Ohita valikko
Visit Vaasa Visit Vaasa

Perheiden helppo pakettimatka

Tarjolla viiden tähden luksusloma lapsiperheille:  

⭐ valmiiksi mietityt aktiviteetit  

⭐ jonkun toisen laittama ruoka  

⭐ nähtävyydet, joista sekä taapero että teini saavat jotain irti 

⭐ lyhyet välimatkat 

⭐ lapsiin tottuneet paikalliset

Historian hurinaa

Historiallisiin menopeleihin on helppo ihastua – varsinkin, kun ne esitellään kiinnostavasti ja informatiivisesti. Vaasan Auto- ja moottorimuseossa on yli 100 ajoneuvoa eri aikakausilta: esimerkiksi antiikkisia autoja, moottoripyöriä ja traktoreita.  Museo on takuuvarma vierailukohde tekniikasta kiinnostuneille, mutta hurmaava nostalgiaelämys ei jätä kylmäksi niitäkään, joille autot ja muut menopelit ovat vain keino liikkua paikasta toiseen. 

Vaasan Auto- ja moottorimuseo | Myllykatu 18 B, 65100 Vaasa | Etäisyys kauppatorilta 1 km

Lue myös: Moottoreita, tekniikkaa ja liike-energiaa!

Koe Suomen kaunein meteoriittikraatteri

Jokainen janoaa uusia kokemuksia lomareissultaan – voisiko yksi niistä olla tutustuminen meteoriittikraateriin? Söderfjärdenin Meteoriihissä pääset kokemaan ainutlaatuisen vierailukeskuksen keskellä ikivanhaa kraatteria ja samalla koko perhe voi oppia lisää maapallon historiasta ja avaruudesta!

Meteoriihen näyttelyihin kannattaa tutustua oppaan kanssa. Asiantuntevat kolmikieliset oppaat ovat paikalla vierailukeskuksen aukioloaikoina.

Meteoriihi | Marenintie 292, Vaasa | Etäisyys Vaasan keskustasta 12 km 

Huviretki Härmään

Kuka on seurueen hurjapää? Nyt selvitetään mistä systeri, iskä ja kaverit on tehty! Huvivaltio PowerParkin sydän on Suomen suurin huvipuisto, joka pitää sisällään huimat 43 huvilaitetta: 8 kiehtovaa vuoristorataa, maan laajin ja monipuolisin laitevalikoima perheen pienimmille sekä hyppysellinen koko Pohjois-Euroopan hurjimpia laitteita! 

Huvipuisto on silti vain osa alueen salaisuuksia. Huvivaltio kätkee sisäänsä myös maailman ehkä kauneimman kartingradan, kiehtovan minigolfseikkailun, 5D-elokuvateatterin, Röllikylän, oman kauppakeskuksen sekä ravintoloita ja majoitusmahdollisuuksia. Härmään ajelee Vaasasta tunnissa.

PowerPark | Puistotie 3, Härmä | Etäisyys Vaasasta 80 km

Eläinystävät odottavat

Ähtäri Zoossa pääsee tutustumaan yli 50 eläinlajiin eri puolilta maailmaa. Eksoottiset pandakarhut, lumileopardit ja pikkupandat ovat luonnollisesti puiston vetonauloja. Useimmat meistä eivät ole nähneet ilveksiä, karhuja ja mäyriä, vaan ainoastaan lukeneet näistä oppikirjojen sivuilta – vaikka ne metsissämme asuvatkin. Vierailu Ähtäri Zoossa on luontoelämys, josta kaikenikäiset kävijät oppivat ja nauttivat. Päivän aikana puistossa voi syödä omia eväitä, piipahtaa kahvilassa tai käydä nauttimassa oikein maukkaasti Hotelli Mesikämmenen perheravintolassa.
Uutuus! Kylpylä Loiske Ähtäri avaa ovensa toukokuussa 2024!

