Förbigå menyn
Till KultTour förstasidan Till KultTour förstasidan

Artikelkategorier: Arkiv

KultTour 2/2021 - Kulturkrockar i kryssningsmiljö i KAJ:s nya musikal

Publicerad: 10.9.2021

I höst går premiären av Botnia Paradise som är en nyskriven kryssningsmusikal av humorgruppen KAJ av stapeln. Igenkänning, musik för alla smaker och en hel del skratt utlovas.

Text: Caroline Mård

Medan pandemin har stängt ner kulturlivet har Kevin Holmström, Axel Åhman och Jakob Norrgård skrivit på sin nya musikal som har premiär på Wasa Teater den 18 september.

– Tanken på en musikal som utspelas på ett kryssningsfartyg har funnits med oss länge. Ett kryssningsfartyg är ett avgränsat utrymme där vitt skilda människor med olika motiv möts och kulturkrockar mellan det finska och det svenska uppstår, säger Jakob Norrgård.

Humorgruppen beskriver musikalen som en hyllning till livet.

– Efter en lång tid med stängda salonger tror vi att musikalen passar perfekt. Nästan alla har någon gång varit på kryssning och handlingen är därför enkel att ta till sig, man kommer att känna igen karaktärerna och stämningen, säger Norrgård.

KAJ:s musikal Gambämark spelades hösten 2018 på Ritz och blev en av Wasa Teaters största publikframgångar. Året därpå firade KAJ sitt tioårsjubileum med en påkostad show i Botniahallen.

– Det är roligt att få ta tag i något nytt, vi vill alltid toppa det vi gjort tidigare. Jag tror att vi ställer störst krav själva och det är viktigt att vi själva tycker att det vi gör är bra. Efter den första övningsperioden är det en trygghet att känna att tillräckligt mycket är tillräckligt bra, säger Axel Åhman.

KAJ-medlemmarna Jakob Norrgård, Axel Åhman och Kevin Holmström står för manus och musik till Botnia Paradise. På scenen får de förstärkning av Wasa Teaters skådespelare Johan Aspelin, Jonas Bergqvist, Markus Lytts, Carola Sarén och Tove Qvickström. Dessutom medverkar gästerna Mathilda Kruse från Helsingfors och May Schjörlien från Sverige. De tio skådespelarna spelar sammanlagt femtio olika roller, vilket innebär att det är brådis i kostym- och maskverkstäderna.  Förutom skådespelarna medverkar ett liveband med fem musiker.

Redan nu har 13 000 biljetter reserverats till höstens och vinterns föreställningar.

I september spelas musikalen för halvfull salong, därefter hoppas man att coronaläget tillåter fullsatt salong. Det blir bråda dagar för skådespelarna med tre till fyra föreställningar i veckan.

– Under spelperioden är man konstant livrädd för att bli sjuk så det positiva med coronapandemin är att handdesinfektionsmedlet förhoppningsvis är här för att stanna, säger Axel Åhman.

– Det är roligt att så många har bokat biljett, vi längtar efter att få uppträda inför publik igen, säger Kevin Holmström.

 

Botnia Paradise 
Urpremiär 18.9.2021

Biljetter: 45/39/27 €

Textas till finska, engelska och svenska från oktober  

Nyhet! Boka pausservering på www.wasateater.fi