Ohita valikko

Vaasan parhaat piknik-puistot

Unohda katujen väliset ja pakokaasun hajuiset nurmitilkut, Vaasassa puistot levittäytyvät kilometrien mittaisiksi merenrantavyöhykkeiksi, joissa kaikissa on omanlaisensa tunnelma.

Keskustasta on parhaille viheralueille niin lyhyt matka, etteivät kahvilasta tai ravintolasta napatut eväät ehdi jäähtyä, ennen kuin viltti on levitetty ja kengät potkittu jaloista. Ota talteen Visit Vaasan vinkit puistokierrokselle Suomen epävirallisessa piknik-pääkaupungissa!

1. Hovioikeudenpuisto

Klassikoiden klassikko, opiskelijoiden vapunviettopaikka ja kaupungin kruunaamaton puistokuningatar: Hoviska! Kaupunkilaisten yhteinen kokoontumispaikka, josta on lyhyt kävelymatka niin rannan ravintoloihin, Hietasaaren uimarannalle kuin museoihinkin.
Eväsvinkki: tölkkijuomat ja perunalastut tai vaihtoehtoisesti raikas salaatti ja vesi.

2. Koivupuisto

Koko perheen Koivupuisto jatkaa Rantakadun varren puistosarjaa. Kaunis ja huoliteltu oleskelupuisto soveltuu erityisesti niille, jotka istahtavat paistattelemaan kesäpäivää mieluummin penkille kuin nurmikolle.
Eväsvinkki: take away -kahvi ja pallojäätelö.

3. Kasarmintorin puisto

Merituulelta suojaisa kasarmialueen puisto laajoine nurmialueineen sopii erinomaisesti isommankin porukan ulkopeleihin.
Eväsvinkki: Lähikorttelista napattu pitsa maistuu pelien jälkeen vähän jäähtyneenäkin.

4. Kustaanlinnanpuisto

Keskussairaalan takaisessa, luonnontilaisessa Kustaanlinnanpuistossa voi hörpätä termoskahvit lintubongauksen lomassa sekä ihmetellä maankohoamisen muokkaamaa rantaviivaa. Metsäisen samoilun päätteeksi voi pulahtaa uimaan hiekkapohjaiselta uimarannalta.
Eväsvinkki: Kahvi termospullossa ja eväsleivät.

5. Hietalahdenpuisto

Kello viiden iltapäivätee skonsseineen nautitaan tietenkin empire-tyyliä edustavan Hietalahden Villan ympäristössä Jane Austenin tai Bridgertonin hengessä. Lehtikaton suojassa iho ei pääse päivittymään, ja meri kimmeltää kauniisti rantapuiden välistä.
Eväsvinkki: Macaron-leivokset ja haudutettu tee.

Tarinoita Vaasan seudulta