Ohita valikko
Lapset keinuvat päiväkodin pihassa

Koko perhe ihan pihalla – ulkoilukohteet lapsiperheille

Leikkipuistoja, taidetta, historiaa, kukkaloistoa ja kotieläimiä – Vaasan monipuolisissa puistoissa riittää koettavaa koko perheelle.

1. Edvininpolun leikkipaikka ja teospuisto

Edvininpolulta Purolan kaupunginosasta löytyy jokaiselle jotakin:

 • Metsäinen puisto täynnä ITE-taiteilija Edvin Hevonkosken puusta, romumetallista ja kierrätysmateriaaleista työstämiä taideteoksia
 • Sotahistoriasta kertova korsukylä, johon kuuluu mm. miehistökorsu, juoksuhauta ja savusauna.
 • Poropuistonakin tunnettu monipuolinen leikkipuisto keinuineen, kiipeilyseinineen ja köysiratoineen, joissa viihtyvät monenikäiset leikkijät.
 • Grillauspaikka omien eväiden käristämistä varten.

Aleksis Kiventie 57, Vaasa

2. Laivapuisto

Onkilahden toimintapuisto Vöyrinkaupungin kaupunginosassa vierähtää helposti tunti jos toinenkin. Massiiviselta laivarakennelmalta kutsumanimensä saanut Laivapuisto on täynnä huvituksia niin lapsille kuin aikuisillekin. Lapsia liikuttavat monipuolisen leikkipuiston välineet kiipeilytelineistä jousikeinuihin ja hiekkalaatikoista soittimiin. Aikuiset voivat sillä välin reippailla ulkokuntoiluvälineissä, verestää lentopallotaitojaan tai istuskella kerrankin rauhassa aloillaan puistonpenkillä kesäpäivästä nauttien.

Järvikatu 7, Vaasa

Onkilahden toimintapuisto – Laivapuisto

3. Alkulan puisto ja eläintila

Historiallisen Alkulan puiston ympäristössä riittää nähtävää:

 • Historiasta kiinnostuneille: Alkulan kartano toimi vuodesta 1770-luvun alusta 1800-luvun alkuun Abraham Falanderin tupakkaviljelmänä. August Alexander Levón osti kartanon vuonna 1847 ja nimesi tilan Alkulaksi. Alkulan tila säästyi kaupungin tuhonneelta tulipalolta 1852, sillä se sijaitsi varsinaisen kaupungin muurien ulkopuolella.
 • Puutarhafaneille: Levón oli hyvin kiinnostunut puutarhanhoidosta ja hänen ajaltaan on Alkulassa vielä jäljellä mm. metsäruusuja, syreenejä ja siperianhernepensaita. Kukkaloisto on parhaimmillaan kesäkuusta elokuuhun.
 • Eläinten ystäville: Paikallinen 4H-yhdistys vuokraa alueen peltoa ja ylläpitää Alkulan tilaa, jossa on kesäisin eläimiä. Lisätietoa ja aukioloajat.

Gripinpolku 1, Vaasa

4. Muumipuisto

Muumipuistonakin tunnetulla Satopuiston leikkialueella Hietalahden kaupunginosassa on Muumi-teemaisen mökin ja hahmojen lisäksi keinujen, liukumäkien ja hiekkalaatikoiden tapaisia perinteisiä ja hyväksi havaittuja huvittelumuotoja. Varttuneemman väen viihdykkeeksi on tarjolla pergola, puutarhakeinu sekä pöytiä ja penkkejä, joilla eväiden nauttiminen käy mukavasti.

Hietalahdenkatu 24, Vaasa

5. Lastenpuisto

Setterberginpuiston leikkialue keskustassa on helppo bongata sähäkänpunaisten kiipeilytelineittensä ja leikkijunansa ansiosta. Aidattu puisto on turvallinen kaikenikäisille leikkijöille ja sijaitsee tunnelmallisen Rantakadun varrella. Aikuisille riittää ihasteltavaa ympäröivissä historiallisissa rakennuksissa sekä tietenkin merimaisemassa.

Rantakatu 5, Vaasa

 

Sinua saattaa myös kiinnostaa

 • Aava Kertun Kotitila

  Österändsvägen 92, Södra Vallgrund

  aavakertun kotitila

  Tilamme sijaitsee Södra Vallgrundin kylässä, 32km Vaasasta, maailmanperintöalueella. Tilallamme asustaa sekä perinteisiä että hieman harvinaisempiakin kotieläimiä.

  Meillä voit viettää rennon päivän nauttien aidosta maalaismiljööstä kahvikupposen ääressä tai vaikka osallistua eläinten harjaukseen ja hoitoon. Voit varata retken ryhmille ympäri vuoden tai vierailla kesällä aukioloaikoinamme.

