Förbigå menyn

Tropiclandia – Välkommen till Paradisön!

Vad tänker du på när du hör ordet paradisö? Kanske ljus, värme, avkoppling tillsammans, tropikerna och vattenlekar. I Vasa är det lätt att dyka in i den tropiska stämningen. Vattenparken och nöjesbadet Tropiclandia ligger på Paradisön, alldeles i närheten av Vasa centrum. Det är enkelt att ta sig dit med bil, cykel eller till fots.

Besökarna får njuta av den tropiska värmen på över 30 grader hela året och på sommaren är också utomhusparken öppen.

Vattnet i rutschkanorna och bassängerna är uppvärmt och från solterrassen har du en fantastisk utsikt över havet.

På Tropiclandia kan ni tillbringa hela dagen, med korta pauser för att äta och dricka. I poolbaren serveras fräscha drycker och läckra smårätter. På restaurangen serveras större matportioner. Under sommarens varma dagar är solterrassen de vuxnas favorit. Barnen väljer däremot hellre ett åk i Freefall eller Surfing Hill.

Det bästa med Tropiclandia?

Vaasalainen Lahdenperän perhe vierailee lähes viikottain Tropiclandiassa

Familjen Lahdenperä från Vasa besöker Tropiclandia nästan en gång i veckan så de kan verkligen tituleras experter på Tropiclandia. Katja Lahdenperä tycker det är lätt att besöka Tropiclandia med barn i olika åldrar. ”Det har blivit ett sätt för vår familj att tillbringa tid tillsammans och barnen ser alltid ivrigt fram emot besöken”, berättar hon.

De större barnen, Veeti och Atte, plaskar i den djupare delen eller far runt i virvlarna som vågmaskinen skapar. Deras lillebror Eetu trivs bättre i den grunda bassängen, men drömmer redan om de spännande vattenrutschkanorna. Emellanåt kopplar hela familjen av i bubbelpoolen eller i bastun. Katja rekommenderar förstagångsbesökare att utforska vattenparkens utbud i lugn och ro och till exempel pröva på ett uppfriskande dopp i kallbassängen eller mäta sina krafter i motströmsfloden.

Top Camping – Sov gott vid havet

Top Camping Vaasa är ett utmärkt alternativ för gäster som uppskattar havsmiljön och ett centralt läge. På campingplatsen kan man övernatta i stuga och det finns också plats för husvagnar, husbilar och tält. Lilleputtåget, som trafikerar på sommaren, går från centrum till Tropiclandia och ända till Top Camping, så all service är lättillgänglig.

Publicerad 14.2.2020

Läs mer

 • Top Camping Vaasa

  Uddnäsvägen 34, 65170 Vaasa

  Välkommen till Top Camping Vasa! En havsomfluten, parkliknande campingplats brevid havet på Vasklot bara 2 km från Vasa centrum. På bekvämt avstånd ligger Vattenparken Tropiclandia.

  Campingen har 31 stycken fyra personers campingstugor. Alla stugor har värme, el, kylskåp och mikrovågsugn. Utanför stugorna finns dessutom vattenposter och platser för lägereld. Du har också tillgång till välutrustade kök med utegrillar, duschar och wc, morgonbastu 7-11 och naturligtvis all annan service på området. Möjlighet att ta husdjur med i stugorna nr 27-31 och stugorna nr 8-14 har dubbelsäng och våningssäng.

  Om du reser med husvagn eller husbil, kan du välja mellan att parkera på en grön och fin gräsmatta eller ett praktiskt sandunderlag. Det finns många eluttag och antalet ökar hela tiden!

  Vill du övernatta i tält finns det gott om plats att slå upp tältet på. Områdets välskötta gräsplan är stor nog för hundratals tält. Köksbyggnaden är nyrenoverad och välutrustad och all service ligger inom ett bekvämt avstånd.

  +358 20 796 1255

  info.topcampingvaasa@puuhagroup.com

  https://www.tropiclandia.fi/topcamping/en/

 • Tropiclandia nöjesbad och vattenpark

  Sommarstigen 1, Vasa

  Äventyrsbadet Tropiclandia har allt som familjens vattendjur kan önska: häftiga vattenrutschbanor, vågor, vattenfall, bubbelpooler, exotisk bastu, och här är det alltid varmt. Vattenparkområdet utomhus har många olika och häftiga vattenrutschbanor, två barnpooler, bubbelpool, terrass och gott om plats att sola.

  +358 20 796 1300

  info.tropiclandia@puuhagroup.com

  https://www.tropiclandia.fi/

  Facebook

Berättelser från Vasaregionen