Förbigå menyn
Tillbaka till museernas förstasida Tillbaka till museernas förstasida

Guidningar för allmänheten

På Vasas museer ordnas regelbundet guidningar för allmänheten på de tillfälliga utställningarna. Guidningarna ingår i inträdesbiljettens pris och är öppna för alla.

Österbottens museum

På Österbottens museum ordnas guidningar på de tillfälliga utställningarna andra söndagen i varje månad. Guidningen på finska börjar kl. 14.00 och guidningen på svenska kl. 13.00.

Vi samlas i museets entréhall före guidningen.

Kuntsi museum för modern konst

På Kuntsis museum för modern konst ordnas guidningar för allmänheten på de tillfälliga utställningarna första söndagen i varje månad. Guidningen på finska börjar kl. 14.00 och guidningen på svenska kl. 13.00.

Vi samlas i museets entréhall före guidningen.

Tikanojas konsthem

I Tikanojas konsthem ordnas guidningar för allmänheten på de tillfälliga utställningarna tredje söndagen i varje månad. Guidningen på finska börjar kl. 14.00 och guidningen på svenska kl. 13.00.

Vi samlas i museets entréhall före guidningen.

Konsthemmet erbjuder även en avgiftsfri mobil guidning om Frithjof Tikanoja. Ladda ner guidningen på din telefon eller surfplatta och vandra i Tikanojas spår i Vasa centrum med omnejd.

Guidningar för grupper

Förutom guidningar för allmänheten finns det även ett flertal andra guidningar för grupper i Vasas museers utbud – exempelvis guidningar med mjukisdjur eller skräddarsydda specialguidningar om olika teman. Läs mer om utbudet och boka din guidning!

Läs mera