  +358 45 671 9358

  anna.salmi@aavakertunkotitila.fi

  http://aavakertunkotitila.fi

  Facebook

 • Kylpylä ja vesipuisto Tropiclandia

  Kesäpolku 1, Vaasa

  Kylpylä ja Vesipuisto Tropiclandia on koko perheen vesipetojen unelmien täyttymys. Kylpylässä hurjia vesiliukumäkiä, aaltoja, vesiverho, porealtaita, eksoottisia saunoja ja aina ihanan lämmintä. Vesipuistoalue, jossa on hurjia vesiliukumäkiä, kaksi lastenallasta, poreallas ja auringonottoalueet terasseineen.

  +358 20 796 1300

  info.tropiclandia@puuhagroup.com

  https://www.tropiclandia.fi/

  Facebook

 • Maailmanperintöportti

  Raippaluodontie 2, Korsholm

  Tervetuloa Maailmanperintöporttiin – Merenkurkun saariston maailmanperintöalueen vierailukeskukseen!

  Maailmanperintöportilla tutustut Merenkurkun saariston maailmanperintöön, joka on maailman paras paikka kokea viimeisimmän jääkauden jälkeinen maankohoaminen! Listassa on vierailukeskuksemme tiivistettynä.

  • Infoaulassa saat yleiskatsauksen maailmanperinnöstämme tekstien, videoiden, animaatioiden ja esitteiden avulla ympäri vuoden ja veloituksetta.
  • Avoin galleria Arte Mare esittelee paikallisten taiteilijoiden töitä ympäri vuoden ja veloituksetta.
  • Päänäyttely Weichsel kertoo maailmanperinnön tarinaa eri aistein pientä pääsymaksua vastaan.
  • Puoti on auki kesäisin ja myy maailmanperintötuotteita ja tuliaisia.
  • Pakopeli Merenkurkun merihirviö on varattavissa verkossa ympäri vuoden.
  • Opastukset ja esitykset ovat varattavissa asiakaspalvelustamme ympäri vuoden.

  Suomen pisin silta, Raippaluodon silta, kohoaa vierailukeskuksen vieressä. Se on oiva kohde virkistävälle kävelylle ja maisemien ihailulle.

  Tarkemmat tiedot aukioloajoista, palveluista ja hinnastoista löydät maailmanperintöportin kotisivulta.

  Jos nälkä yllättää, voit ruokailla ja kahvitella ravintola Bernyssä, joka toimii samassa rakennuksessa ympäri vuoden. Löydät Bernyn kotisivut ja aukioloajat täältä.

   

  +358 50 3466 200

  info@kvarken.fi

  http://www.merenkurkku.fi/maailmanperintoportti/

  Facebook

 • Stundarsin museokylä

  Stundarsvägen 5, Mustasaari

  Stundars on suuri ulkomuseo Sulvan kylässä, n. 15 kilometriä Vaasasta etelään. Museo näyttää millaista ruotsinkielisen Pohjanmaan maaseudulla on ollut aikakaudella 1870–1920, Oravaisten ja Pirttikylän välillä. Museo keskittyy talonpoikaiskulttuuriin, käsityöläisiin, sekä kansakunnan köyhempiin.

  Tule katsomaan, missä pohjalaiset esi-isät nukkuivat, mitä söivät ja mille nauroivat – kuinkahan he mahtuivat lyhyisiin kerrossänkyihin? Pesemme ehkä pyykkiä vanhaan tapaan, kun olet vierailulla, tai ehkä olemme keittäneet pannukahvia pyykkitulen yllä ja saat maistaa sitä? Tai ehkä haluat vain kuljeskella ympäriinsä rauhallisessa museokylässä ja melkein, melkein kuulla harmaiden seinien kuiskaavan? Museoalueella sijaitsee noin 70 rakennusta, mm maalaiskauppa, koulu, talonpoikaistalo ja käsityöläistupia.

  Kesäsesonki: Aukioloaikoina ovet museotupiin, näyttelyihin sekä leikkitiloihin ovat avoinna. Silloin paikalla on asiantuntevaa henkilökuntaa, joka voi kertoa ja näyttää millaista elämä oli Pohjanmaan maaseudulla yli sata vuotta sitten.   On paljon jännittävää mitä voi kokea Stundarsissa! Kesäsesongin jokaisena päivänä järjestetään eri toimintaa ja opastettuja kierroksia museokylässä. Näihin osallistuminen kuuluu hintaan.

  Nauti historiallisesta miljööstä ympäri vuoden: Olet tervetullut tutkiskelemaan museokylää vuoden ympäri. Stundarsin museoalue tarjoaa oivan kävelyreitin historiallisessa ympäristössä, maatilojen, kyläkoulujen ja mäkitupien lomassa. Stundarsinpolun kautta pääsee myös helposti Söderfjärdenin vaellusreitille, missä voi tutustua meteorikraatteriin ja kiivetä lintutorniin. Lisäksi Stundarsin kävelyreitti on osa Pyhän Olavin vaellusreittiä Pohjanmaalla. Tervetuloa nauttimaan kävelystä koiraystävällisessä Stundarsissa.

