Ohita valikko

Koko perheen suosikit

Vaasan seutu antaa koko perheelle upeat puitteet yhteiseen ajanviettoon. Lukuisat uimarannat tai vesipuiston villit vesiliukumäet sopivat hyvin vesipetojen kesyttämiseen. Seikkailupuistot haastavat omien rajojen testaamiseen, ja koko perheelle sopivat luontoreitit innostavat tutkimaan saariston elämää. Mielikuvitusta ruokkivat seudun monet kulttuurikohteet, joissa tarinat entisaikojen elämästä heräävät eloon.

Pinnalla ja pinnan alla

Kivoja uimarantoja löytyy niin kaupungista kuin lähiseuduiltakin. Viileämmillä keleillä voi nousta saaristoristeilijän tai kajakin kyytiin tai vaihtaa luonnonvedet klooriveteen.

Vauhdikkaat vesiliukumäet vievät kesän lämpimimpään altaaseen

Haikailevatko perheen pienet vesihirmut jo hurjiin vesiliukumäkiin? Tropiclandia on kylmemmänkin kesäpäivän pelastus, sillä eksoottiset saunat, lempeät aallot ja rentouttavat porealtaat tarjoavat loman kohokohdat trooppisessa ilmastossa. Kesällä pääsee polskimaan sekä sisäkylpylään että ulkovesipuistoon.

Tropiclandia | Kesäpolku 1, Vaasa | Etäsisyys keskustasta 1,7 km| Katso aukioloajat ja hinnasto

Aktiviteetteja seikkailun nälkään

Zip Adventure Parkista löytyy monia eri aktiviteetteja seikkailun nälkään: kiipeile luonnon helmassa, loikkaa Bungee Trampoliinille tai kilpaile ystäviesi kanssa ryhmäaktiviteettien parissa esimerkiksi Soccer miniGolf on uutuus joka sopii lähes kaikille. Haasta itsesi ja antaudu vaijerin vietäväksi hauskassa seikkailupuistossa!

Zip Adventure Park | Niemeläntie 15, Vaasa | Etäsisyys keskustasta 1,8 km| Lue lisää hinnoista ja aukioloajoista

Seikkailua sisätiloissa

Koko perheellä kiipeilemään? Mutkikkaat reitit tarjoavat haastetta niin lapsille kuin vanhemmillekin! Pidä tauko kaupunkikierroksesta ja käy kokeilemassa kiipeilyä ilman ajanvarausta Wasa Upissa!

Wasa Up | Rantakatu 2, Vaasa | Etäisyys Vaasan torilta 1 km | Katso aukioloajat ja hinnasto

Vanhan ajan kylä täynnä nähtävää

Etsitkö vierailukohdetta, joka tarjoaa historiaa ja kulttuuria samalla silmäyksellä niin lapsille kuin aikuisille? Stundarsin ulkomuseossa pääset ihmettelemään Mustasaaren kylistä ja Vaasan seuduilta siirretyistä rakennuksista, jotka on sisustettu ajan henkeen. Kotieläimiäkin voi käydä tapaamassa. Tarjolla myös vaihtelevia tapahtumia kädentaidosta leikkielämyksiin!

Stundarsin ulkoilmamuseo | Stundarsintie 5, Sulva | Etäisyys Vaasan keskustasta 16 km | Näyttelyt ja aukioloajat

Koe Suomen kaunein meteoriittikraatteri

Jokainen janoaa uusia kokemuksia lomareissultaan – voisiko yksi niistä olla tutustuminen meteoriittikraateriin? Söderfjärdenin Meteoriihissä pääset kokemaan ainutlaatuisen vierailukeskuksen keskellä ikivanhaa kraatteria ja samalla koko perhe voi oppia lisää maapallon historiasta ja avaruudesta!

Söderfjärdenin Meteoriihi | Marenintie 294, Sundom | Etäisyys Vaasan keskustasta 12 km| Katso aukiolot 

Aktiivilomailijoiden paratiisi

Keskellä Vöyrin idyllistä maaseutua sijaitseva Norrvalla on mainio kohde perheille, jotka pitävät aktiivisesta lomasta. Norvallassa on mahdollisuus mm. kiipeilyyn, minigolfiin, esterataan sekä ulkokuntosaliin. Lähistöllä voi myös patikoida, pelata golfia (9 reikää) ja rullahiihtää. Mikä parasta, Norvallassa on myös hotelli sekä ravintolatoimintaa, joten alueella voi viettää myös pidemmän loman.

