Ohita valikko
Takaisin museoiden etusivulle Takaisin museoiden etusivulle

Vaasan museot

Vaasan museot on Pohjanmaan aluevastuumuseo, joka tuottaa, tallentaa ja esittelee alueen tiedettä, taidetta ja historiaa. Näyttelymme tarjoavat yhdistelmän paikallista ja kansainvälistä kulttuuria sekä taidetta. Tutustu tarjontaamme alta!

Esillä nyt

Viivasta tilaan | Kuntsin modernin taiteen museo

Miten taiteilijat työstävät viivaa, mihin sen muoto asettuu yksinkertaisena lyijykynä- ja hiilipiirustuksena tai tilallisena installaationa? Viivan variaatioihin voi tutustua Kuntsin modernin taiteen museossa esillä olevassa ryhmänäyttelyssä. 18 taiteilijaa ja taiteilijaryhmää esittäytyvät viiva osana taiteellista työskentelyään.

Tutustu näyttelyyn

Rolan Persson - Twisted Realities | Pohjanmaan museo

Tervetuloa Roland Perssonin taiteen maailmaan! Ruotsalainen kuvanveistäjä yhdistää kolmiulotteista hyperrealismia ja käsitteellisiä konstruktioita taiteessaan. Näyttelyn upeissa veistoksissa ja suurikokoisissa piirustuksissa ilmenee luonnon ja ihmisen monimutkainen suhde. Perssonin teokset ovat kuin unenomaisia heijastuksia todellisuudesta.

Tutustu näyttelyyn

Berndt Lindholm - Polkuja maisemaan | Tikanojan taidekoti

Tikanojan taidekodin syyskauden taidehistoriallinen näyttely esittelee vanhempaa maalaustaidetta. Suomen merkittävimpiin 1800-luvun maisemamaalareihin kuuluvan Berndt Lindholmin (1841–1914) kuvaukset metsänsisustoista ja kallioisista rannikkomaisemista täyttävät näyttelysalit.

Tutustu näyttelyyn

Tervetuloa Vaasan museoihin!

Alta voit tutustua Vaasan museoiden aukioloaikoihin, hinnastoon ja yhteystietoihin. Tiesitkö, että ostettu pääsylippu oikeuttaa saman päivän aikana vierailuun Pohjanmaan museoon, Tikanojan taidekotiin sekä Kuntsin modernin taiteen museoon?

Aukioloajat

Pohjanmaan museo: ti–su 10–17
Kuntsin modernin taiteen museo: ti–su 11–17
Tikanojan Taidekoti: ti–su 10–17
Vanhan Vaasan museo: ti–su 10–17 (avoinna 1.6.–25.8.)

Poikkeukselliset aukioloajat 2024

Hinnasto

Aikuiset: 12 €
Opiskelijat, eläkeläiset, asevelvolliset, työttömät: 7 €

Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.

Tarkempi palveluhinnasto

Ota yhteyttä

Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat ottaa meihin yhteyttä, voit siirtyä yhteystietoihin alta olevan linkin kautta. Olemme kiitollisia palautteestasi ja kysymyksistäsi. Vastaamme mahdollisimman pian!

Yhteystiedot

Ajankohtaista

Museot ja kohteet

Vaasan museoihin kuuluvat Pohjanmaan museo, Kuntsin modernin taiteen museo, Tikanojan taidekoti sekä Vanhan Vaasan museo.

Vaasan museot vaalivat aineetonta ja aineellista kulttuuriperintöä sekä välittävät sitä yleisöilleen kokoelmiensa pohjalta. Museot tuottavat näyttelyitä sekä muita museo- ja kulttuuriympäristöpalveluita ja pyrkivät toiminnallaan tukemaan identiteettejä, välittämään tietoa ja tarjoamaan elämyksiä.

Vaasan museot hoitaa alueellista vastuumuseotehtävää Pohjanmaan maakunnan alueella.

  • Tutustu Vaasan alueen historiaan sekä Merenkurkun luontoon ja maailmanperintöön kaupunkihistoriallisessa ja luonnontieteellisessä perusnäyttelyissämme.

  • Kuntsin modernin taiteen museo tarjoaa vaihtuvia modernin ja nykytaiteen näyttelyitä. Nauti nykytaiteesta Vaasan merimaisemissa.

  • Tikanojan taidekodissa järjestetään kotimaisen ja ulkomaisen vanhan taiteen näyttelyitä, kulttuurihistoriallisia teemanäyttelyitä sekä näyttelyitä omista kokoelmista.

  • Vanhan Vaasan museo sijaitsee Wasastjernan talossa Vanhan Vaasan kaupunginosassa. Museossa voi tutustua Vaasan historiaan ennen vuoden 1852 paloa, joka tuhosi ison osan silloisesta Vaasan kaupungista.