Ohita valikko
Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle

Artikkelin kategoriat: Vaasan kaupunginteatteri

Kulttuuriakatemia esittää: Palaneen käryä

Julkaistu: 7.5.2024

Vaasan lyseon lukion ja Vaasan kaupunginteatterin yhteistyöhanke Kulttuuriakatemia nähdään jälleen Julia-näyttämöllä toukokuussa 2024. Kulttuuriakatemian tämän kevään näytelmä kantaa nimeä Palaneen käryä.

Kevään 2024 Kulttuuriakatemia koostuu kuudesta Vaasan lyseon lukiolaisesta, joiden yhdessä luoma näytelmä Palaneen käryä nähdään Vaasan kaupunginteatterin Julia-näyttämöllä 13.5. alkaen.

Mitä tapahtuu, kun tavallisen arjen sijasta perhe-elämästä tuleekin raskasta, perheen suhteet tulehtuvat ja niin kauniisti alkanut yhteiselämä ei enää toimikaan? Mitä tehdä tilanteen korjaamiseksi? Onko toivoa paremmasta?

Kulttuuriakatemia 2024 esittelee vahvan ja ajatuksia herättävän näytelmän, joka nostaa rohkeasti esille usein piiloon jäävän yhteiskunnallisen ongelman. Palaneen käryä on kertomus yhden perheen elämästä ja lähisuhdeväkivallan traagisista seurauksista.

Vuoden 2024 Kulttuuriakatemian ohjaavana ohjaajana toimii Annika Sillander ja ohjaajan assistenttina Maija Rantala. Näytelmän ovat käsikirjoittaneet Iida Alaluusua, Alicja Musielak ja Lilja Maja yhdessä työryhmän kanssa. Julia-näyttämöllä rooleissa nähdään Iida Alaluusua, Aurelia Autio, Jaakko Hirvonen, Maiju Jääskeläinen, Lilja Maja, Alicja Musielak. Näytelmän teknisestä toteutuksesta vastaavat Vaasan kaupunginteatterin Nuutti Saari, Jaakko Seppä, Ville Rasila ja Olli Haakana.

Vaasan lyseon lukion ja Vaasan kaupunginteatterin yhteistyöhanke Kulttuuriakatemia nähdään Vaasan kaupunginteatterin Julia-näyttämöllä jo kuudetta kertaa. Lukuvuonna 2016–2017 käynnistyneen Kulttuuriakatemian tarkoituksena on kasvattaa niin lukiolaisten kiinnostusta teatteritaidetta kohtaan kuin vahvistaa Vaasan lyseon lukion taide- ja kulttuurikasvatusta. Teatteriprojekti tarjoaa lukiolaisille valinnaisen teatteritaidekasvatuksen opintokokonaisuuden.

Yleisöesitys nähdään maanantaina 13.5. klo 19. Liput esitykseen myy Vaasan kaupunginteatterin lippukassa. Tämän lisäksi teoksesta nähdään kuusi koululaisesitystä.