Förbigå menyn

Vasaregionens bästa solnedgångsplatser

Finns det något härligare än att titta på solnedgången tillsammans med familjen, en kompis eller älsklingen! Åk och beundra solnedgången samtidigt som du njuter av sommarkvällens friska luft: vi har listat de bästa solnedgångsplatserna i Vasaregionen.

Bryggan vid Inre hamnen

Upplev Medelhavet mitt i Vasa! En mer klassisk plats än denna får man leta efter. I Inre hamnen kan man njuta av solnedgången från bryggan eller på de närliggande restaurangerna. Platsen har en underbart avslappnad atmosfär. Utöver den fantastiska utsikten så är det kort väg till sommarens bästa aktiviteter, simning och glassätning, från Inre hamnen!
Adress: Inre hamnen, Vasa

Universitetsstranden, Kentaurstatyn

Om du inte ännu har upplevt undret vid Universitetsstranden så är det dags nu. På den här platsen går solens strålar ner i riktning mot den magnifika kentaurstatyn och avslöjar dess skimrande yta. Det lönar sig att ta med en picknikfilt och matsäck som du kan njuta av vid campusområdets strand.
Adress: Universitetsstranden 5, Vasa

Utsiktstornet Saltkaret i Svedjehamn

Svedjehamn är värt bilresan på ca 45 min. Utsiktstornet erbjuder den unika upplevelsen att se de sista solstrålarna på cirka 20 meters höjd. Här får du uppleva äkta skärgårdsromantik med vacker natur och utsikt över Kvarkens skärgård.
Adress: Svedjehamn, Björköby

Gerbybergets motionstrappa

Se barrträd som färgats av solstrålarna från toppen av en kulle! Gå de upplysta trapporna till Gerbybergets högsta punkt, därifrån kan du till och med se till Replotbron. Denna pärla är inte nödvändigtvis det första man kommer att tänka på, men det är definitivt en av de bästa platserna att njuta av solnedgången på
Adress: Getporsvägen 20, Vasa

Mansikkasaari, Pikisaari

En ö vid en ö! På Brändös Smulterö kan man beundra solen från båten eller stranden. Beckholmen som är den delen av Smulterö som räcker ut i havet, är den bästa platsen att beundra den sjunkande solen på; vid spetsen av udden hinner du säkert spana in de sista solstrålarna!
Adress: Beckögatan, Vasa

Läs även