonamieli

Veljeni, Leijonamieli tempaa kaikkien aikojen seikkailuun

Julkaistu: 11.3.2022

Päivitetty: 23.6.2022

Vaasan kaupunginteatterin kevätkauden toisena ensi-iltana nähdään Veljeni, Leijonamieli, joka saa ensi-iltansa Romeo-näyttämöllä 19. maaliskuuta.

Astrid Lindgrenin lastenkirjoihin perustuva satuklassikko Veljeni, Leijonamieli kertoo väkevän ja vauhdikkaan tarinan hyvän ja pahan kamppailusta, kaiken voittavasta veljesrakkaudesta sekä omien pelkojen voittamisesta. Veljeni, Leijonamieli seuraa kahden veljeksen, Korpun ja Joonatanin, yhteistä matkaa. Vakavasti sairas Korppu pelkää kuolemaa yksin kotona. Hän luottaa isoveljeensä Joonataniin, joka kertoo Korpulle Nangijalasta, kuoleman jälkeisestä ajasta, jossa eletään onnellisena leiritulten loimutessa.

Mutta millaiseen seikkailuun veljekset joutuvatkaan päästyään satujen maailmaan! Veljeksiä vastassa ovat häijy Tengil joukkoineen sekä hurja lohikäärme Katla turmiollisine liekkeineen. Pystyvätkö Joonatan ja Korppu pelastamaan Kirsikkalaakson? Entä jos toiselle tapahtuu jotain pahaa?

Näytelmätekstin on dramatisoinut Alexander Mørk-Eidem ja kääntänyt Jukka-Pekka Pajunen. Näytelmän ohjaa teatterinjohtaja Seppo Välinen, joka toimii myös teoksen koreografina. Näytelmän lavastus on Maria Antmanin käsialaa ja puvut teokseen on suunnitellut Paula Varis. Veljeni, Leijonamielen musiikista ja äänisuunnittelusta vastaa kokkolalaislähtöinen äänisuunnittelija Joonas Outakoski, joka vierailee Vaasan kaupunginteatterissa ensimmäistä kertaa. Teoksen valosuunnittelu on Olli Haakanan käsialaa.

Näyttämöllä veljesparin nuoremman, Korpun, roolin tulkitsee Petteri Hautala ja isoveljen Joonatan Leijonamielen saappaisiin astuu Oiva Nuojua. Muissa rooleissa kaikkien aikojen seikkailussa nähdään muun muassa Timo Luoma, Anna Lemmetti-Vieri, Toni Ikola, Ville Härkönen, Jari Hietanen sekä Tiia Ollikainen.

Teosta suositellaan yli 9-vuotiaille katsojille. Esityksen kesto on noin 2 h 30 min (sis. väliajan).

Veljeni, Leijonamieli ensi-illassa Vaasan kaupunginteatterin Romeo-näyttämöllä 19.3.2022 klo 18.