Ähtäri Zoo | Karhunkierros 150, Ähtäri | Etäisyys Vaasasta 164 km

Tutustu koko Ähtärin tarjontaan varaa kätevästi osoitteesta: www.visitahtari.fi

Entisaikojen elämää

Stundarsin ulkomuseo Mustasaaressa on yksi Suomen suurimpia ulkomuseoita, missä on paljon koettavaa niin isoille kuin pienille. Museokylän moneen tupaan pääsee tutustumaan ja oppaat kertovat entisaikaisesta elämästä. Stundarsissa löytyy myös leikkipuisto ja eläinaitaus. Lisäksi on myös mahdollista nikkaroida ja kokeilla vanhanaikaisia työtehtäviä. Paikalla on myös kahvila Lyckans Café.

Stundarsin ulkoilmamuseo | Stundarsintie 5, Sulva | Etäisyys Vaasasta 15 km

Ilmaista iloa

Kaikki kiva ei suinkaan ole maksullista, sillä Vaasassa on monia upeita ulkoleikkipaikkoja, jotka tarjoavat isommille ja pienemmille lapsille paljon iloa ja takuuvarmasti leikkikavereita. 

Massiiviselta laivarakennelmalta kutsumanimensä saanut Laivapuisto on täynnä huvituksia niin lapsille kuin aikuisillekin. Lapsia liikuttavat monipuolisen leikkipuiston välineet kiipeilytelineistä jousikeinuihin ja hiekkalaatikoista soittimiin. Aikuiset voivat sillä välin reippailla ulkokuntoiluvälineissä, verestää lentopallotaitojaan tai istuskella kerrankin rauhassa aloillaan puistonpenkillä kesäpäivästä nauttien. 

Ilmakuva Vaasan skeittipuistosta

Hieman vanhemmat lapset viihtyvät koko päivän aivan vieressä olevassa noin 1000  neliömetrin kokoisessa skeittipuistossa. Löydä puistot kartalta.

Vaasassa viihtyy säällä kuin säällä

Yllättikö sade, uuvuttiko helle? Haetko elämystä tai vaihtelua lomanviettoon? Vaasassa ei meininki lopu säätiedotuksen tuomioon, vaan mukavaa puuhaa on tarjolla ympäri vuoden, olit sitten kulttuurirohmu, maininkien kesyttäjä tai takapihojen tarzan. Poimi siis parhaat vapaa-ajan vinkit talteen ja tartu hetkeen!

Vatsantäytettä ja pehmeimmät pielukset

Seudun kattavasta tarjonnasta löytyy ravintoloita, joiden ruoka maistuu koko jengille sekä majoitusvaihtoehtoja, joissa lapsiystävällinen palvelu on taattu.

Sinua saattaa myös kiinnostaa

  • Vaasan seutu on täynnä tapahtumia, isoja ja pieniä, jokaiseen makuun. Valitse parhaat palat ja viihdy!

  • Vaasan seudulle kannattaa matkustaa, sillä seudulla on paljon säänkestäviä kohteita, joissa on helppo viihtyä, satoi tai paistoi.

  • Vaasan keskustasta pääset muutamassa minuutissa merenrantaan. Vain vähän pidemmän matkan päässä odottavat upeat Unescon maailmanperintömaisemat ja maaseudun viljavat lakeudet.

  • Vaasan seudulla hyvästä ruuasta nauttiminen onkin nautinto, kun lukuisissa tasokkaissa ravintoloissa voit kokea miten lähituotetut elintarvikkeet yhdistyvät viimeisimpiin ruokatrendeihin.

  • Vaasa on juuri sopivan kokoinen. Tarpeeksi iso tarjoamaan niin erikoisliikkeitä, kirpputoreja kuin ostoskeskuksiakin. Ja tarpeeksi pieni siihen, että keskusta voi ottaa haltuun kävellen.

  • Vaasan seudulla voi majoittua monella eri tavalla; vaikkapa merenrannalla lasitalossa, hyvin varustellussa mökissä tai viihtyisässä hotellissa puhtaalta tuoksuvien pehmeiden lakanoiden välissä.

Lue myös