Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Unesco Maailmanperintö
Merenkurkun saaristo on tunnettu De Geer -moreenimaisemastaan.

Unescon maailmanperintökohde
Tervetuloa Merenkurkun saaristoon

Arvokas luonnonperintö

Ainutlaatuinen Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa luonnonperintökohde kansainvälisellä Unescon maailmanperintölistalla. Yhdessä Ruotsin Korkearannikon kanssa matala Merenkurkun saaristo muodostaa parhaan paikan maailmassa kokea ja ymmärtää viimeisen jääkauden aiheuttamaa maankohoamista.

Koe Merenkurkku

Merenkurkun saaristossa pääset kokemaan saaristoluonnon raikkauden, idyllisten kylien tunnelman ja hätkähdyttävän maankohoamismaiseman.

Etsi oma elämyksesi

Maailmanperintö pähkinänkuoressa

Matala kohtaa korkean: Merenkurkun saaristo ja Ruotsin Korkearannikko muodostavat yhteisen maailmanperintökohteen Unescon listalla. Yhteistä alueille ovat jääkauden jäljet ja edelleen jatkuva maankohoaminen.

Lue lisää maailmanperinnöstä
Maailmanperintöportissa voit tutustua Merenkurkun saaristoon.

Portti Merenkurkun maailmanperintöön

Suomen pisimmän sillan kupeessa sijaitseva maailmanperintöportti on vierailusi aloituspiste! Portilla tutustut maailmanperintöön ja saat vinkkejä Merenkurkun saariston eri kohteisiin. Tervetuloa!

Katso aukioloajat

Tervetuloa Maailmanperintöportin vierailukeskukseen 1.6.2020 alkaen!

Merenkurkun saariston vierailukeskus Maailmanperintöportti avaa ovensa 1.6. alkaen. Raippaluodon sillan kupeessa sijaitseva vierailukeskus on tänä kesänä auki päivittäin klo 10-18.

Maailmanperintöportti kesällä 2020