Ohita valikko
Visit Vaasa Visit Vaasa

Keskieurooppalainen kaupunkiloma käden ulottuvilla

Jos olet jo juonut viiniä Wienissä, seuraava samanhenkinen kaupunkilomakohde olisi sitten tässä. Kaupunkikävelyt lyhyin välimatkoin, leppoisasta tunnelmasta nauttiminen ja kansainvälinen ilmapiiri yhdistävät meitä. Meilläkin lukuisat vehreät puistot tarjoavat mukavia ajanviettopaikkoja aivan keskustan tuntumassa, historiallinen ja moderni yhdistyvät katukuvassa ja kulttuuritarjonta on rikasta ja monipuolista.

Tarpeeksi iso, sopivan pieni

Kun saavut Vaasaan, eteesi levittäytyy historiaa, kansainvälisyyttä ja kulttuuria huokuva merenrantakaupunki. Asemalta torille sinut johdattaa kävelykatu ravintoloiden jatkuvana nauhana. Äänimaisemasta vastaavat
kielten iloinen sekoitus ja Hovioikeudenpuistikon heijastelevien lehmusten hiljainen havina.

Käsityötä ja ruokaa 1800-luvun miljöössä

Yhdessä Vaasan vanhimmista puurakennuksissa sijaitsee käsityötä vaaliva Käsityön talo Loftet. Kaunis 1860-luvun talo pihapiireineen kätkee sisälleen aarteita moneen makuun ja tyyliin. Paikallista ja suomalaista käsityötä ja designiä talossa myy kivijalkakauppa Taito Shop Loftet. Ravintola Loftet taas tarjoaa seesteisessä ilmapiirissä lähiraaka-aineista käsin tehtyjä makuelämyksiä (myös kasvissyöjille). Konsulinnan kahvihuoneen sisustus on kokemisen arvoinen! Kaunis, yksityiskohtia täynnä oleva huone on saanut nimensä konsulinna Tulla Moelta, joka aikanaan järjesti paljon illanistujaisia kodissaan – ja kuulemma ”emännöi” taloa edelleen! 

Loftet | Raastuvankatu 28, Vaasa | Etäisyys kauppatorilta 180 m

Täydennystä masuun ja matkatavaroihin

Vaasan sydämessä sijaitseva kauppakeskus Rewell tarjoaa jokaiselle jotakin! Lukuisat liikkeet, kivat kahvilat ja riemastuttavat ravintolat antavat ajanvietettä niin himoshoppaajalle kuin herkkusuulle!

Rewell | Ylätori, Vaasa | Etäisyys kauppatorilta 5 m |

Hyvää ja henkilökohtaista palvelua!

Upea goottilaistyylinen Vaasan kauppahalli on palvellut jo yli 120 vuotta vaasalaisten kauppa- ja kohtaamispaikkana. Torin laidalla sijaitsevassa kauppahallissa voi pistäytyä helposti, vaikka kahvilla tai ostaa mukaan piknik-eväät sekä maistuvia tuliaisia.

Kauppahallissa on tarjolla paljon herkkuja, jotka kutittavat makunystyröitä, lisäksi tuotteita, joita et löydä tavallisesta marketista ja kaupan päälle saat hyvää henkilökohtaista palvelua.

Vaasan kauppahalli | Vaasanpuistikko 18, Vaasa | Etäisyys torilta  50 m

Annos kodikkuutta ja rakkautta Pohjanmaahan

Jos huippukokkien valmistamat kuvankauniit annokset houkuttelevat, merenranta ja HEJM ovat nappivalinta. Ravintola HEJMissä ollaan ihastuneita Pohjanmaahan, ja sen annetaan todellakin näkyä. Raaka-aineet tulevat paikallisilta tuottajilta, joten suussa tulee maistumaan taatusti koko alueen makupaletti, nam! Ravintola sijaitsee aivan meren rannalla kaupungin kauniin rantapromenadin varrella upeassa Kalastuksen talossa.  

Restaurant HEJM | Sininen tie 1 B, Vaasa | Etäisyys kauppatorilta 900 m

Ensiluokkaisia makuelämyksiä

Fröj ei ole pelkkä ravintola vaan kokonaisvaltainen kokemus: ensiluokkainen ruoka ja juoma nautitaan visuaalisesti viimeistellyssä miljöössä ja asiantuntevien ammattilaisten tarjoilemana. Maistelumenut ovat ravintolan kruununjalokivi, mutta voit piipahtaa myös vain drinkeille tai lasilliselle hyvää viiniä loungen puolelle tai poiketa nauttimaan avokeittiön ääreen annoksen à la carte -listalta.

