Ohita valikko

Elämän kuuluukin olla helppoa – ihan kuin Strömsössä

Strömsö on suuren suosion saavuttanut televisiossa pyörivä lifestyle-ohjelma. Ensimmäinen jakso lähetettiin vuonna 2002, ja alusta asti se on ollut Svenska Ylen eniten katsottu ohjelma, joten ympäristö on tuttu miljoonille suomalaisille. Ohjelmaa lähetetään myös Ruotsissa ja Norjassa.

Kuva: Yle/Marika Lytts-Råholm

Vuosien saatossa Strömsöstä on tullut laajasti tunnettu luovuuden symboli koko maassa. Elin Skagersten-Ström ja Nicke Aldén ovat ohjelman juontajia. Heidän johdollaan ohjelmassa tehdään erilaisia kodin askareita, kuten ruuanlaittoa, käsitöitä ja puutarhanhoitoa.

Strömsössä kaikki onnistuu aina hyvin, ja askareet sujuvat leppoisan mukavasti. Ohjelma onkin synnyttänyt sanonnan: ”Ei mennyt ihan kuin Strömsössä”, mitä voi käyttää silloin, kun asiat eivät menekään ihan suunnitellusti.

Strömsö on totta!

Ohjelman kuvauspaikkana toimiva idyllinen huvila on oikeasti olemassa ja löytyy Vaasasta. Vuonna 1852 rakennettuun huvilaan pääsee tutustumaan opastetuilla kävelykierroksilla ja erikseen varattavilla ryhmävierailuilla. Sen ympäristö uimarantoineen on kaupunkilaisten ja turistien suosittu kohtauspaikka.

Strömsö sijaitsee Västervikissä, noin 10 kilometriä Vaasan keskustasta.

Strömsön puistoalue on vierailijoille aina avoin ja kesäisenä päivänä sinne voi tehdä vaikka koko perheen pyöräretken. Oman auton lisäksi alueelle pääsee paikallisliikenteen Vaasan citybussilla.
www.vaasa.fi/joukkoliikenne

Lisätietoja opastetuista kierroksista sekä ryhmävierailuista löydät osoitteesta: www.vaasa.fi/stromso-ryhmille

Strömsössä järjestetään myös erilaisia teemapäiviä, joten seuraa Strömsötä Yle Areenassa ja Instagramissa nimellä @ylestromso.

”Strömsön menestyksen salaisuus on luovuus, joka syntyy yhdistämällä käytännön taidot ja yhdessä tekemisen riemu.”

 

Teksti julkaistu 14.2.2020

Tarinoita Vaasan seudulta