Ohita valikko

Keskieurooppalainen kaupunkiloma käden ulottuvilla

Jos olet jo juonut viiniä Wienissä, seuraava samanhenkinen kaupunkilomakohde olisi sitten tässä. Kaupunkikävelyt lyhyin välimatkoin, leppoisasta tunnelmasta nauttiminen ja kansainvälinen ilmapiiri yhdistävät meitä. Meilläkin lukuisat vehreät puistot tarjoavat mukavia ajanviettopaikkoja aivan keskustan tuntumassa, historiallinen ja moderni yhdistyvät katukuvassa ja kulttuuritarjonta on rikasta ja monipuolista.

 

Museoissa riittää valinnanvaraa

Vaasan kaupungin museot tarjoavat mielenkiintoisia elämyksiä ja kiehtovaa historiaa kaikenikäisille vierailijoille. Pohjanmaan museon kesän KONTAKTi-näyttelykokonaisuudessa pohjalaistaiteilijoiden maalaukset, veistokset, valokuvat ja video punovat yhteen sisäisen ja ulkoisen maailman. Kuntsin modernin taiteen museossa on esillä Lars Swanljungin mittava nykytaiteen kokoelma. 

Pohjanmaan museossa, Tikanojan taidekodissa ja Kuntsin modernin taiteen museossa saat monta elämystä yhdellä pääsylipulla saman päivän aikana. Osta päivä lippu netissä. Vaasan taidehalliin ja kesä-elokuussa auki olevaan Vanhan Vaasan museoon on maksuton sisäänpääsy.

Visiitti hittiohjelman kulisseihin

Strömsö on jokaisen sisustajan, nikkaroijan ja puutarhurin pakollinen pyhiinvaelluskohde. Samannimisen tv-ohjelman ehdoton tähti on sen kuvauspaikkana toimiva idyllinen huvila. Merenrannassa sijaitsevan huvilan kaunis puutarha on kesäaikaan avoinna vierailijoille, ja lisäksi tiluksilla järjestetään opastettuja kierroksia ja teemapäiviä. 

Strömsö | Strömsöntie 16, Vaasa | Etäisyys Vaasan keskustasta 10 km

Ensiluokkaisia makuelämyksiä

Fröj ei ole pelkkä ravintola vaan kokonaisvaltainen kokemus: ensiluokkainen ruoka ja juoma nautitaan visuaalisesti viimeistellyssä miljöössä ja asiantuntevien ammattilaisten tarjoilemana. Maistelumenut ovat ravintolan kruununjalokivi, mutta lyhyemmät visiitit drinkin tai yksittäisen ruokalajin parissa ovat aivan yhtä tervetulleita. 

Restaurant FRÖJ | Hovioikeudenpuistikko 19, Vaasa | Etäisyys torilta 160 m

Hejm on Fröj’n merellinen sisarravintola, joka tarjoilee astetta rennomman valikoiman ja ilmapiirin. Toki modernilla twistillä ja laadukkaista paikallisista raaka-aineista tinkimättä. Hejm sijaitsee kaupungin kauniin rantapromenadin varrella upeassa Kalastuksen talossa.  

Restaurant HEJM | Sininen tie 1 B, Vaasa | Etäisyys torilta 900 m

Keskieurooppalaista panimotunnelmaa

Mitäpä olisikaan keskieurooppalaishenkinen kaupunkiloma ilman paikallisten oluiden maistelua. Bock’s Corner Brewery -panimoravintola tarjoaa laadukkaita käsityöläisoluita sekä herkullista ruokaa. Ravintolan ympäristöön on rakentunut oma pienoismaailmansa, jossa asustelee kesäisin mm. vuohia ja kesäteatterilaisia. 

Bock’s Corner Brewery | Gerbyntie 16, Vaasa | Etäisyys Vaasan keskustasta n. 3 km 

Kulttuuria kahdella kielellä

Teatteriesityksiä pääsee Vaasan seudulla ihastelemaan useammallakin kielellä ihan niin kuin siellä Keski-Euroopassakin. Ammattilaisteattereiden lisäksi kannattaa katsastaa myös kesäteattereiden tarjonta. 

Kuninkaalliset unet

Hotel Astor huokuu menneen maailman eleganssia ja on siksi täydellinen valinta kultturellin kaupunkiloman majoituspaikaksi. Astorin huoneet ovat tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja, ja hotellin historia näkyy kaikkialla ympärillä. Hotellilta on lyhyt kävelymatka kaikkiin kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten kauppatorille, kauppakeskuksiin ja kaupungin upeaan merenrantaan. 

Hotel Astor | Asemakatu 4, Vaasa | Etäisyys torilta 300 m

Vinkit ja tarjoukset

Vaasassa tehty italialainen jäätelö

Pizzabistro Marco Polo - Hovioikeudenpuistikko 11, Vaasa

Laadukkaista raaka-aineista italialaisin reseptein valmistetut jäätelöt mukaan vaikkapa kesäiselle piknikille!

Ravitola Centralin julhalounaat

Ravintola Central - Hovioikeudenpuistikko 21, Vaasa

Tervetuloa herkuttelemaan! Juhlalounas katettuna vappuna ja äitienpäivänä!

Ravintola HEJM

Ravintola HEJM - Sininen tie 1B, Vaasa

HEJMissä haluamme tarjota kokonaisvaltaisen elämyksen paikkallisten raaka-aineiden tähdittämän ruoan ja lämminhenkisen palvelun parissa. Tule ja koe tämä meidän ruokasalissamme, terassillamme tai kattoterassin tapas-baarissa

Pelaa tänä kesänä golfia Vaasan ihanalla golfkentällä.

Hotel Astor - Asemakatu 4, Vaasa

Oletko suuri golfin ystävä? Hienoa. Meidän kanssamme voit viettää ihania päiviä golfmailasi kanssa Vasa Kråklund Golfissa, joka on yksi länsirannikon parhaista 27-reikäisistä kentistä.

Lue myös