Skip navigation

Buutti Game Dev Academy

Article categories: Conferences, Courses, Fairs & Seminars

Pelialan ohjelmointikoulutus, jossa opit kaiken tarpeellisen työskennelläksesi trainee-tason pelikehittäjänä.

MISTÄ ON KYSE?
Haluatko uran pelialalla? Onko unelmatyöpaikkasi suuressa kansaivälisessä peliyhtiössä tai haluatko luoda mahtavia pelejä pienellä tiimillä? Molemmat ovat upeita uravalintoja, mutta miten niihin pääsee? Buutin peliohjelmointikoulutus antaa sinulle oikeat taidot ja tiedot tavoitteeseesi pääsemiseen.

Buutti Game Dev Academy on Pohjanmaan TE-toimiston ja Buutti Oy:n ohjelmointikoulutus, jossa opit pelikehittäjäksi. Saat perustaidot niin C#-ohjelmoinnissa, Unityssa kuin kenttäsuunnittelussakin. Koulutuksen aikana opitaan ohjelmoinnin Scrum-ryhmätyön käytänteet, joita soveltaen toteutetaan ja julkaistaan peli. Buutin koulutuksessa saat aina runsaasti henkilökohtaista ohjausta.

Koulutuksen jälkeen sinulla on hyvät eväät hakea jatko-opintoihin IT-alalle tai työskennellä trainee tai junior-tason pelikehittäjänä useissa alan organisaatiossa.

MIKÄ ON UNITY?
Unity on maailmanlaajuisesti suosittu pelinkehityksen työkalu ja pelimoottori. Sen hallittuasi voit osallistua kaikkeen yhden hengen peliprojekteista valtaviin suuryritysten peleihin. Unityn hallinta antaa eväät myös muiden pelinrakennustyökalujen hallintaan.

Unitylla kehitettyjä pelejä ovat esimerkiksi: My Summer Car, Hollow Knight, Cities Skylines, Fall Guys ja Genshin Impact.

PÄÄSEEKÖ KOULUTUKSEN AVULLA TÖIHIN?
Osaavista ohjelmoijista on huutava pula. Myös peliyritykset etsivät joukkoonsa jatkuvasti uusia tekijöitä, ja C# sekä Unity-taidot ovat arvostettua osaamista.

Pelinkehityksen lisäksi Game Dev Academyn antamalla C#- ja ohjelmointiosaamisella voi työllistyä myös muihin ohjelmointitehtäviin. Näiden taitojen hallitsijalla on hyvät valmiudet trainee-tason tehtäviin.

Jokaiselle koulutukseen osallistujalle luodaan lopuksi yksilölliset jatkosuunnitelmat, joissa voi olla mukana monenlaisia vaihtoehtoja, kuten jatko-opintoja, omien pelien kehitystä tai työnhakua alalta. Suunnitelman lopullinen sisältö riippuu osallistujan lähtötasosta, oppimisen tavoista ja uratoiveista.

MIKSI JUURI BUUTTI GAME DEV ACADEMY?
Tässä koulutuksessa pelinkehitystä lähestytään ohjelmoinnin näkökulmasta. Opit, miten pelit toimivat kooditasolla ja mitä kaikkea valmiiseen peliin kuuluu. Näin olet valmis kehittämään oman pelisi tai työskentelemään peliyhtiössä.

Olemme yhdistäneet jo satoja koulutuksiemme osallistujia yrityksiin, joten tiedämme miten kehittäjän työuraa rakennetaan ohjelmointikoulutuksen jälkeenkin. Saat meiltä taidolla laaditun urasuunnitelman, jonka avulla voit edetä urallasi Game Dev Academyn päätyttyä.

