Ohita valikko

Rantaloma kuin rivierallla

Tervetuloa Suomen Rivieralle! Täällä voit unohtaa arjen kiireet ja köllähtää auringon lämmittämälle rantahiekalle aivan kuten Etelä-Euroopassa – tosin ilman ruuhkia, läkähdyttävää kuumuutta tai massaturismin lieveilmiöitä. Meillä virkistävän meriveden äärelle pääsee nimittäin keskustasta vaikka kävellen tai pyörällä. 

Rannikkokaupungin henkeen kuuluu, että rentouttavan rantaelämän lisäksi tarjolla on sopivasti vilinää, kiehtovaa kulttuurielämää ja drinkkejä auringonlaskun aikaan. Kaikkea ei myöskään ole pakko suunnitella tai buukata valmiiksi: tässä huolettomuuden tyyssijassa nälkä talttuu tai pääsylippu hoituu vähän spontaanimminkin, juuri niin kuin Välimeren rannoilla.

Joka päivä eri biitsille

Meren äärellä kun ollaan, rantoja meillä riittää vaikka viikon jokaiselle päivälle. Olisiko tänään vuorossa perheranta aktiviteetteineen, luonnonläheinen hiekkaranta vai puolisalainen pulahduspaikka lähellä keskustaa?

Hellelukemia sateellakin

Tropiclandia tarjoaa hauskan ja rentouttavan rantapäivän silloinkin, kun kelit yrittävät muistuttaa, että ollaan vähän pohjoisemmalla pallonpuoliskolla. Silloin vesiliukumäet, allasalueet, porealtaat ja saunat tarjoavat lämpöä keholle ja mielelle, eikä uimapukua tarvitse suotta vaihtaa villapaitaan. Kylpylän yhteydessä sijaitseva ravintola ja allasbaari tekevät tropiikkisimulaattorista täydellisen, sillä ulkoilmaan ei tarvitse lähteä koko päivänä. 

 Tropiclandia | Kesäpolku 1, Vaasa | Etäisyys Vaasan keskustasta 2,5 km

Lue myös: Tropiclandia – Tervetuloa Paratiisisaarelle!

Meriteitse muille maille

Rantalomaan kuuluu ehdottomasti risteily, ja vaikka meillä ei täällä kotoperäisiä palmuja olekaan, ei ole muuten hurrikaanejakaan, joten ihan tasoissa ollaan Karibian kanssa. (Tai parempiakin, sillä Wasalinen Aurora Botnia on maailman ympäristöystävällisin matkustajalaiva.) Reissu Ruotsin Uumajaan sujuu Merenkurkun yli ennennäkemättömän mukavasti, ja tällä retkellä matka on vähintään yhtä iso elämys kuin määränpääkin. 

Wasalinen terminaali | Laivanvarustajankatu 6, Vaasa | Etäisyys Vaasan keskustasta 3,2 km

Rannoilla riittää ravintoloita

Merellisiä maisemia ei tarvitse jättää taakse rantapäivän jälkeenkään, sillä ruoasta ja iltaelämästä voi jäädä nauttimaan ravintolalaiva Faroksen kannelle tai terassille. Keskiviikkoisin Faroksen terassilla kuullaan live-musiikkia (säävarauksella).  Laajalta ruokalistalta löytyy niin perinteisiä suomalaisia makuja kuin kansainvälisiäkin herkkuja, ja ilta-aikaan tuttavuutta voi jäädä hieromaan auringon paahtamien paikallisten kanssa. 

Faros Restaurant Ship & Terrace | Sininen tie 1 (Kalaranta, Vaasa) | Etäisyys torilta 900 m

Upeita merinäköaloja ja makuelämyksiä

tarjoilee myös klassikkoravintola Strampen, joka sopii niin treffeille, perheillallisille kuin kaveriporukoillekin. Strampenin keittiössä valmistuu mm. suussa sulavia kalaruokia, raikkaita salaatteja ja herkullisia pihvejä – kaikki valmistettu tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista.  

Strampen | Rantakatu 6, Vaasa | Etäisyys torilta 900 m 

Ei merta edemmäs nukkumaan

Aidot rantaleijonat haluavat nähdä hiekkaa ja merta heti aamulla verhot aukaistuaan, ja silloin majoituspaikaksi kannattaa valita Scandic Waskia, jonka huoneet tarjoilevat upeita merinäköaloja. Hotellista on lyhyt kävelymatka niin Vaskiluodon kuin Hietasaarenkin rannoille, joten lenkkareita kummempia kumitassuja ei tälle reissulle tarvita. 

Scandic Waskia | Lemmenpolku 3, Vaasa | Etäisyys Vaasan kauppatorilta 2 km 

Vinkit ja tarjoukset

Kesän paras kylpyläloma!

Scandic Waskia - Lemmenpolku 3, Vaasa

Koko perheen kylpyläpakettiin sisältyy viihtyisä majoitus Scandic Waskiassa, sisäänpääsy Tropiclandiaan ja runsas aamiainen.

Strampenin kevät ja kesäkausi!

Strampen - Rantakatu, Sisäsatama, Vaasa

Tervetuloa nauttimaan maukkaasta lounaasta tai illallisesta historiallisessa ympäristössä Sisäsatamassa. Meidän aurinkoinen terassi on auki koko kesän!

Lue myös