Ohita valikko
Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle

15.3.–16.3.2024

Julia-näyttämö

Liput 20 / 15 / 10 €

Vierailu: Pohjanmaa tanssii – Österbotten dansar

Pohjanmaan tanssin aluekeskus järjestää tanssitaiteen tapahtuman Vaasassa maaliskuussa 13.3.–16.3.2024. Vaasan kaupunginteatterissa nähdään esityksiä perjantaina 15.3. ja lauantaina 16.3.

Ohjelma

Perjantai 15.3. klo 19.00 (Julia-näyttämö): Anders Lillhonga, Matti Haaponiemi: Either put on these glasses or start eating that trash can & taiteilijatapaaminen

It is the year 1985 – Dawn of a new age. Kauko-idästä kantautuu hiljainen dubattu huuto. Mystiset ja silminnähden lapselliset voimat vangitsevat kokonaisen sukupolven. Huono laatu on uusi normi. Miekanterät kimaltelevat kuvaputkitelevisioissa kaikissa sateenkaaren väreissä ja tusinatuotetut Ninja -toimintaelokuvat valtaavat beta- ja vhs-hyllyt. Karatesalit täyttyvät, syntetisaattorit pumppaavat subharmonista pahuutta ja rasvatut muskelit pullottavat jokaisen teinipojan unelmissa.

40 vuotta myöhemmin. Maailma on absurdi. Kultaisen sukupolven loisto on tummunut. Vitsikirjat ovat vaihtuneet meemeihin, hybridikybersota on totta ja Uri Geller on palannut. Nostalgian raunioiden sammaloituneesta graniitista paljastuu kaksi aikakapseliin kapaloitua VHS-soturia, jotka tietämättään ovat odottaneet tätä hetkeä syntymästään asti.

Anders Lillhongan (Kokkola) ja Matti Haaponiemen (Tampere) improvisatorisen työskentelyn keskiössä on vuorovaikutus ja leikki, jossa yhdistyy lapsuuden toimintaelokuvien sankarit, pop-kulttuuri, tietokonepelit sekä itämaisten taistelulajien mystiikka, estetiikka ja pseudo-tiede. Kouriintuntuvan fyysisyyden lisäksi työskentely pursuaa taiteilijoiden itse tekemiä analogisia ja synteettisiä ääni- ja videomaisemia. Työ on jatkuvasti syvenevä improvisaatioesitys, joka samanaikaisesti muistelee menneitä ja kehittyy eletyn elämän mukana. Tekijöille työ on parhaimmillaan, kun se nautitaan yhdessä yleisön kanssa.

Koreografia ja tanssi: Anders Lillhonga, Matti Haaponiemi
Ääni- ja videosuunnittelu: Anders Lillhonga, Matti Haaponiemi
Tuotanto: Työryhmä

Työskentelyä ovat tukeneet: Taiteen edistämiskeskus,  Pirkanmaan tanssin keskus, Alfred Kordelinin säätiö (Dance All Year Long Kokkola -hanke)

 

Lauantai 16.3.2024 klo 19.00 (Teatteriravintola Kulma): Runonkulkijat: Kenkä piirtää ruusunkukkaa, liljankukkaa

Runonkulkijat on vaasalainen lausujaryhmä, jonka poikkitaiteellinen esiintyminen ja tunteita herättävät esitykset ovat inspiroineet yleisöjä ympäri Suomen jo 30 vuoden ajan. Pohjanmaa tanssii-tapahtumaan Runonkulkijat tuovat otteita mittavalta uraltaan. Mukana ovat Tytti Hyttilä-Huhta, Arja Koukku ja Airi Ropponen-Lindroos.

 

Lauantai 16.3.2024 klo 19.20 (Julia-näyttämö): Hanna Korhonen, Niina Hannula, Pekka Kytömäki: Uneni eivät pelkää pimeää

Tanssia, sävel- ja sanataidetta yhdistävä esitys.

Teoksessa tanssija, muusikko ja runoilija rakentavat yhdessä monitaiteista kudelmaa. Vapauttavat sanoja tuuleen, ottavat askeleita silmät kiinni, tanssivat rusakoille, taivastelevat iltapilviä. Laskevat hiekanjyviä rannalla, tähtiä taivaalla ja haikeita ajatuksia.

Teoksessa tutkitaan, millaisia resonanssipintoja sanat luovat tanssiin, äänimaisemiin ja musiikkiin. Haraavatko ne toisiaan vastaan, väittelevätkö, kommentoivatko, kipunoivatko vai löytävätkö satunnaisen harmonian?

Uneni eivät pelkää pimeää -esitys on osa Liikkeelliset runot -konseptia ja teossarjaa. Liikkeelliset runot on tanssitaiteilija Hanna Korhosen (Pirkkala) ideoima jatkuvaluonteinen konsepti, joka on aloitettu vuonna 2018. Tässä konseptissa luodaan nykytanssia ja äänimaisemia nykyrunoihin ja proosateksteihin. Teoksen musiikista vastaa muusikko-säveltäjä Niina Hannula (Kokkola) ja sanataiteesta runoilija Pekka Kytömäki (Tampere).

Konsepti, koreografia ja tanssi: Hanna Korhonen
Runot: Pekka Kytömäki
Musiikki ja äänisuunnittelu: Niina Hannula
Esiintyjät: Hanna Korhonen, Niina Hannula, Pekka Kytömäki
Valot: Elina Nopanen
Tuotanto: Työryhmä

Työskentelyä ovat tukeneet: Taiteen edistämiskeskus – Pirkanmaan taidetoimikunta ja Suomen kulttuurirahasto – Keski-Pohjanmaan rahasto

 

Tutustu koko ohjelmistoon Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen sivuilta.

Esitysten tiedot

Pohjanmaa tanssii – Österbotten dansar 2024

Anders Lillhonga, Matti Haaponiemi: Either put on these glasses or start eating that trash can & taiteilijatapaaminen

Esitysaika: perjantai 15.3. klo 19
Esityksen kesto: 50 min & 20 min taiteilijatapaaminen
Paikka: Julia-näyttämö

Runonkulkijat: Kenkä piirtää ruusunkukkaa, liljankukkaa

Esitysaika: lauantai 16.3. klo 19
Esityksen kesto: 20 min
Paikka: Teatteriravintola Kulma

Hanna Korhonen, Niina Hannula, Pekka Kytömäki: Uneni eivät pelkää pimeää & taiteilijatapaaminen

Esitysaika: lauantai 16.3. klo 19.20
Esityksen kesto: 40 min & 20 min taiteilijatapaaminen
Paikka: Julia-näyttämö

 

Liput

Pohjanmaa tanssii – Österbotten dansar 2024

Liput verkkokaupasta ja teatterin lippukassalta.

Peruslippu:  20 €
Eläkeläiset: 15 €
Opiskelijat, työttömät ja varusmiehet:  10 €

Runonkulkijoiden esitykseen on vapaa pääsy.