Aiemman Game Dev Academy -koulutuksemme osallistujat antoivat koulutuksesta erittäin positiivista palautetta:

– Kouluttajan/kouluttajien asiantuntemus ja ammattitaito ovat vastanneet koulutuksen vaatimuksia: 4,9/5
– Olen saanut kouluttajalta/kouluttajilta tarvitsemaani ohjausta ja palautetta: 4,7/5
– Miten arvioit koulutuksen onnistuneen kokonaisuutena: 4,6/5

KEITÄ KOULUTTAJAT OVAT?
Game Dev Academyn pääkouluttajana toimii Perttu Tuovinen. Hän on ohjelmistokehittäjä ja kouluttaja, joka on vetänyt useita Buutin ohjelmointikoulutuksia vuodesta 2019 lähtien. Vapaa-ajallaan Perttu suunnitelee ja koodailee itsekin pelejä, joista uusimmasta, EMUUROM:ista, on julkaistu demoversio Steamissa. Perttu on käynyt kertomassa EMUUROM:ista myös Aalto-yliopiston Games Now! -luennolla. Luennon voit katsoa tästä: https://www.youtube.com/watch?v=OvDlXxlDX7U

MITEN BUUTILLA OPITAAN?
Koulutuksemme ovat yhdistelmä tarkkaan valittuja teoriaopintoja, käytännön harjoituksia ja henkilökohtaista ohjausta. Teorialuennoilla opitaan asioiden laajempi yhteys ja luodaan pohja käytännön osaamiselle. Opit laitetaan käyttöön tiimeissä tehtävissä harjoituksissa, joissa saat arvokasta kokemusta asioiden toteuttamisesta. Edistymistä seurataan ja ongelmia ratkotaan viikottaisissa henkilökohtaisissa keskusteluissa pääkouluttajan kanssa. Et joudu missään vaiheessa pähkäilemään asioita yksin, vaan tuki on aina saatavilla.

SOPIIKO BUUTTI GAME DEV ACADEMY SINULLE?
Pelialalla tarvitaan monenlaisia osaajia. Jos tunnistat itsesi jostain näistä, kannattaa hakea mukaan koulutukseen:

– Olet kiinnostunut ongelmanratkaisusta: ratkot huviksesi Sudokuja, Picrosseja tai Wordleja.
– Tykkäät jäsennellä ajatuksiasi: keräät musiikkia soittolistoihin, laputat maustepurkkisi ja erittelet matkatavarasi Excel-taulukkoon.
– Pelaat videopelejä – oli ne sitten tietokone-, konsoli- tai mobiilipelejä – ja olet kiinnostunut kurkkaamaan, mitä niiden pinnan alla tapahtuu.
– Tykkäät luovasta tekemisestä, kuten piirtämisestä, kirjoittamisesta, rakentelusta, neulomisesta, koodaamisesta, kokkailusta tai musisoimisesta.

Koulutukseen valitaan kaiken ikäisiä TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilun asiakkaita, joilla on kiinnostusta pelialaan joko aiempien opintojen tai harrastuneisuuden kautta. Kokemuksen piiriin lasketaan kaikenlainen ohjelmointiin liittyvä puuhastelu, joten muista mainita asiasta hakemuksessasi. Mainitsemisen arvoista voi olla esimerkiksi työkokemus ja -kokeilut pelialalta, omat harrasteprojektit, TET-harjoittelut, työssäoppimiset, koulutustausta tai kesätyöt. Koulutustaustan piiriin lasketaan opinnot ammattikoulussa (datanomi), ammattikorkeakoulussa (esim. IT-tradenomi) ja yliopistossa (esim. tietotekniikan diplomi-insinööri). Kerro myös avoimen yliopiston opinnoista, työvoimakoulutuksista tai muista kursseista. Harrastuneisuudella tarkoitetaan todennettavaa kiinnostusta pelejä ja pelinkehitystä kohtaan. Tätä voivat olla projektit GitHubissa, itse tehdyt pelit ja sovellukset tai osallistuminen kerhoihin, kilpailuihin ja workshoppeihin. Myös aktiivinen peliharrastus tai e-urheilu on hyvää pohjaa koulutukseen osallistumiselle.

HAKUKELPOISUUS:
Koulutukseen päästäksesi sinun tulee olla TE-toimiston asiakas. Koulutus on tarkoitettu pääasiassa Pohjanmaan alueen asukkaille.
Katsotaan eduksi, jos sinulla on aikaisempaa kokemusta ohjelmoinnista, peleistä tai e-urheilusta opintojen, töiden tai harrastuneisuuden kautta.

