Ohita valikko
Visit Vaasa Visit Vaasa

Villi länsi seikkailuineen ja aktiviteetteineen odottaa

Jos kartoitat lomallasi mieluummin kesyttömiä savanneja kuin moneen kertaan tallattuja polkuja, Vaasan seutu on juuri sopiva villi(-ish) länsi haltuun otettavaksi. Uniikki saaristo, laajat preeriat, rukisia juomia, lukitut huoneet ja pystysuorat seinät saavat toimistotyöläisenkin kuoriutumaan kauluspaidastaan ja vetämään päälleen Indiana Jones -vetimet.

Loman kuuluu kuitenkin olla huoleton niillekin, jotka jäivät kotiin tai rannalle, joten voimme vakuuttaa, että meillä extreme sopii kaikille eikä sitä harrasteta turvallisuuden kustannuksella.

Tutkimusmatka ainutlaatuisiin maisemiin

Merenkurkun saaristo on maailman paras paikka ihmetellä jääkauden aikaansaamaa maankohoamista. Saariston kesä on kaunis – koe se vierailemalla näköalatorni Saltkaretissa, vaella Fort Sommarön maastossa, Västerön vaellusreitillä Maksamaalla tai jollain muulla saariston lukuisilla luontopoluilla. Tänä kesänä löytyy useampia uusia luontopolkuja ja vierailukohteita tutkittavaksi Björkö-Panike alueella.”

Opas näkötornissa

Vierailu Merenkurkun helmessä Bergössä on elämys ympäri vuoden. Vaikka saari sijaitsee vain 10 minuutin lossimatkan päässä mantereelta, on tunnelma aivan kuin toisesta maailmasta. Lue Bergö – saaristoretki melkein ulkomaille.

Maailmanperintöportti ja Raippaluodon silta | Replotvägen, Mustasaari | Etäisyys Vaasan keskustasta 17 km

Lue myös: Suomen ainoa luonnonperintökohde kutsuu seikkailuun 

Hoksottimien kesätreeni

”Myrskyn yllättämänä joudutte syrjäiselle saarelle, ja hakeudutte turvaan kalastajan mökille. Mutta oletteko mökin ainoat asukkaat? Ja kuka lukitsi oven?” KvarkenEscape on jännittävä ja adrenaliinintäyteinen pakohuonepeli. Ratkaiset mysteerejä ja teet yhteistyötä joukkueesi kanssa, kun yrität paeta huoneesta ennen ajan loppumista. Kvarken Escape tarjoaa erilaisia teemoja, joista voit valita suosikkisi. Pelin haastavuustaso on mukautettavissa, joten peli sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pelaajille.

Haluatteko välttää jäämästä lukkojen taakse sisätiloissa kauniilla säällä? Kokeilkaa ulkoilmaseikkailua Vaasassa tai Svedjehamnissa, Björköbyssä. Lue lisää osoitteesta urbanescape.fi.

KvarkenEscape | Vallgrundvägen 78A, Raippaluoto  Etäisyys Vaasan keskustasta 23 km

Tankkaustauko veden äärellä

Jos merta ei malta päästää silmistään ruokailunkaan ajaksi, Berny’s on oiva vaihtoehto. Raippaluodon sillan kyljessä sijaitsevasta ravintolasta on helppo suunnata saaristoseikkailulle, kun vatsa on ensin täytetty. Laajalta ruokalistalta löytyy varmasti sopiva vaihtoehto jokaiseen ruokavalioon ja mielitekoon. 

Berny’s Cafe & Restaurant | Raippaluodontie 2, Mustasaari | Etäisyys Vaasan keskustasta 17 km

Jalat irti maasta

Kun vesiseikkailut on nähty ja koettu, on aika kokeilla taitojaan ja pitää hauskaa kiipeilyseinillä. Wasa Up -kiipeilykeskuksen kiipeilyotteilla viihtyvät aloittelijat ja aktiiviharrastajat, aikuiset ja lapset. Ammattitaitoinen henkilökunta opastaa mielellään tämän hauskan lajin saloihin! 

Wasa Up | Rantakatu 2, Vaasa | Etäisyys torilta 1,2 km

Lähde kävelemään 

Vaasan Kävelyklubi ry järjestää eri puolille Vaasaa joka sunnuntai 10 km:n kävelyretken. Lähtö kauppatorilta. Kävelyn aikana tutustut samalla Vaasaan ja sen asukkaisiin! 

