Skip navigation

HAPATA festari

Article categories: Auctions & Market Days Conferences, Courses, Fairs & Seminars Music Seminarier, föreläsningar och möten

Workshoppeja, luentoja ja HAPAN illallinen. Maistellaan, haistellaan. leivotaan ja opitaan toisiltamme!

Sukelletaan hapanjuuritaikinaan, bokashiämpäriin, viilipyttyyn ja kurkkupurkkiin, nimittäin HAPATA –festareilla hapatetaan kaikkea — jopa rikkaruohoja!
Hapata on pieni festari ja oodi pienen pienille maitohappobakteereille, joiden avulla ihmiskunta on säilönyt ja valmistanut terveellistä ruokaa vuosituhansien ajan. Ohjelmassa on luentoja, tietoiskuja ja workshoppeja. Haistelua, maistelua, leivontaa ja toisiltamme oppimista. 2.8. tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta illalliselle ostetaan paikat erikseen.

OHJELMA
𝟭𝟭.𝟯𝟬 “𝗛𝗮𝗽𝗮𝗻𝗷𝘂𝘂𝗿𝗲𝗻 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘁𝘂𝘂𝗿𝗶” 𝗮𝗶𝘀𝘁𝗶𝗮𝗶𝘀𝗲𝘁 (𝘀𝘂𝗼𝗺𝗲𝗸𝘀𝗶)
Miten hapanjuuren kulttuuri syntyy, vahvistuu, elää ja jatkuu sukupolvelta toiselle? Mikä juuren merkitys on leipurille ja hänen terveydelleen? Miltä erilaiset juurileivät maistuvat?
kirjailija, “juuriemo” Eliisa Kuusela / vapaa pääsy
𝟭𝟮.𝟬𝟬 𝗙𝗲𝗿𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴 𝗮𝘃 𝗴𝗿ö𝗻𝘀𝗮𝗸𝗲𝗿 (𝘀𝘃𝗲𝗻𝘀𝗸𝗮)
odlare, Sonja backlund / fri tillgång
𝟭𝟮.𝟭𝟱 𝗪𝗼𝗿𝗸𝘀𝗵𝗼𝗽, 𝗵𝗮𝗽𝗮𝘁𝗲𝘁𝘂𝘁 𝗽𝗮𝘃𝘂𝘁 / 𝗳𝗲𝗿𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗿𝗮𝗱𝗲 𝗯ö𝗻𝗼𝗿 (𝘀𝘂𝗼𝗺𝗲𝗸𝘀𝗶 + 𝘀𝘃𝗲𝗻𝘀𝗸𝗮)
Tuo oma puhdas, patenttikorkillinen 1l purkki + purkkiin sopiva määrä papuja!
Ta med egen ren burk med patentlock samt bönor till den!
ruoka-artesaani / mathantverkare Anita storm / vapaa pääsy / fri tillgång
𝟭𝟯.𝟬𝟬 𝗕𝗼𝗸𝗮𝘀𝗵𝗶 (𝘀𝘃𝗲𝗻𝘀𝗸𝗮)
Keskustelu ja kysymykset myös suomeksi!
Blomtorgets företagare / Kukkatorin yrittäjä Lena Gillberg / vapaa pääsy /fri tillgång
𝟭𝟯.𝟯𝟬 𝗩𝗶𝗶𝗹𝗶 𝗷𝗮 𝗸𝗲𝗳𝗶𝗶𝗿𝗶 (𝘀𝘂𝗼𝗺𝗲𝗸𝘀𝗶)
martat Sanna-Mari Ollila & Tea Hietamäki /vapaa pääsy
𝟭𝟰.𝟯𝟬 “𝗗𝗲𝗴𝗿𝗼𝘁𝗲𝗻𝘀 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿” 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗶𝗻𝗴 (𝘀𝘃𝗲𝗻𝘀𝗸𝗮)
”Hur föds, stärks, lever och fortsätter surdegskulturen från generation till generation?Vilken betydelse har surdeg för bagaren och dennes hälsa? Hur smakar olika surdegsbröd?
“Juuriemo”, surdegsexpert, fackboksförfattare Eliisa Kuusela / fri tillgång
𝟭𝟱.𝟬𝟬 𝗵𝗮𝗽𝗮𝘁𝘂𝘀𝘁𝗮 𝘃𝘂𝗼𝗱𝗲𝗻 𝘆𝗺𝗽ä𝗿𝗶 / 𝗙𝗲𝗿𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴 å𝗿𝗲𝘁 𝗿𝘂𝗻𝘁 (𝘀𝘂𝗼𝗺𝗲𝗸𝘀𝗶 + 𝘀𝘃𝗲𝗻𝘀𝗸𝗮)
Kokemuksia hapatuksen ja arjen yhdistämisestä — miten jakaa aika ja jaksaminen?
Hur ska man dela upp ork och resurser i vardagen?
självhushållare / omavaraistelija Marina Ranta / vapaa pääsy / fri tillgång
𝟭𝟱.𝟰𝟱 𝗥𝗶𝗸𝗸𝗮𝗿𝘂𝗼𝗵𝗼𝗸𝗼𝗸𝗲𝗶𝗹𝘂𝗻 𝗽𝗮𝗹𝗷𝗮𝘀𝘁𝘂𝘀 / 𝗮𝘃𝘀𝗹ö𝗷𝗮𝗻𝗱𝗲𝘁 𝗮𝘃 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗿𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝘁 𝗺𝗲𝗱 𝗼𝗴𝗿ä𝘀𝗲𝗻
haiseva lopetus / ett stinkande avslut på dagen (suomeksi / svenska)
Somepuutarhuri Johanna Rönnlöf / vapaa pääsy / fri tillgång
𝟭𝟵-𝟮𝟭 𝗛𝗮𝗽𝗮𝗻 𝗶𝗹𝗹𝗮𝗹𝗹𝗶𝗻𝗲𝗻 /𝘀𝘆𝗿𝗹𝗶𝗴 𝗺𝗶𝗱𝗱𝗮𝗴

HAPAN illallinen
Päivän päätteeksi järjestetään hapan illallinen elokuisen taivaan alla, keskellä Kukkatorin puutarhamyymälää. Pääosassa ovat tietysti hapatetut ainesosat eri muodoissaan ja pönötys on erikseen kielletty. Ei fine diningia, vaan rentoa yhdessäoloa happaman päivän päätteeksi. Katamme pöydät ulos, sytytämme kynttilät ja nautimme elokuun pimenevästä illasta.

Puutarhaillallisesta lisätietoa Facebook eventistä: https://fb.me/e/61rRstnaD
HAPATA järjestetään yhteistyössä Marttojen kanssa.