Ohita valikko
Takaisin museoiden etusivulle Takaisin museoiden etusivulle

Vaasan museot

Vaasan museot on Pohjanmaan aluevastuumuseo, joka tuottaa, tallentaa ja esittelee alueen tiedettä, taidetta ja historiaa. Näyttelymme tarjoavat yhdistelmän paikallista ja kansainvälistä kulttuuria sekä taidetta. Tutustu tarjontaamme alta!

Esillä nyt

Who is Roger Broo? | Pohjanmaan museo

Kuka on Roger Broo? Näyttely esittelee taiteenkeräilijä Roger Broon (1945–2017) ja hänen kokoelmansa ja pyrkii teosten välityksellä antamaan kuvan hänestä ja hänen kiinnostuksestaan taiteeseen. Näyttelyssä nähdään valikoima sadoista teoksista, jotka on lahjoitettu Åbo Akademin Säätiölle.

Tutustu näyttelyyn

Hetkiä ja kehoja – kolme näkökulmaa Kuntsin Säätiön kokoelmaan | Kuntsin modernin taiteen museo

Kuntsin Säätiö esittelee kolmen vuoden välein nimikkomuseossaan Vaasassa kokoelman pohjalta luodun näyttelyn.

Tutustu näyttelyyn

Idän henkisyys | Tikanojan taidekoti

Tikanojan taidekodissa toukokuussa avautuva näyttely esittelee ’idän henkisyyden’ vaikutusta Suomen taiteeseen. Näyttelyssä on nähtävillä kulttuurihistoriallista esineistöä ja noin sata teosta 1800-luvun lopulta nykypäivään. Näyttelyn on kuratoinut taiteen- ja uskonnontutkija Nina Kokkinen.

Tutustu näyttelyyn

Aarteita meiltä ja merten takaa | Pohjanmaan museo

Näyttely esittelee vaasalaisten Karl ja Elin Hedmanin keräämän monipuolisen kokoelman, joka kattaa Pohjanmaan paikallisen kulttuuriperinnön lisäksi ulkomaisia ja kotimaisia taideaarteita, hopeaa ja keramiikkaa unohtamatta. Uudistettu pitkäkestoinen kokoelmanäyttely avautuu yleisölle 8.6.2024.

Tutustu näyttelyyn

Tervetuloa Vaasan museoihin!

Alta voit tutustua Vaasan museoiden aukioloaikoihin, hinnastoon ja yhteystietoihin. Tiesitkö, että ostettu pääsylippu oikeuttaa saman päivän aikana vierailuun Pohjanmaan museoon, Tikanojan taidekotiin sekä Kuntsin modernin taiteen museoon? 

Aukioloajat

Pohjanmaan museo: ke–su 10–17
Kuntsin modernin taiteen museo: ke–su 10–17
Tikanojan Taidekoti: ke–su 10–17
Vanhan Vaasan museo: ke–su 10–17 (avoinna 1.6.–31.8.)

Poikkeukselliset aukioloajat 2024

Hinnasto

Aikuiset: 12 €
Opiskelijat, eläkeläiset, asevelvolliset, työttömät: 7 €

Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.

Tarkempi palveluhinnasto

Ota yhteyttä

Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat ottaa meihin yhteyttä, voit siirtyä yhteystietoihin alta olevan linkin kautta. Olemme kiitollisia palautteestasi ja kysymyksistäsi. Vastaamme mahdollisimman pian!

Yhteystiedot

Ajankohtaista

Museot ja kohteet

Vaasan museoihin kuuluvat Pohjanmaan museo, Kuntsin modernin taiteen museo, Tikanojan taidekoti sekä Vanhan Vaasan museo.

Vaasan museot vaalivat aineetonta ja aineellista kulttuuriperintöä sekä välittävät sitä yleisöilleen kokoelmiensa pohjalta. Museot tuottavat näyttelyitä sekä muita museo- ja kulttuuriympäristöpalveluita ja pyrkivät toiminnallaan tukemaan identiteettejä, välittämään tietoa ja tarjoamaan elämyksiä.

Vaasan museot hoitaa alueellista vastuumuseotehtävää Pohjanmaan maakunnan alueella.

  • Tutustu Vaasan alueen historiaan sekä Merenkurkun luontoon ja maailmanperintöön kaupunkihistoriallisessa ja luonnontieteellisessä perusnäyttelyissämme.

  • Kuntsin modernin taiteen museo tarjoaa vaihtuvia modernin ja nykytaiteen näyttelyitä. Nauti nykytaiteesta Vaasan merimaisemissa.

  • Tikanojan taidekodissa järjestetään kotimaisen ja ulkomaisen vanhan taiteen näyttelyitä, kulttuurihistoriallisia teemanäyttelyitä sekä näyttelyitä omista kokoelmista.

  • Vanhan Vaasan museo sijaitsee Wasastjernan talossa Vanhan Vaasan kaupunginosassa. Museossa voi tutustua Vaasan historiaan ennen vuoden 1852 paloa, joka tuhosi ison osan silloisesta Vaasan kaupungista.

Muut museot ja galleriat Vaasan seudulla

Vaasan seudun kulttuuritarjonta tarjoaa vuoden jokaiselle päivälle runsaasti elämyksiä.

Katso kohteet ja nähtävyydet