Ohita valikko
Merenkurkun Saaristo kuuluu UNESCON maailmanperintökohteisiin.
Sinivihreä maalaus merihirviöstä.

Merenkurkun merihirviö – Pakopeli

Koe Merenkurkun saariston maailmanperintö pakopelissä vierailukeskus Maailmanperintöportilla Raippaluodossa!

Merihirviö on nähty Merenkurkun saaristossa ensimmäisen kerran jo 1800-luvulla, ja nyt se näyttää palanneen saaristoon. Astu sisään Weichsel-näyttelyyn päästäksesi merihirviön jäljille!

Lehtileike Suomen kuvalehdestä, piirros Raippaluodon merihirviöstä.

Varaa pelisi verkkokaupasta, jonka kalenterista näet avoimet pelipäivät ja kellonajat. Huomioithan, että talvikaudella peliaikoja on vähemmän kuin kesäkaudella, jolloin vierailukeskuksessa on henkilökuntaa paikalla päivittäin läpi kesän. Verkkokaupassa on valittavissa kaksi pelipakettia, toinen aikuisryhmille ja toinen perheryhmille. Lue lisää hinnoittelusta alta.

Lahjakortti
Pakopeliin voi ostaa myös lahjakortin asiakaspalvelustamme. Ota asiakaspalveluumme yhteyttä puhelimitse +358 50 3466 200 tai sähköpostitse info@kvarken.fi.

Kenelle pakoseikkailu sopii?
Peli sopii sekä aikuisille että lapsille 7. ikävuodesta ylöspäin. Kouluikäisten suositellaan pelaavan aikuisten kanssa. Näyttelytila on esteetön, joten peli soveltuu liikuntarajoitteisille avustajan kanssa. Pelin voi pelata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Aikaraja: 45 minuuttia
Pelaajien määrä: 2-6 pelaajaa.

Hinnoittelu aikuisryhmät

  • 2 pelaajaa = yhteensä 30 € (15 € per pelaaja)
  • 3 pelaajaa = yhteensä 40 € (13,30 € per pelaaja)
  • 4 pelaajaa = yhteensä 50 € (12,50 € per pelaaja)
  • 5 pelaajaa = yhteensä 60 € (12 € per pelaaja)
  • 6 pelaajaa = yhteensä 70 € (11,60 € per pelaaja)
  • Varaa pelisi täältä.

Hinnoittelu perhepaketti

  • Perhepaketti 1-2 aikuista + 1-3 alle 17-vuotiasta lasta = yhteensä 35 €
    Lisälapset hintaan: 5 € per alle 17-vuotias lapsi.
  • Varaa perhepakettisi täältä.

Hintaan sisältyy pelin pelaaminen sekä pääsyn näyttelytilaan pelin jälkeen. Jos kyseessä on suurempi ryhmä kuten työporukka tai koululaisryhmä, pyydämme ottamaan yhteyttä osoitteeseen info@kvarken.fi.

Missä peli pelataan?
Pakoseikkailu pelataan vierailukeskus Maailmanperintöportilla Raippaluodossa, näyttelytila Weichselissä. Pelaajia ei suljeta näyttelytilaan. Näyttelytilassa saattaa olla mahdollisesti muita maksavia vierailijoita, mutta he eivät häiritse pelin kulkua. Pelinvetäjä on mukana näyttelytilassa.

Raippaluodontie 2, 65800 Raippaluoto
Puh. +358 50 3466 200

Tarvitseeko minulla olla jotain mukana tai tarvitsenko aiempaa kokemusta?
Yhdellä pelaajista tulisi olla älypuhelin, jossa on ladattuna QR-koodinlukija. Pelinvetäjä avustaa tarvittaessa. Muuten kaikki tarvittava löytyy näyttelytilasta. Et tarvitse aiempaa kokemusta pakopeleistä.

Tarvitaanko voimaa tai ketteryyttä?
Ei, tehtävät ovat ratkaistavissa loogisen ja luovan ajattelun sekä yhteistyön keinoin.

Mitä muuta voin tehdä Maailmanperintöportilla?
Jos nälkä yllättää, voit ruokailla tai kahvitella ravintola Bernyssä, joka toimii samassa rakennuksessa. Bernyn kotisivut löydät täältä. Maailmanperintöportilla on avoin galleria Arte Mare, jossa on vaihtelevia paikallisten taiteilijoiden näyttelyitä. Vieressä kohoavalla Suomen pisimällä sillalla voi käydä kävelyllä ihailemassa maisemia.

Pakopeli on toteutettu opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa, Merenkurkun maailmanperintö ry:n vetämässä Luova Merenkurkku -hankkeessa, yhteistyössä Robot Workshopin Finlandin ja KvarkenEscapen kanssa.