Ohita valikko

Parhaat ravintolavinkit Vaasaan

Missä tänään syötäisiin?

Jännittävä deitti-ilta tulossa tai perheillallinen tiedossa? Vaasan ravintolatarjonnasta löytyy taatusti juuri sopiva makumaailma ja miljöö, olipa suunnitelmissa herkuttelua sitten kumppanin, koko perheen, bestisten tai vaikkapa anopin kanssa. Himoitsetko aitoja makuja Pohjanmaalta, laadukasta pihviä, bistroruokaa tai ehkäpä pitsaa saaristomaisemissa?

Säästimme sinut tuntikausien googlettelulta ja ravintola-arvosteluiden tavaamiselta ja kokosimme parhaat vinkit herkutteluun Vaasassa. Ei muuta kuin vinkit talteen ja vatsaa täyttämään! 

Annos kodikkuutta ja rakkautta Pohjanmaahan

Jos tuntuu, että omaa olohuonetta tulee ikävä, mutta huippukokkien valmistamat kuvankauniit annokset houkuttelevat, merenranta ja HEJM ovat nappivalinta. Ravintola HEJMissä ollaan ihastuneita Pohjanmaahan, ja sen annetaan todellakin näkyä. Raaka-aineet tulevat paikallisilta tuottajilta, joten suussa tulee maistumaan taatusti koko alueen makupaletti, nam! Perustamisesta lähtien ravintolan tarkoituksena on ollut toimia ikään kuin toisena olohuoneena kävijöilleen – sopii siis niin romanttisille treffeille kuin perhepäivälliselle.

Houkuttelisiko hieman pidempi makumatka halki koko Pohjanmaan? Sekin onnistuu, kun listalta valitsee HEJMin huippukokkien koostaman herkkujen helmen eli neljän ruokalajin menun. Juomalista kruunaa kokonaisuuden – hyviä alkoholittomia juomia unohtamatta.

Hauska fakta: HEJMin taustalta löytyy kolme kokkia; Mattias, Simon ja Micke sekä yhtä monta Vuoden kokki -palkintoa. 

Maistuisiko maistelumenu?

Ravintola FRÖJ sopii mainiosti illanviettoon pidemmän kaavan kautta. HEJMin perustajien uusi aluevaltaus hurmaa moderneilla Pohjoismaisilla herkuillaan, pientä twistiä unohtamatta.

Vaikeimpana valintana on, haluaisiko suussa sulavista annoksista nauttia pienen vai ison menukokonaisuuden. Pieni FRÖJ koostuu neljästä annoksesta, ja Iso FRÖJn antimilla saa puolestaan herkutella kuuden annoksen verran. Jos kaipaat uusia makuelämyksiä, etsit jotain muuta kuin vain nopeaa vatsantäytettä ja moderni pohjoismainen keittiö kiinnostaa, kannattaa tämä ravintolahelmi ottaa testiin.

Toisaalta voit piipahtaa myös vain drinkeille tai lasilliselle hyvää viiniä loungen puolelle tai poiketa nauttimaan avokeittiön ääreen annoksen à la carte -listalta.

Hauska fakta: Ravintola sijaitsee perinteikkään Jääskeläisen miestenvaateliikkeen vanhoissa tiloissa. Tilan historiaa on kunnioitettu sisustuksen suunnittelussa säilyttämällä osa pukuliikkeen sisustuksellisista elementeistä, kuten vanhat porraskaiteet, pukurekit ja vaateripustimet. 

Bistrofiilistä keskustassa tai meren rannalla

Scandic Qvarkenin ja Scandic Waskian Scandic Qvarkenin ja Waskian monipuoliset bistromenut varmistavat, että jokaiselle löytyy listalta mieluisa vaihtoehto ja porukan nälkäisinkin lähtee kylläisenä ravintolasta. Menun antimista voi nauttia joko keskustan sykkeessä Qvarkenissa tai meren rannalla Waskiassa – riippuen siitä, kumpi maisemista enemmän miellyttää. Kun seurueesta yksi haluaisi burgeria, toinen pihviä ja kolmas salaattia, on suunta selvä ja ruokakiistoilta vältytään ainakin tämän kerran.

Runsaan lasten menun ansiosta pienetkin kulinaristit ovat tyytyväisiä tarjontaan.

Hauska fakta: Scandic Waskiassa järjestetään tanssi-iltoja, ja kesäisin valittuina päivinä terassilla voi nauttia kesäteatterinäytöksistä merimaisemissa.  

Syötkö mieluummin saaristossa?

Ehkä tiesitkin, että Vaasan läheisyydestä löytyy Suomen pisin silta. Mutta tiesitkö, mitä löytyy aivan Raippaluodon sillan kupeesta? No, sympaattinen ravintola Berny’s, joka tarjoilee suussa sulavia saaristoteemaisia herkkuja niin lounasaikaan kuin à la carte -listalta iltaisin sekä erikoisuutena myös pitsauunin antimia. Ei Suomen maailmanperintösaaristoa kannata lähteä valloittamaan nälkäisenä, joten Bernysiin kannattaa poiketa varsinkin, kun navigaattoriin on näppäilty kohteeksi Merenkurkun saaristo.

Tämän paikan erikoisuutta ei tarvitse tarkemmin mietiskellä, kun silmien edessä näyttäytyy ravintolan terassilta avautuva maisema.

Hauska fakta: Bernysiin tuleminen ei jää ainakaan kulkuneuvosta kiinni. Tänne voit saapua autolla, linja-autolla, veneellä tai vaikkapa helikopterilla, jos sellainen kyyti sattuu järjestymään!  

Viiniä, ystäviä ja historian havinaa

Ravintola VENNissä yhdistyy kova kolmikko; ystävät, viini ja ruoka. Rempseään ilmapiiriin on helppo piipahtaa ostospäivän lomassa tai istumaan lasilliselle, jos toisellekin illansuussa. Ravintola VENNiin voi törmätä myös muualla Suomessa, mutta suurin näistä on Vaasan VENN. Eikä täällä tarvitse halutessaan tyytyä vain viinin maisteluun, vaan listalta löytyy helppoa ja herkullista purtavaa sekä houkuttelevia cocktaileja ja mocktaileja. Aivan täydellinen spotti kaveriporukalle!

Muita kokeilun arvoisia helmiä ovat Original Sokos Hotel Royal uudet ravintolat Trattoria Puistikko ja Babista Kebab Revolution.

Lue myös muut matkavinkkimme

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lue myös