Förbigå menyn

Sevärdheter och besöksmål i Vasaregionen

Plaska på ytan eller dyk djupare - upplev Vasaregionen på ditt eget sätt!

Kvarkens världsarvsskärgård

Den unika skärgården i Kvarken är Finlands enda naturobjekt på Unescos världsarvslista. Tillsammans med Höga Kusten utgör den grunda Kvarkens skärgård den bästa platsen i världen att uppleva och förstå landhöjningen som uppstått efter den senaste istiden.

Upplev Kvarken

Är Strömsö verkligt?

Ja - Strömsö finns på riktigt och det ligger i Vasa! Den idylliska villan som fungerar som inspelningsplats byggdes 1852 och man kan besöka den antingen på guidade rundturer i juli eller under gruppbesök som bokas separat.

Läs mer

Berättelser från Vasaregionen

I Vasaregionen behöver du inte välja, eftersom härliga naturupplevelser lätt kan kombineras med urbant stadsliv under en och samma resa.

Läs berättelserna

Meteoria Söderfjärden

Ett unikt besökscenter mitt i Finlands vackraste meteoritkrater. Utställningar om Söderfjärdens minst 520 miljoner år långa historia - från meteoritnedslag till nutid.

Läs mer

Vi rekommenderar

Det händer i museibyn

Stundars i Korsholm är ett av Finlands största friluftsmuseer, med mycket att uppleva för både stora och små. Lek och lär på Stundars!

Stundars friluftsmuseum

Museernas dagsbiljett ger kulturupplevelser

I Vasa stads museer finns det upplevelser mer än tillräckligt för en hel dag. Med dagsbiljetten får du inträde till tre museer under en dag.

Köp dagsbiljett

Ett måste om du är det minsta teknikintresserad

En charmerande nostalgiupplevelse även för dem som tycker bilar och motorer bara är bra för att flytta sig från punkt A till punkt B.

Stig in i Vasa bil- och motormuseum!

Ett destilleri fyllt med historier, dofter och smaker

Hör historien om Kyrö Disitillery under en guidad tur, smaka på rågdryckerna under tasting eller passa på att njuta av en drink i baren.

Kyrö Visitor Center

Passa på att njuta av scenkonst medan du är i Vasa!

Wasa Teater lovar sin publik upplevelser i världsklass i form av så väl drama, komedi som musikaler

Wasa Teater

Teaterns magi tar dig till jordens ände

Vaasan kaupunginteatteri (Vasa stadsteater) är ett hus fyllt av historier som erbjuder eskapism till ett förmånligt pris.

Vaasan kaupunginteatteri

Du kanske också är intresserad av