Du är här

  • Taiteiden yö

Upplev Vasa

Konstens natt

Vasaborna och befolkningen i landskapet har kommit för att följa med evenemanget, där framträdena i huvudsak har varit gratis.

Den första Konstens Natt ordnades år 1991 och dess popularitet har vuxit år för år. Konstens Natt är ett evenemang för hela familjen. Det månsidiga programmet erbjuder något för alla, till exempel teater, performanser, utställningar, musik och dans har funnits på programmet på de olika evenemangsplatserna under årens lopp.

De mest centrala evenemangsplatserna är Vasa torg, gågatan, köpcentret Rewell Center, Kuntsi museum för modern konst, Konsthallen, Trefaldighetskyrkan, Tikanojas konsthem, gamla kasernområdet, teatrarna, Österbottens museum, restauranger, huvudbibliotek och inre hamnen.

Nästä Konstens natt kommer att hållas 8.8.2019. 
www.facebook.com/vaasantaiteidenyo

 

Mer information ger Leena Nyqvist

Aktuellt

4.8.2015
Ett praktisk och lätt sätt att få information om Konstens natts olika evenemang i Vasa är Konstens natt-appen med mobilkarta. I appen hittar du evenemangsplatsernas schema och adress samt ser du...
Taidetta TaiKonilla
3.8.2015
Människan har redan i flera hundra år berättat om de teknologiska framstegen och målat bilder av ett konstgjort levnadssätt som är oberoende av naturen. Men det här är en ytlig och vilseledande...

Kolla också de här