Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Takaisin etusivulle Etusivulle

Lyhyet kulttuuriuutiset

Julkaistu: 23.2.2021

Päivitetty: 23.2.2021

Hietalahteen saatiin luvallinen graffitiseinä 

Entisen raviradan aitaan Hietalahteen on perustettu luvallinen maalausseinä graffititaiteelle. Maalausseinän perustaminen on osa alueelle rakentuvan uuden Ravilaakson asuinalueen väliaikaiskäyttöä. Aitaan saa maalata siihen saakka, kunnes se puretaan rakentamisen tieltä pois. Maalattava aita ulottuu Ravikadulta Ruutikellarintielle. 

– Toivomme, että paikasta tulee suosittu kaikenlaisten maalaajien parissa. Paikalle voi mennä ihan tavallinen maalipurkki kädessä vaikka lasten kanssa maalaamaan, kulttuurituottaja Ilkka Nyqvist kannustaa.
 

 

Kulttuuripolku käyttöön Vaasan varhaiskasvatukseen 

Kulttuuripolku toteuttaa lapsen oikeutta taiteeseen ja kulttuuriin. Se rikastuttaa varhaiskasvatuksen toimintaa kulttuuripalvelujen ja eri kulttuurintuottajien kanssa tehtävällä yhteistyöllä. Tavoite on saattaa taiteet ja kulttuuri vahvemmin ja suunnitelmallisemmin osaksi varhaiskasvatuksen arkea. 

Vaasassa kulttuuripolku etenee varhaiskasvatuksessa teemoittain ja ikäryhmittäin. Vuosi rakentuu jokaisessa yksikössä omanlaiseksi. Henkilöstölle kulttuuripolku antaa infoa, materiaalia ja koulutusta toimintojen toteuttamiseen. Lapset osallistuvat myös toiminnan suunnitteluun ja arviointiin.  

Kulttuuripolun kautta voidaan vaikuttaa lasten ja perheiden kulttuuritottumuksiin ja edistää tasavertaisia osallistumismahdollisuuksia taiteen ja kulttuurin tekemiseen ja kokemiseen. Kulttuuripolun suunnittelusta ja koordinoinnista vastaa kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut. 

 

Vaasan Sähkö Areenan mahdollisuudet 

Vaasan Sähkö Areenalla on tarjolla yleisöluisteluita sekä lounasta. Ryhmille Vaasanseudun Areenoiden liikuntapalvelu järjestää curling-vuoroja arkisin klo 11-15 välillä. Ryhmille on mahdollista järjestää myös muuta ohjelmaa areenalla, kysy lisää sales@vaasanseudunareenat.fi. 

Tulevaisuudessa areenalla päästään nauttimaan Vaasan Sportin pelien lisäksi monenlaisista tapahtumista, kuten konserteista, messuista tai vaikka konferensseista ympärivuotisesti. 

  

Ikimuistoisia elämyksiä luonnon ja kulttuurin ystävälle 

Paistattelua aurinkokannella, saunomista merellä, pulahdus avannossa, nukkumaan revontulien alla, taide-elämyksiä? Ilahduta itseäsi ja lähipiiriäsi elämyksillä, jotka muistetaan.  

Tiesitkö, että Visit Vaasan verkkokaupasta voit hankkia lahjakortin esimerkiksi seuraaviin elämyksiin: Yöpyminen Kalle´s Inn lasitaloissa, Floating Sauna Hietasaaressa, Vaasan kaupungin museoiden päiväliput tai On the Rox -kellunta hyisessä merivedessä. 

 

Toimituksen Top 5-vinkit 

Koe kulttuuria ja historiaa!

1. ITE-taidetta Edvininpolun puistossa (osoite: Aleksis Kiventie 57, Vaasa)  

2. Tutustu omatoimisesti kulttuuriteolla palkittuun Alkulan historiapolkuun (osoite: Gripinpolku 1, Vaasa)  

3. Uppoudu tarinoihin – Pääkirjasto keskustassa, lähikirjastot ympäri kaupunkia ja kirjastoauto Rölli tuovat palvelut luoksesi  

4. Bongaa sähkökaapit, joita koristavat valokuvat entisiltä kadunkulmilta Vaasasta. Kiertämällä koko reitin voit tarkastella, miten kaupunkikuva on muuttunut vuosien varrella.   

5. Varaa kesäksi kulttuurikävelyreitti ja tutustu historialliseen Waasaan, kulttuuriin, taiteeseen ja osaamiseen  

 

VINKKI: Vaasan tapahtumat löydät osoitteesta events.vaasa.fi