  Museo torstait: Museossa järjestetään torstaisin syksyllä, talvella ja keväällä  opastuksia ja muuta ohjelmaa klo 12-15, ilmoituksen mukaan. Lähempiä tietoja ohjelmasta löydät kalenteristamme Facebook-sivultamme ja instagram-tililtä. Museotorstaisin vapaa sisäänpääsy.

  Päiväkoti- ja kouluryhmille: Keväisin, syksyisin ja joulun aikaan Stundarsissa käy tuhansittain päiväkotilapsia ja koululaisia. Museokylässä voimme järjestää ohjelmaa ryhmän omien tarpeiden mukaan, kiinnostuksen kohteen ja opetussuunnitelman mukaan.Voimme tarjota runsaasti opettavaisia, museopedagogisia aktiviteetteja parhaan kokemuksen saavuttamiseksi lapsille ja nuorille.

  Ryhmille: Stundars on myös suosittu ja inspiroiva miljöö kokousten, työpaikan tyky- tai tyhy-päivän, kurssien ja muiden ohjelmien järjestämiseen.Halutessanne tarjoilua, aina iltapäiväkahveista kolmen lajin illalliseen, tulee ensin ottaa yhteyttä Ravintola Hemmeriin tilan varaamiseksi ja menyn päättämiseksi. Stundars voi sitten tarjota laajan ja vähän erilaisen kattauksen ohjelmista, opastuksista, kilpailuista tai kokemuspaketin saadaksenne päivästä mielenkiintoisen ja opettavaisen.

   

  +358 6 5709 9000

  info@stundars.fi

  https://stundars.fi/fi/vieraile-meilla/

  Facebook

 • Söderfjärdenin Meteoriihi

  Marenintie 294, Vaasa

  Söderfjärdenin Meteoriihi

  Söderfjärdenin meteoriihi on ainutlaatuinen vierailukeskus keskellä Suomen kauneinta meteoriittikraatteria

  • Moniulotteinen näyttely joka havainnollistaa Söderfjärdenin vähintään 520 miljoonaa vuotta pitkää historiaa
   – meteoriitin  törmäyksestä nykypäivän maanviljelys- ja Natura-2000 alueeseen.
  • Korkeatasoinen tähtitieteellinen observatorio,  jossa kaukoputkella voi tutkia
   taivaankappaleita miljoonien valovuosien päässä maailmankaikkeudessa
  • Lintutorni keskellä Suomen tärkeintä kurkien levähdyspaikkaa
  • Kahvila vanhassa riihiympäristössä
  • Aurinkokunnan malli, Söderfjärdenin kraatterimalli ja maapallon aikajana TellusTimeLine
  • Meteoriittinäyttely ja maatalouskoneiden näyttely
  • Energiakellari – omaa uusiutuvaa energiatuotantoa auringon ja tuulen voimalla

  Näyttelyn aikavaraukset ryhmille voidaan suorittaa online.

  Yksityiset  ja pienet seurueet ovat tervetulleet näyttelyn yleisinä aukioloaikoina. Näyttelyn esittää aina pätevä kraatteriopas. Lintutorni ja ulkonäyttely ovat vapaasti käytettävissä ympäri vuorokauden ja vuoden.

  +358 50 556 5199

  meteoria@sundom.fi

  http://www.meteoria.fi/fi

  Facebook

 • Vaasan Skeittiparkki

  Järvikatu 7, Vaasa

  Ilmakuva Vaasan skeittipuistosta

  Skeittiparkki sijaitsee Onkilahden toimintapuiston Vöyrinkaupungin puolelle, Pitkänkadun päässä parkkialueiden pohjoispuolella.

  Noin 1 000 neliömetrin suuruinen betoninen skeittipuisto avattiin syksyllä 2021.

  https://www.vaasa.fi/asu-ja-ela/vapaa-aika/liikunta-ja-ulkoilu/ulkoliikuntapaikat/skeittiparkki/

 • Zip Adventure Park

  Niemeläntie 15, Vaasa

  Tervetuloa Zip Adventure Parkiin – seikkailupuistoon, joka sijaitsee kauniilla paikalla Vaasassa, Suomen aurinkoisimmassa kaupungissa. Täällä voit kokea toisenlaisen, nopeatempoisen ja houkuttelevan päivän seikkailun merkeissä riippumatta iästä tai siitä, oletko perheen, yrityksen, yhdistyksen tai kaveriporukan seurassa. Tarjoamme haasteita kaikille ikäryhmille – kulje puunlatvojen välissä, haasta itsesi ja nauti sekä jännityksestä että maisemista.

  +358 40 832 2221

  info@zipadventurepark.fi

  http://www.zipadventurepark.fi

  Facebook