Ohita valikko
Lapset keinuvat päiväkodin pihassa

Koko perhe ihan pihalla – ulkoilukohteet lapsiperheille

Leikkipuistoja, taidetta, historiaa, kukkaloistoa ja kotieläimiä – Vaasan monipuolisissa puistoissa riittää koettavaa koko perheelle.

1. Edvininpolun leikkipaikka ja teospuisto

Edvininpolulta Purolan kaupunginosasta löytyy jokaiselle jotakin:

  • Metsäinen puisto täynnä ITE-taiteilija Edvin Hevonkosken puusta, romumetallista ja kierrätysmateriaaleista työstämiä taideteoksia
  • Sotahistoriasta kertova korsukylä, johon kuuluu mm. miehistökorsu, juoksuhauta ja savusauna.
  • Poropuistonakin tunnettu monipuolinen leikkipuisto keinuineen, kiipeilyseinineen ja köysiratoineen, joissa viihtyvät monenikäiset leikkijät.
  • Grillauspaikka omien eväiden käristämistä varten.

Aleksis Kiventie 57, Vaasa

2. Laivapuisto

Onkilahden toimintapuisto Vöyrinkaupungin kaupunginosassa vierähtää helposti tunti jos toinenkin. Massiiviselta laivarakennelmalta kutsumanimensä saanut Laivapuisto on täynnä huvituksia niin lapsille kuin aikuisillekin. Lapsia liikuttavat monipuolisen leikkipuiston välineet kiipeilytelineistä jousikeinuihin ja hiekkalaatikoista soittimiin. Aikuiset voivat sillä välin reippailla ulkokuntoiluvälineissä, verestää lentopallotaitojaan tai istuskella kerrankin rauhassa aloillaan puistonpenkillä kesäpäivästä nauttien.

Järvikatu 7, Vaasa

Onkilahden toimintapuisto – Laivapuisto

3. Alkulan puisto ja eläintila

Historiallisen Alkulan puiston ympäristössä riittää nähtävää:

  • Historiasta kiinnostuneille: Alkulan kartano toimi vuodesta 1770-luvun alusta 1800-luvun alkuun Abraham Falanderin tupakkaviljelmänä. August Alexander Levón osti kartanon vuonna 1847 ja nimesi tilan Alkulaksi. Alkulan tila säästyi kaupungin tuhonneelta tulipalolta 1852, sillä se sijaitsi varsinaisen kaupungin muurien ulkopuolella.
  • Puutarhafaneille: Levón oli hyvin kiinnostunut puutarhanhoidosta ja hänen ajaltaan on Alkulassa vielä jäljellä mm. metsäruusuja, syreenejä ja siperianhernepensaita. Kukkaloisto on parhaimmillaan kesäkuusta elokuuhun.
  • Eläinten ystäville: Paikallinen 4H-yhdistys vuokraa alueen peltoa ja ylläpitää Alkulan tilaa, jossa on kesäisin eläimiä. Lisätietoa ja aukioloajat.

Gripinpolku 1, Vaasa

4. Muumipuisto

Muumipuistonakin tunnetulla Satopuiston leikkialueella Hietalahden kaupunginosassa on Muumi-teemaisen mökin ja hahmojen lisäksi keinujen, liukumäkien ja hiekkalaatikoiden tapaisia perinteisiä ja hyväksi havaittuja huvittelumuotoja. Varttuneemman väen viihdykkeeksi on tarjolla pergola, puutarhakeinu sekä pöytiä ja penkkejä, joilla eväiden nauttiminen käy mukavasti.

Hietalahdenkatu 24, Vaasa

5. Lastenpuisto

Setterberginpuiston leikkialue keskustassa on helppo bongata sähäkänpunaisten kiipeilytelineittensä ja leikkijunansa ansiosta. Aidattu puisto on turvallinen kaikenikäisille leikkijöille ja sijaitsee tunnelmallisen Rantakadun varrella. Aikuisille riittää ihasteltavaa ympäröivissä historiallisissa rakennuksissa sekä tietenkin merimaisemassa.

Rantakatu 5, Vaasa