Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Takaisin etusivulle Etusivulle

Bothnia Classic! – klassista musiikkia ympäri vuoden

Julkaistu: 23.2.2021

Päivitetty: 2.3.2021

Vasta perustettu Bothnia Classic -työryhmä tuo kuuntelijoille klassista musiikkia ympäri vuoden. Työryhmässä on mukana ammattimaisesti toimivia kulttuuritapahtumien järjestäjiä, sekä muusikoita.

Teksti: Maija Rossi
Kuva: Benny Fors

 

Bothnia Classiciin (BC) kuuluu tällä hetkellä 12 toimijaa, ja järjestäjillä on useiden vuosien kokemus vuosittain järjestettävistä tapahtumista. Työryhmään kuuluu neljä vaasalaistoimijaa: Vaasan Kuorofestivaali, Vaasan Oopperayhdistys, Korsholman Musiikkijuhlat ja Vaasa Baroque 

Muut osallistujat ovat Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, Kokkolan Talviharmonikka, Schauman-Sali, Pietarsaari, Rusk– kamarimusiikkifestivaali, Pietarsaaren sinfonietta, Kaskisten Musiikkikesä, Ilmajoen Musiikkijuhlat, Kaustisen kamarimusiikkiviikko. 

 

Tapahtumien renessanssi  

Työryhmän tavoitteena on parantaa tapahtumien näkyvyyttä ja lisätä kiinnostusta klassiseen musiikkiin. Kulttuuriala joutui viime vuonna kestämään poikkeuksellisen paljon koronan vuoksi, ja toimintaedellytykset ovat jatkossakin haasteellisia. Kulttuuri ei ole kuitenkaan katoamassa mihinkään, päinvastoin. Kulttuuripalveluiden ja tapahtumien merkitys korostui entisestään poikkeusoloissa, sillä niiden poissaolo tuntui merkittävästi ihmisten arjessa.  

– Esiintyjät kaipaavat lavoille ja yleisö janoaa elämyksiä, uskommekin, että tässä koittaa vielä tapahtumien renessanssi. Ihmisten välisen yhteyden ja kohtaamisten merkitys on monella tapaa näyttäytynyt olevan yksi yhteiskunnan tärkeimmistä hyvinvoinnin ja onnellisuuden kokemusten tuojista, kertoo Vaasan kaupungin kulttuurituottaja Ilkka Nyqvist. 

Klassisen musiikin festivaalit houkuttelevat yleisöä sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. BC haluaakin tuoda konsertit ja tapahtumat lähemmäs kuuntelijoilta, osaksi ihmisten arkea.  

 

Vuosi täynnä onnen hetkiä 

Työryhmä haluaa tarjota laadukasta ohjelmistoa klassisen musiikin ystäville pohjanmaan alueella. Vuoden aikana tullaan näkemään konsertteja, festivaaleja sekä mahdollisesti workshoptilaisuuksia kulttuurin kuluttajille. 

– Tässä katson edessäni pitkää listaa hienoja konsertteja, jotka on suunniteltu vuodelle 2021. Vuosi tulee olemaan täynnä hienoja elämyksiä ja onnen hetkiä! Odotamme innolla päästä luomaan kokemuksia, joita moni on kaivannut, toteaa Nyqvist.  

Klassisen musiikin kieli on universaali ja Suomen tarjonta on kansainvälisesti tunnettua. Pohjanmaalla on paljon korkealaatuisia klassisen musiikin tuottajia, jota kannattaa markkinoida yhdessä kokonaisuutena. Bothnia Classic haluaa tehdä Pohjanmaan entistä tunnetummaksi klassisen musiikin alueena ja houkutella lisää kuuntelijoita vierailemaan. 

 – Omaan tarjontaan sokeutuu helposti, alueella on korkeatasoisia klassisen musiikin toimijoita. Sen lisäksi meillä on hyvä kapasiteetti ottaa vastaan kävijöitä, jotka voivat nauttia muistakin palveluista ja luontoelämyksiä konserttien yhteydessä, sanoo Monica Johnson, Korsholman Musiikkijuhlien toiminnanjohtaja, sekä Bothnia Classicin  perustajajäsen. 

 

INFO