Norrvalla | Vöyrintie 305-307, Vöyri | Etäisyys Vaasan keskustasta 38 km | Tutustu meihin

Lähde jääkauden jäljille

Luontoreitit meren äärellä, pitkospuut luonnonsuojelualuella vai taidepolku kaupunkimaisemissa? Valitse suosikkireittisi!

Vesiseikkailuja ja rentoutumista Hietasaaressa ja Sisäsatamassa

Tulevana kesänä Hietasaaressa on mahdollista vuokrata SUP-lautoja ja kajakkeja, temppuilla kelluvassa vesipuistossa sekä rauhoittua rantajoogan parissa.

Vauhdikkaan päivän päätteeksi pääset nauttimaan virkistävistä juomista sekä tunnelmallisista keikoista kävelymatkan päässä olevalta Sisäsataman Terassilla!

Loppukesästä sisäsataman alueelle on luvassa muutoksen tuulia kun Pohjoismaiden suurin ympärivuotinen kelluva sauna- ja ravintolakokemus avaa ovensa. Tiedossa ainutlaatuisia merellisiä kokemuksia.

Hurjastele huvipuistossa

Suomen mielikuvituksellisin huvipuisto Powerpark odottaa sinua Alaharmässä. Yli 40 huvilaitetta kaikenikäisille ja -pituisille huvittelijoille koko päiväksi!

Powerpark | Puistotie 3, Härmä | Etäisyys Vaasan keskustasta 77 km | Aukiolot ja liput

Vieraile ja tue eläinlajien suojelutyötä

Ähtärin eläinpuistossa on koko perheelle nähtävää! Päivälipulla pääset tutustumaan pandatalon asukkaisiin, näkemään suuren määrän tuttuja ja uusia lajeja sekä oleskelemaan kotieläintilalla, joka vie kävijän aikamatkalle 1900-luvun alun maalaistaloon ja pihapiiriin.

Ähtäri Zoo | Karhunkierros 150, Ähtäri | Etäisyys Vaasan keskustasta 163 km | Katso aukiolot ja osta liput etukäteen 

Vinkit ja tarjoukset

Tule tutustumaan Stundarsin eläimiin!

Stundars - Stundarsvägen 5, Solf

Stundarsin ulkomuseossa pääsee tutustumaan maatilan eläimiin ja oppimaan kuinka ne elivät maatiloilla ennen vanhaan, yli sata vuotta sitten.

Aktiiviloma Norrvallassa

Norrvalla - Vöråvägen 305, Vöyri

Norrvalla on paikka, jossa kaikki aktiiviset perheet voivat viettää aikaansa. Tutustu tarjontaan nyt ja varaa paikkasi.

Tropiikin lämpöä!

Kylpylä & Vesipuisto Tropiclandia - Kesäpolku 1, Vaasa

Vietä kesän paras päivä Kylpyläparatiisi Tropiclandiassa! Voit nauttia erilaisista vesiliukumäistä, keinua aalloissa tai uppoutua porealtaiden syleilyyn. Aina ihanan lämmintä!

Varaa Tropiclandia-majoituspaketti

Scandic Waskia - Lemmenpolku 3, Vaasa

Aina on tilaa lomalle! Mukava majoitus Scandic Waskiassa, sisäänpääsy Tropiclandiaan ja runsas aamiainen sisältyvät hintaan.

Vierailukeskus Söderfjärdenin Meteoriihi

Marenintie 294, Sundom Vaasa

Joka kesäpäivä kaikki tiet - myös pyörätiet - johtavat Meteoriaan, joka on kestävän matkailun vihreä edelläkävijä keskellä Söderfjärdenin meteorikraatteria. Matkaa ajassa taaksepäin Meteoriassa, joka on sopiva kohde kaiken ikäisille. Pyörällä saapuvat saavat alennuksen sisäänpääsystä.

Tervetuloa nauttimaan Karibian loma tunnelmasta upealle Hietasaaren rannalle

Hietasaari Beach Club - Hietasaari, Vaasa

Hietasaari Beach Club toivottaa tervetulleeksi koko perheen nauttimaan maukkaista ruuista sekä loma tunnelmasta. Tarjolla myös herkullisia jäätelöannoksia, sekä monipuolista aktiviteettia. Hietasaaressa Vesipuisto seikkailu, sekä upea uimaranta.

Lue myös