About coronavirus

Skip navigation

Våga vara företagsam - semifinal

Article categories: Auctions & Market Days

200 ungdomar presenterar sina affärsidéer, säljer sina produkter & tjänster på denna stora mässa & nationella semifinal!

Välkommen på Österbottens Våga vara företagsam -semifinal och mässa! Närmare 200 ungdomar, från Kristinestad i syd till Karleby i norr, och deras 80 UF-företag samlas till en stor mässa i Rewell Center i Vasa. Under Våga vara företagsam – semifinalens mässa presenterar ungdomarna sina affärsidéer, marknadsför och säljer sina produkter och tjänster. Semifinalen avslutas med prisutdelning där 6 UF-företag premieras med finalplatser till Våga vara företagsam-finalen som går av stapeln i Helsingfors 23-24.4.2020.

VAD: Våga vara företagsam – semifinal och mässa
VAR: Rewell Center, Vasa
NÄR: Tisdag 11.2.2020 kl. 11.00-15.00
Arrangör: Ung Företagsamhet rf. (Österbotten)

Välkommen till mässan där du kan göra fina fynd och bekanta dig med ungdomarnas affärsidéer!

Vad är UF-företagande? ”Ett år som företagare” är ett studieprogram i företagande för ungdomar i högstadiet, gymnasiet och andra stadiets yrkesutbildning. Under ett läsår får ungdomarna driva egna företag, så kallade UF-företag, i grupp om ca 3 – 5 elever, med riktiga varor och tjänster. De går igenom ett företags hela livscykel, från start och drift till avveckling. UF-företaget erbjuder ungdomarna en inlärningsmiljö där de får testa sina egna idéer. Efter UF-året har ungdomarna med sig erfarenhet och kunskap om både företagande och arbetslivet.