Ohita valikko
Carlsro rakennettiin vuonna 1896 kauppaneuvos ja laivanvarustaja Carl Alfred Carlströmin kesähuvilaksi. Kuva: Kaj Höglund

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasan museoiden tuottama kiertonäyttely Huvilaelämää nähdään Kristiinankaupungissa

Julkaistu: 5.6.2024

Vaasan museoiden tuottama Huvilaelämää -näyttely nähdään tänä kesänä Kristiinankaupungin Carlsro-museossa. Kiertonäyttely on ollut esillä aiemmin Vaasan lisäksi Uudessakaarlepyyssä ja Pietarsaaressa.

Pohjanmaan huvilakulttuurin, kesäasutuksen ja mökkeilyn historiaa 1700-luvun lopulta nykypäivään saakka esittelevässä näyttelyssä nostetaan esiin valikoima huvila- ja mökkikohteita Vaasan seudulta, Kokkolasta, Pietarsaaresta, Uudestakaarlepyystä ja Kristiinankaupungista.

Alun perin Vaasan museoiden tuottama näyttely on kiertänyt eri paikkakunnilla vuodesta 2022 lähtien, ja tänä kesänä vuorossa on Kristiinankaupunki.

–Jokaisessa kaupungissa näyttely saa hieman uuden ilmeen. Kristiinankaupungissa näyttely esitellään aidossa huvilaympäristössä ja sitä on täydennetty museon omilla esineillä ja tarinoilla, kertoo amanuenssi Silvia Rinne Vaasan museoista.

Näyttelyssä tuodaan esiin huvila- ja mökkirakennusten lisäksi niillä vietettyä elämää ja ajanviettoa, arkea ja juhlaa. Eri aikakausien kesäelämää esitellään valokuvien, kartta-aineiston ja esineistön avulla. Näyttely on esillä 5.6.–31.8.2024 Carlsron saunan rakennuksessa. Kaupunginmuseo Carlsro on avoinna päivittäin klo 11–17 ja muina aikoina sopimuksen mukaan.

Carlsro rakennettiin vuonna 1896 kauppaneuvos ja laivanvarustaja Carl Alfred Carlströmin kesähuvilaksi. 1960-luvun alussa kristiinankaupunkilainen Åke Weckström osti huvilan huutokaupassa ja perusti museon. Kristiinankaupungin museotoimi otti museon hoitaakseen vuonna 2002.

Pohjanmaan aluevastuumuseo järjestää vuosittain kiertonäyttelyitä eri puolille Pohjanmaata muun muassa kirjastoihin, kouluille ja kulttuurilaitoksiin.