Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Lapsi ottaa kirjaa hyllystä

Onneksi on kirjasto!

Onko tarinoiden lukeminen tai katseleminen intohimosi? Oletko tiedonjanoinen? Kiinnostaisiko pianonsoitto tai 3D-tulostus, mutta kotoasi ei löydy tarpeeseen sopivaa laitetta? Tarvitsetko lukupaikan läppäripistokkeella? Tule kirjastoon!

Tarjoamme kattavan aineistokokoelman, viihtyisiä tiloja kokoontumiseen ja oleskeluun sekä runsaasti tapahtumia niin lapsille kuin aikuisillekin.

Kirjasto on aina lähelläsi. Pääkirjasto keskustassa, lähikirjastot ympäri kaupunkia ja kirjastoauto Rölli tuovat palvelumme luoksesi.

Mistä löydän lähimmän kirjaston?

Ota yhteyttä

Lainojen uusinta

  • 06-325 3533

Pääkirjaston infon sähköposti

Sosiaalinen media

Joka kolmas nainen maailmassa on kohdannut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa, ja joissain maissa luku nousee jopa 70 prosenttiin. Suurin osa väkivallasta tapahtuu kotona. Väkivallan muotoja on monia. Sukuelinten silpominen, tyttöjen pakkoavioliitot ja seksuaalinen hyväksikäyttö ovat laajalle levinneitä ihmisoikeusloukkauksia. Konflikteissa raiskausta käytetään suunnitelmallisena aseena, joka kohdistuu erityisesti sivullisiin naisiin ja tyttöihin. Sukupuolittunutta väkivaltaa vastaan on työskenneltävä. Siksi vietämme Oransseja päiviä 25.11. – 10.12. Oranssi on naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen väri. Se symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus. Pääkirjaston edessä oleviin puihin on ripustettu kampanjaan liittyviä oransseja neulegraffiteja. Pääkirjaston toisessa kerroksessa on esillä aiheeseen liittyvää lainattavaa kirjallisuutta. Tunnusta oranssia väriä väkivaltaa vastaan! https://unwomen.fi/oranssitpaivat/ Var tredje kvinna i världen har blivit utsatt för fysiskt eller sexuellt våld, i vissa länder stiger siffran till och med upp till 70%. Största delen av våldet sker i hemmet. Våldet har många ansikten. Lemlästning av genitalierna, flickors tvångsäktenskap och sexuellt utnyttjande är utbredda människorättskränkningar. I konflikter är våldtäkter ett utstuderat vapen och det riktas speciellt mot oskyldiga kvinnor och barn. Vi måste alla kämpa mot våld. Därför firar vi Orange dagar 25.11-10.12. Orange är färgen mot kvinnovåld. Den symboliserar hopp om framtiden, där ett liv utan våld är allas rättighet. I träden utanför huvudbiblioteket hänger orangefärgade stickgraffitin. I andra våningen finns böcker i ämnet till utlåning. Bekänn orange färg mot våldet! https://unwomen.fi/svenska/
25.11.2020 - 09:00

Vaasan kaupunginkirjasto

Henkilökunnan lapsuus- ja nuoruusvuosien kirjavinkit! Kirjaston henkilökunta palaa lapsuuden- ja nuoruuden suosikkikirjojensa pariin ja vinkkaa teille luettavaa nostalgisella aikamatkalla. Löytyykö meiltä samoja lempikirjoja? Rakkauteni kirjoihin ja kirjastoihin alkoi lapsuuteni lähikirjastosta. Maanantai ja keskiviikko olivat suosikkipäiviäni, odotin niin malttamattomana pääsyä kirjojen äärelle. Kotimme sijaitsi lähellä kirjastoa ja kurkin ikkunasta, koska kirjaston Riitta tulee avaamaan kirjaston oven - usein olin jo valmiina kirjaston portailla odottamassa. (Anteeksi Riitta, olin varmaan aika mahdoton, ihan liian innokas, pikkuvanha asiakas...) Saatoin saman päivän aikana käydä useamman kerran hakemassa lisää lainattavaa, kun ensimmäiset kirjat oli jo luettu. Valikoimaa oli paljon ja niiden joukosta on melkein mahdotonta nimetä yhtä suosikkia, mutta Astrid Lindgrenin kirjat olivat niitä, mitä olisin voinut lukea vaikka kuinka monta kertaa... Ja luinkin, oma ns. ennätykseni lainausmäärissä mitaten oli Lindgrenin "Saariston lapset", sen sisäkannessa olevasta lainauskortista pystyin laskemaan, että olin lainannut sen 13 kertaa. Rakastan merta ja järviä, mutta kotipaikkakunnallani sellaisia ei ollut. Saariston lapsien myötä pääsin kuitenkin kokemaan mahtavia seikkailuja meren äärellä, oli kuin olisin ollut yksi joukosta. Muistan kun muutettuani Vaasaan, ensimmäistä kertaa Raippaluodossa käydessäni päällimmäinen ajatukseni oli: ”tämähän on ihan kuin Astrid Lindgrenin kirjoista”, melkein näin Pampulan ja Laivurin paistattelemassa päivää laiturilla… :) / Terhi, pääkirjasto
24.11.2020 - 11:15