Restaurant FRÖJ | Hovioikeudenpuistikko 19, Vaasa | Etäisyys kauppatorilta 160 m

Tapahtumia ja suuria tunteita teatterin lavalla

Vaasan seutu on täynnä tapahtumia, isoja ja pieniä, jokaiseen makuun. Moni tapahtuma on saanut alkunsa järjestäjien intohimosta ja yritteliäisyydestä, ja talkoohenki on seudulla vahva.

Teatteriesityksiä pääsee Vaasan seudulla ihastelemaan useammallakin kielellä ihan niin kuin siellä Keski-Euroopassakin. Ammattilaisteattereiden lisäksi kannattaa katsastaa myös kesäteattereiden tarjonta. 

Museoissa riittää valinnanvaraa

Vaasan kaupungin museot tarjoavat mielenkiintoisia elämyksiä ja kiehtovaa historiaa kaikenikäisille vierailijoille.

Pohjanmaan museossa (Museokatu 3, Vaasa | 1,1 km kauppatorilta) tutustut Vaasan alueen historiaan sekä Merenkurkun luontoon ja maailmanperintöön kaupunkihistoriallisessa ja luonnontieteellisessä perusnäyttelyissä.

Kuntsin modernin taiteen museossa (Sisäsatama, Vaasa | 1,1 km kauppatorilta) nauti nykytaiteesta Vaasan merimaisemissa. Kesän 2024 koko museon kattavaan näyttelyyn tulee laaja katsaus säätiön suomalaisen nykytaiteen ja ulkomaisen taiteen kokoelmasta.

Tikanojan taidekodissa (Hovioikeudenpuistikko 4, Vaasa | 600 m kauppatorilta) toukokuussa avautuva näyttely esittelee ’idän henkisyyden’ vaikutusta Suomen taiteeseen. Näyttelyssä on nähtävillä kulttuurihistoriallista esineistöä ja noin sata teosta 1800-luvun lopulta nykypäivään.

Vanhan Vaasan museossa (Kauppiaankatu 10, Vanha Vaasa | 7 km  Vaasan keskustasta) voi tutustua Vaasan historiaan ennen vuoden 1852 paloa, joka tuhosi ison osan silloisesta Vaasan kaupungista.

Osta päivä lippu netissä – saat monta elämystä yhdellä pääsylipulla saman päivän aikana. Vanhan Vaasan museoon on maksuton sisäänpääsy.

Strömsö on oikeasti olemassa ja löytyy Vaasasta

Strömsö on jokaisen sisustajan, nikkaroijan ja puutarhurin pakollinen pyhiinvaelluskohde. Samannimisen tv-ohjelman ehdoton tähti on sen kuvauspaikkana toimiva idyllinen huvila. Merenrannassa sijaitsevan huvilan kaunis puutarha on kesäaikaan avoinna vierailijoille, ja lisäksi tiluksilla järjestetään opastettuja kierroksia ja teemapäiviä. Varaa paikkasi heinäkuun yleisopastuksiin täältä. 

Strömsö | Strömsöntie 16, Vaasa | Etäisyys Vaasan keskustasta 10 km

Ruoan ja unen voimalla seuraaviin karkeloihin

Seudun kattavasta tarjonnasta löytyy ravintoloita, joiden taiturimaiset annokset käyvät nekin taiteesta sekä hotelleja kävelymatkan etäisyydellä museoista, teattereista, gallerioista ja muusta kulttuuritarjonnasta.

Tutustu tarjontaan: vaasa.fi/nuku | vaasa.fi/ravintolat

Sinua saattaa myös kiinnostaa

  • Vaasan seutu on täynnä tapahtumia, isoja ja pieniä, jokaiseen makuun. Valitse parhaat palat ja viihdy!

  • Vaasan seudulle kannattaa matkustaa, sillä seudulla on paljon säänkestäviä kohteita, joissa on helppo viihtyä, satoi tai paistoi.

  • Vaasan keskustasta pääset muutamassa minuutissa merenrantaan. Vain vähän pidemmän matkan päässä odottavat upeat Unescon maailmanperintömaisemat ja maaseudun viljavat lakeudet.

  • Vaasan seudulla hyvästä ruuasta nauttiminen onkin nautinto, kun lukuisissa tasokkaissa ravintoloissa voit kokea miten lähituotetut elintarvikkeet yhdistyvät viimeisimpiin ruokatrendeihin.

  • Vaasa on juuri sopivan kokoinen. Tarpeeksi iso tarjoamaan niin erikoisliikkeitä, kirpputoreja kuin ostoskeskuksiakin. Ja tarpeeksi pieni siihen, että keskusta voi ottaa haltuun kävellen.

  • Vaasan seudulla voi majoittua monella eri tavalla; vaikkapa merenrannalla lasitalossa, hyvin varustellussa mökissä tai viihtyisässä hotellissa puhtaalta tuoksuvien pehmeiden lakanoiden välissä.

Lue myös

Alasivut