Ohita valikko

Vaasan seudun parhaat auringonlaskupaikat

Onko mitään niin ihanaa kuin auringonlaskun katsominen yhdessä perheen, kaverin tai kullan kanssa! Lähde ihailemaan auringonlaskua kesäillan raikkaasta ilmasta nauttien: listasimme sinulle Vaasan seudun parhaat auringonlaskupaikat.

Sisäsataman laituri

Koe Välimeri keskellä Vaasaa! Tätä klassisempaa paikkaa saa hakea. Sisäsatamassa voi ihastella auringonlaskua laiturilla tai läheisissä ravintoloissa. Paikka on tunnelmaltaan mahtavan rento. Upean näköalan lisäksi sisäsatamasta on lyhyt matka kesän parhaisiin aktiviteetteihin: uimiseen ja jäätelön syöntiin!
Osoite: Sisäsatama, Vaasa

Yliopiston ranta, Kentauripatsas

Jos et vielä ole kokenut yliopiston rannan ihmettä, niin nyt on sen aika. Tässä paikassa aurinko laskee säteensä lempeästi kohti upeaa kentauripatsasta paljastaen sen hohtavan pinnan. Mukaan kannattaa napata piknikviltti ja eväitä, joista voi nauttia kampusalueen ranta-alueella.
Osoite: Yliopistonranta 5, Vaasa

Svedjehamnin näkötorni

Ajomatkansa (n. 45 min) arvoinen Svedjehamn. Näköalatorni tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen nähdä auringon viimeisetkin säteet noin 20 metrin korkeudesta. Täällä pääset kokemaan todellista saaristolaisromantiikkaa kauniin luonnon ja Merenkurkun saaristoon avautuvan näköalan avulla.
Osoite: Svedjehamn, Björköby

Gerbynmäen kuntoportaat

Koe auringonsäteiden värittämät havupuut mäen päältä! Kapua valaistuja kuntoportaita pitkin Gerbynmäen korkeimmalle kohdalle, josta voit nähdä jopa Raippaluodon sillalle asti. Tämä helmi ei välttämättä tule kaikille ensimmäiseksi mieleen, mutta se on ehdottomasti yksi parhaimmista paikoista nauttia auringonlaskuista.
Osoite: Suopursuntie 20, Vaasa

Mansikkasaari, Pikisaari

Saari saaressa! Palosaaren Mansikkasaaressa voi ihastella aurinkoa veneestä tai rannalta käsin. Mansikkasaaren mereen kurkottava osa eli Pikisaari on paras paikka ihailla laskevaa aurinkoa: niemen kärjessä pystyt varmasti tallentamaan sen viimeisetkin säteet!
Osoite: Pikisaarenkatu, Vaasa

Lue myös