Vaasan kaupunginkirjasto

LittFest 2020 - Puttosen iltapäivä
24.11.2020 - 04:33

Vaasa kulttuuri&kirjasto I Vasa kultur&bibliotek

LittFest 2020 Juha Itkonen, Anna-Leena Ekroos
23.11.2020 - 12:18

Vaasa kulttuuri&kirjasto I Vasa kultur&bibliotek

LittFest 2020 Ellen Strömberg, Rafael Donner, Antti Koivukangas
18.11.2020 - 12:22

Vaasa kulttuuri&kirjasto I Vasa kultur&bibliotek

Henkilökunnan lapsuus- ja nuoruusvuosien kirjavinkit! Kirjaston henkilökunta palaa lapsuuden- ja nuoruuden suosikkikirjojensa pariin ja vinkkaa teille luettavaa nostalgisella aikamatkalla. Löytyykö meiltä samoja lempikirjoja? Tšekkiläisen Ždenek Milerin kuvakirja Kuinka myyrä sai housut oli ensimmäinen oma kirjani. Sillä on edelleen ykkössija rakkaimmat kirjani -listassani. Olin noin 5-6 -vuotias ja sain sen isosiskolta, joka oli jo aikuinen ja opiskeli muualla. Osasin jo pikkuisen lukea ja olin käynyt toisen siskoni kanssa kirjastossa. Sen mahtava julkisivu ja korkeat rappuset tekivät minuun valtavan vaikutuksen, samoin kauhean hienosti pukeutuneet kirjastotädit, jotka selasivat jännittävän näköisiä kortistoja, mutta ehtivät silti lahjoittaa hymyn ja tervehdyksen pienelle asiakkaalle. Rakastuin heti kirjaani. Ikioma! Myyrän herttainen olemus ja sen monet kiinnostavat eläinkaverit hurmasiva. Värikkäitä ihania kuvia olisin tuijottanut vaikka kuinka kauan. Mutta ennen kaikkea, opettelin lukemaan kunnolla. Vanhemmilla ja sisaruksilla ei ollut aina aikaa lukea minulle, joten piti hoitaa homma itse. Ja kyllä minä sitä kirjaa tavailinkin! Uudestaan ja uudestaan. Kirjassa viehätti se, että siinä muut eläimet auttoivat Myyrää housujen valmistuksessa, kaikki omilla erityistaidoillaan. Jokainen työvaihe oli looginen ja järkeenkäypä, se oli kivaa, ja tuloksena oli ne housut, joissa oli taskut Myyrän aarteita varten. Jotenkin kai se konkreettisuuden ja sadun onnistunut yhdistelmä puhutteli. Samoin oli hienoa, kun kaikki ystävät auttoivat Myyrää. Kaikki Milerin Myyrä-kirjat ovat lämminhenkisiä satuja, joilla on kivasti jalat todellisuudessa. Lapsen on helppo astua mukaan tuohon ystävälliseen maailmaan. Selkeälinjainen kuvitus on kerrassaan ihanan värikästä ja iloista. Kuinka Myyrä sai housut taisi olla syynä siihen, että minusta tuli lukutoukka. Olen edelleen Myyrä-fani. Prahassa on ihania kauppoja täynnä myyrätavaraa, olisi tehnyt mieli sulloa kassit täyteen. Lapsenlapsen olen saanut myös kasvatettua Myyrän ihailijaksi. Ai niin, tuossa housukirjassahan valmistetaan pellavasta kangas housuja varten. Opiskellessani aikanaan kansatiedettä saatoin todeta, että kaikki valmistusvaiheet on kuvattu aivan oikein, kaikkine loukutuksineen ja häkilöinteineen. Pisteet Milerille siitäkin! / Heli, pääkirjasto.
18.11.2020 - 07:33

Vaasan kaupunginkirjasto

LittFest 2020 Kjell Westö, Terhi Varjonen, audio
16.11.2020 - 12:41

Vaasa kulttuuri&kirjasto I Vasa kultur&bibliotek

LittFest 2020 Kari Hotakainen Terhi Varjonen, audio
16.11.2020 - 09:37

Vaasa kulttuuri&kirjasto I Vasa kultur&bibliotek

14.11.2020 - 10:33

vaasankaupunginkirjasto

LittFest 2020 Sanna Tahvanainen, Malin Kivelä
13.11.2020 - 13:36

Vaasa kulttuuri&kirjasto I Vasa kultur&bibliotek

LittFest 2020. Karo Hämäläinen, Anna-Leena Ekroos
13.11.2020 - 12:00

Vaasa kulttuuri&kirjasto I Vasa kultur&bibliotek

LittFest 2020 Ellen Strömberg, Petter Lindberg
13.11.2020 - 12:00

Vaasa kulttuuri&kirjasto I Vasa kultur&bibliotek

LittFest 2020 Ralf Andtbacka, Kjell Westö
13.11.2020 - 12:00

Vaasa kulttuuri&kirjasto I Vasa kultur&bibliotek

LittFest 2020 Malin Kivelä, Petter Lindberg
13.11.2020 - 12:00

Vaasa kulttuuri&kirjasto I Vasa kultur&bibliotek