ESIMERKKI­TYÖNIMIKKEITÄ KOULUTUKSEN JÄLKEEN
Peliohjelmoija, pelikehittäjä, C#-ohjelmoija, pelisuunnittelija, game developer, Unity developer

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ
Buutti Game Dev Academy on ohjelmointipainoitteinen pelikoulutus. Asioita katsotaan C#-ohjelmoinnin ja Unityn näkökulmasta, joten käteesi jää arvostettua ja monipuolisesti hyödynnettävää osaamista. Varsinaisista pelityökaluista tutuksi tulee Unity, josta opitaan sekä 2D- että 3D-pelien kehitys. Unityn ja C#:n osaaminen antaa vahvan pohjan oppia muitakin pelinrakennuksen työkaluja ja ympäristöjä, joten koulutuksen antama taito on sovellettavissa useissa eri alan yrityksissä ja jatkokoulutuksessa.

KOULUTUKSEN OHJELMA
Osa 1: perusteet
– Luentoja ja ohjelmointiharjoituksia
– Unityn perusteet
– C#:n perusteet
Osa 2: projektityöskentely
– Vähemmän luentoja, enemmän käytännön harjoituksia
– Syvemmälle C#:iin ja Unityyn
– Pelisuunnittelu ja muut työkalut
– Pelin luominen ryhmätyönä
Osa 3: tiimityöskentely
– Ei luentoja, pelkästään tiimiprojektin tekemistä
– Scrum-tiimityö
– Pelin saaminen valmiiksi ja julkaisu

MITÄ OSAAT KOULUTUKSEN JÄLKEEN?
– Hallitset pelinkehityksessä laajasti käytetyn C#-kielen perusteet ja Unity-työkalun
– Osaat analysoida ja suunnitella videopeleja ja web-palveluiden pelillisiä ominaisuuksia
– Ymmärrät pelinkehityksen työelämän vaatimukset ja olet tutustunut työelämässä tarvittaviin työkaluihin sekä menetelmiin, kuten Scrum-tiimityöhön ja Git-versionhallintaan
– Osaat ohjelmistokehittäjän hyvän CV:n ja työhakemuksen elementit
– Osaat löytää it-alan työpaikat ja hyödyntää piilotyöpaikkoja
– Saat valmiudet työskennellä vähintään trainee-tai junior-tason pelikehittäjän työtehtävissä

MISSÄ KOULUTUS PIDETÄÄN?
Koulutus toteutetaan lähiopetuksena Vaasassa.

BUUTTI OY
Jo perustamishetkellämme keväällä 2017 tavoitteemme oli selkeä: auttaa ihmisiä kehittämään intohimoaan ohjelmointiin. Olemme nopeasti kasvaneet neljän innokkaan perustajan porukasta yli 80 osaajan konsultointi- ja koulutusfirmaksi. Tänä aikana koulutuksemme ovat auttaneet tuhansia nuoria, opiskelijoita ja työttömiä kehittämään ohjelmointitaitojaan. Koulutamme jatkuvasti uusia ohjelmoijia heidän ensimmäisestä koodirivistään täyspäiväisiksi IT-konsulteiksi.

KOULUTUKSEEN HAKEMINEN:
Hakeaksesi koulutukseen, sinun tulee lähettää hakemus niin TE-toimiston kuin myös Buutin järjestelmään. Lähetä molemmat hakemukset samanaikaisesti, niin hakemuksesi etenee nopeammin.

Hakemus Buutin järjestelmässä:
Täytä linkistä löytyvä hakulomake ohjeiden mukaan:

Hae koulutukseen

Hakemus TE-toimiston järjestelmässä:
Jätä hakemuksesi TE-toimiston järjestelmään osoitteessa https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/711437?locations=Vaasa&announced=0&sort=1.

Haastattelut pidetään TE-palveluiden johdolla 15.-16.3.2023. Valinnat tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella, joten perustelethan hakemuksesi huolella!

Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi > TE-palveluiden Oma asiointi > Työvoimakoulutus. Koulutuksen koodi on 711437. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli et osallistu koulutusvalintaan tai perut koulutukseen osallistumisen, TE-toimisto selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen.

INFOTILAISUUS
Koulutuksesta järjestetään infotilaisus livelähetyksenä 15.2.2023 klo 13:00-14:00. Liity mukaan tämän linkin kautta: https://meet.google.com/vpm-eemk-ywo

LISÄTIETOJA
Susanna Juusola
etunimi.sukunimi@buutti.com
+358 45 783 22786