Förbigå menyn

Strandsemester som på rivieran

Välkommen till Finlands riviera! Här kan du glömma alla vardagens bekymmer och istället ligga och slappa i solen på stranden, som i Sydeuropa – med den skillnaden att här slipper du trängsel, kvävande hetta och massturismens biverkningar. Hos oss når du nämligen det svalkande havsvattnet från centrum till fots eller med cykel. 

Till havsstadens anda hör förstås också att det förutom strandliv erbjuds liv och rörelse i lämplig mängd, ett intressant kulturliv, och en drink eller två vid solnedgången. Det skall inte heller vara ett måste att boka och planera allt i förväg: här i bekymmerslöshetens högborg stillar du hungern eller fixar en inträdesbiljett lite mera spontant, precis som vid Medelhavets stränder.

En ny strand varje dag

Havsnära som vi är, har vi stränder så det räcker och blir över, vi kan erbjuda en ny strand för varje dag i veckan. Bara att välja om det idag passar bäst med en familjestrand med aktiviteter, en naturnära sandstrand eller ett dopp vid en undangömd plats nära centrum.

Härligt varmt även regniga dagar

Tropiclandia erbjuder en rolig och avslappnad stranddag, även de dagar då vädergudarna försöker påminna om att vi faktiskt befinner oss ganska långt upp på norra halvklotet. Då erbjuder rutschkanorna, poolområdet, bubbelpoolerna och basturna värme för kropp och själ – och man slipper byta ut baddräkten mot ylletröja. 

Tropiksimulatorn blir perfekt tack vare badets restaurang och poolbar. Du behöver inte lämna värmen på hela dagen.

Tropiclandia | Sommarstigen 1, Vasa | Avstånd från centrum av Vasa 2,5 km 

Läs även: Tropiclandia – Välkommen till Paradisön!

Över havet mot nya kuster

En kryssning hör absolut till då du är på strandsemester – några plamer växer inte vilt hos oss, men å andra sidan har vi inte heller några orkaner, så här är det 1-1 mellan oss och Karibien. (Eller egentligen är vi bättre, för Wasalines Aurora Botnia är världens mest miljövänliga passagerarfartyg.) En kryssning över Kvarken, till eller från Umeå, är bekvämare än någonsin tidigare, och här är det resan som är minst lika viktig som målet.

Wasalines terminaler

Läs mer om olika rese- och kryssningsalternativ och boka

Även restaurangerna ligger på stranden

Inte ens då stranddagen är över behöver du lämna stranden. På Restaurangskeppet Faros däck eller terrass kan du njuta av mat och kvällsliv. Onsdagar har Faros live musik på terrassen (väderreservation). På menyn finns såväl finländska smaker som internationella delikatesser. Här har du ett bra läge att bli kvar och lära känna den solbrända lokalbefolkningen lite bättre.

Faros Restaurant Ship & Terrace | Blå vägen 1 (Fiskstranden), Vasa | Avstånd från Vasa salutorg 900 m

Fantastiska havsutsikter och smakupplevelser

bjuder även den klassiska restaurangen Strampen på. Funkar lika bra för en träff som för familjemiddag eller en kväll med kompisgänget. Strampens kök serverar bland annat delikata fiskrätter och läckra biffar – allt tillverkat av färska och högklassiga råvaror. 

Strampen | Strandgatan 6, Vasa | Avstånd från Salutorget 900 m

Simma lugnt mot en god natts sömn

För äkta strandlejon som vill se sand och hav genast då de drar ifrån gardinerna på morgonen lönar det sig att välja Scandic Waskia som nattkvarter. Hotellrummen erbjuder vacker havsutsikt. Stränderna på Vasklot och Sandö ligger på gångavstånd, så några andra konstiga gummitassar än gympaskor behövs inte på den här resan.

Scandic Waskia | Lemmenpolku 3, Vaasa | Avstånd från centrum av Vasa 2 km 

Tips och erbjudanden

Sommarens bästa spasemester!

Scandic Waskia - Kärleksstigen 3, Vasa

Roa dig på Tropiclandia Vattenpark med hela familjen. Bo bekvämt och nära på hotell Scandic Waskia. Sov i sköna sängar och vakna upp till en god frukostbuffé.

Våren och sommaren på Strampen!

Strampen - Strandgatan/Inre hamnen, Vasa

Njut av en smakrik lunch eller middag i en historisk miljö i Inre hamnen. Vår solsäkra terrass är öppen hela sommaren!

Läs även