Ohita valikko
Visit Vaasa Visit Vaasa

Rantaloma kuin Rivieralla

Tervetuloa Suomen Rivieralle! Täällä voit unohtaa arjen kiireet ja köllähtää auringon lämmittämälle rantahiekalle aivan kuten Etelä-Euroopassa – tosin ilman ruuhkia, läkähdyttävää kuumuutta tai massaturismin lieveilmiöitä. Meillä virkistävän meriveden äärelle pääsee nimittäin keskustasta vaikka kävellen tai pyörällä. 

Rannikkokaupungin henkeen kuuluu, että rentouttavan rantaelämän lisäksi tarjolla on sopivasti vilinää, kiehtovaa kulttuurielämää ja drinkkejä auringonlaskun aikaan. Kaikkea ei myöskään ole pakko suunnitella tai buukata valmiiksi: tässä huolettomuuden tyyssijassa nälkä talttuu tai pääsylippu hoituu vähän spontaanimminkin, juuri niin kuin Välimeren rannoilla.

Joka päivä eri biitsille

Meren äärellä kun ollaan, rantoja meillä riittää vaikka viikon jokaiselle päivälle. Olisiko tänään vuorossa perheranta aktiviteetteineen, luonnonläheinen hiekkaranta vai puolisalainen pulahduspaikka lähellä keskustaa?

Omin voimin vesille

Tervetuloa Vaasan Kajakkivuokraukseen! Haluatko kokea upean luonnon ja kauniin saariston läheltä? Meiltä voit vuokrata kajakin ja lähteä tutkimaan Vaasan ympäristön kauniita maisemia omassa tahdissasi. Lähtöpaikka löytyy vain muutama kortteli torilta, mutta voi myös olla metsähallituksen ylläpitämän Vargiksen retkeilykohde Raippaluodossa. Ota ystävä tai perhe mukaan ja vietä unohtumaton päivä merellä.

Vaasan kajakkivuokraus | Kruunumakasiininpuisto, Rantakatu, Vaasa | Etäisyys kauppatorilta 1,3 km

Potkaise kengät jaloista ja levitä piknik-viltti

Unohda katujen väliset ja pakokaasun hajuiset nurmitilkut, Vaasassa puistot levittäytyvät kilometrien mittaisiksi merenrantavyöhykkeiksi, joissa kaikissa on omanlaisensa tunnelma.

Keskustasta on parhaille viheralueille niin lyhyt matka, etteivät kahvilasta tai ravintolasta napatut eväät ehdi jäähtyä, ennen kuin viltti on levitetty ja kengät potkittu jaloista. Ota talteen Visit Vaasan vinkit puistokierrokselle Suomen epävirallisessa piknik-pääkaupungissa!

Vesipedot viihtyvät varmasti

Tropiclandiassa voi huvitella niin sisällä kuin ulkonakin, joten vesileikit onnistuvat joka kelillä. Tropiclandian altaat liukumäkineen väsyttävät energisimmänkin jälkikasvun, ja kyllähän lämpimissä vesissä lilluminen on mahtavaa mindfullnessia työn turruttamille aikuisaivoillekin. Kylpylän yhteydessä sijaitseva ravintola ja allasbaari tekevät tropiikkisimulaattorista täydellisen, sillä alueelta ei tarvitse lähteä koko päivänä. 

 Tropiclandia | Kesäpolku 1, Vaasa | Etäisyys Vaasan keskustasta 2,5 km

Lue myös: Tropiclandia – Tervetuloa Paratiisisaarelle!

Rannoilla riittää ravintoloita

Merellisiä maisemia ei tarvitse jättää taakse rantapäivän jälkeenkään, sillä ruoasta ja iltaelämästä voi jäädä nauttimaan rannnan tuntumassa. Upeita merinäköaloja ja makuelämyksiä tarjoilee klassikkoravintola Strampen, joka sopii niin treffeille, perheillallisille kuin kaveriporukoillekin. Strampenin keittiössä valmistuu mm. suussa sulavia kalaruokia, raikkaita salaatteja ja herkullisia pihvejä – kaikki valmistettu tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista.  

Strampen | Rantakatu 7v, Vaasa |Etäisyys kauppatorilta 900 m

Meriteitse muille maille

Rantalomaan kuuluu ehdottomasti risteily, ja vaikka meillä ei täällä kotoperäisiä palmuja olekaan, ei ole muuten hurrikaanejakaan, joten ihan tasoissa ollaan Karibian kanssa. (Tai parempiakin, sillä Wasalinen Aurora Botnia on maailman ympäristöystävällisin matkustajalaiva.) Reissu Ruotsin Uumajaan sujuu Merenkurkun yli ennennäkemättömän mukavasti, ja tällä retkellä matka on vähintään yhtä iso elämys kuin määränpääkin. 

Wasalinen terminaali | Laivanvarustajankatu 6, Vaasa | Etäisyys Vaasan keskustasta 3,2 km

Fantastiset auringonlaskut

Onko mitään niin ihanaa kuin auringonlaskun katsominen yhdessä perheen, kaverin tai kullan kanssa! Lähde ihailemaan auringonlaskua kesäillan raikkaasta ilmasta nauttien: listasimme sinulle Vaasan seudun parhaat auringonlaskupaikat.

Missä tänään syötäisiin?

Himoitsetko aitoja makuja Pohjanmaalta, laadukasta pihviä, bistroruokaa tai ehkäpä pitsaa saaristomaisemissa? Säästimme sinut tuntikausien googlettelulta ja ravintola-arvosteluiden tavaamiselta ja kokosimme parhaat vinkit herkutteluun Vaasassa. Ei muuta kuin vinkit talteen ja vatsaa täyttämään!

Ei merta edemmäs nukkumaan

Niille, jotka rakastavat rantaelämää ja haluavat herätä hiekkarannan ja meren ääreen, on tietysti hotellihuoneita upealla merinäköalalla. Vaihtoehtoisesti voit valita mökin saaristossa, jossa voit nauttia omasta yksityisestä rannasta.

Sinua saattaa myös kiinnostaa

  • Vaasan seutu on täynnä tapahtumia, isoja ja pieniä, jokaiseen makuun. Valitse parhaat palat ja viihdy!

  • Vaasan seudulle kannattaa matkustaa, sillä seudulla on paljon säänkestäviä kohteita, joissa on helppo viihtyä, satoi tai paistoi.

  • Vaasan keskustasta pääset muutamassa minuutissa merenrantaan. Vain vähän pidemmän matkan päässä odottavat upeat Unescon maailmanperintömaisemat ja maaseudun viljavat lakeudet.

  • Vaasan seudulla hyvästä ruuasta nauttiminen onkin nautinto, kun lukuisissa tasokkaissa ravintoloissa voit kokea miten lähituotetut elintarvikkeet yhdistyvät viimeisimpiin ruokatrendeihin.

  • Vaasa on juuri sopivan kokoinen. Tarpeeksi iso tarjoamaan niin erikoisliikkeitä, kirpputoreja kuin ostoskeskuksiakin. Ja tarpeeksi pieni siihen, että keskusta voi ottaa haltuun kävellen.

  • Vaasan seudulla voi majoittua monella eri tavalla; vaikkapa merenrannalla lasitalossa, hyvin varustellussa mökissä tai viihtyisässä hotellissa puhtaalta tuoksuvien pehmeiden lakanoiden välissä.

Lue myös