Merkkaa kalenteriin myös 9-11.8.2024 järjestettävä Vaasan Marssi -kävelytapahtuma, joka on mitä mainioin mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin ja upeisiin maisemiin! Tapahtumiin osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. 

Kuuletko lakeuksien kutsun?

Pohjanmaan lakeuksilla eletään hyvää elämää. Seudun elinvoimaiset kunnat ottavat matkailijat avosylin vastaan. Matkan varrella voit kerätä monenlaisia kokemuksia ja elämyksiä. Valitse siis mieluisin kulkupeli ja lähde seikkailuun!

Meijeristä tislaamoksi

Maistele rukiisia makuja ja ihmettele tislaamon toimintaa Kyrö Distilleryn vierailukeskuksen järjestämillä tislaamokierroksilla ja maisteluissa! Kyrö Distillery Company on useita kansainvälisiä palkintoja voittanut tislaamo, jonka ruispohjaisia tuotteita valmistetaan vanhassa meijerissä Isossakyrössä. Keittiössä valmistuvat maukkaat lähiruoka-annokset ja ravintolassa uniikit cocktailit. Samoissa tiloissa missä tislaamo on nyt, valmistettiin aikanaan suomalaisten rakastama Oltermanni-juusto. Tästä kertoo myös osoite Oltermannintie 6, kun navigoit tislaamon pihaan.

Kyrön vierailukeskus | Oltermannintie 6, Isokyrö | Etäisyys Vaasan keskustaan 44 km 

Aktiivilomailijoiden paratiisi 

Keskellä Vöyrin idyllistä maaseutua sijaitseva Norrvalla on mainio kohde perheille, jotka pitävät aktiivisesta lomasta. Norvallassa on mahdollisuus mm. kiipeilyyn, minigolfiin, esterataan sekä ulkokuntosaliin. Lähistöllä voi myös patikoida, pelata golfia (9 reikää) ja rullahiihtää. Mikä parasta, Norvallassa on myös hotelli sekä ravintolatoimintaa, joten alueella voi viettää myös pidemmän loman. 

Norrvalla | Vöyrintie 305, Vöyri | Etäisyys Vaasan keskustaan 39 km 

Syö kuin paikallinen

Meillä hyvästä ruoasta nauttiminen kuuluu kulttuuriin. Perinteinen lohikeitto, paksukuorinen pizza ja kauniisti aseteltu gourmet-annos kulkevat meillä iloisesti käsi kädessä.

Kun on aika levätä

Aktiiviurheilijoidenkin on tärkeää levätä riittävästi. Majoitusvaihtoehdoissa riittää valinnanvaraa. Pihistäisikö vai panostaisiko? 

  • G-hotels; Vaasassa, Mustasaaressa, Närpiössä ja Kurikassa

Kurkkaa kaikki Vaasan seudun majoitusvaihtoehdot

Sinua saattaa myös kiinnostaa

  • Vaasan seutu on täynnä tapahtumia, isoja ja pieniä, jokaiseen makuun. Valitse parhaat palat ja viihdy!

  • Vaasan seudulle kannattaa matkustaa, sillä seudulla on paljon säänkestäviä kohteita, joissa on helppo viihtyä, satoi tai paistoi.

  • Vaasan keskustasta pääset muutamassa minuutissa merenrantaan. Vain vähän pidemmän matkan päässä odottavat upeat Unescon maailmanperintömaisemat ja maaseudun viljavat lakeudet.

  • Vaasan seudulla hyvästä ruuasta nauttiminen onkin nautinto, kun lukuisissa tasokkaissa ravintoloissa voit kokea miten lähituotetut elintarvikkeet yhdistyvät viimeisimpiin ruokatrendeihin.

  • Vaasa on juuri sopivan kokoinen. Tarpeeksi iso tarjoamaan niin erikoisliikkeitä, kirpputoreja kuin ostoskeskuksiakin. Ja tarpeeksi pieni siihen, että keskusta voi ottaa haltuun kävellen.

  • Vaasan seudulla voi majoittua monella eri tavalla; vaikkapa merenrannalla lasitalossa, hyvin varustellussa mökissä tai viihtyisässä hotellissa puhtaalta tuoksuvien pehmeiden lakanoiden välissä.

Lue myös

Alasivut