Skip navigation

Heritage Talks in Kvarken

Article categories: Seminarier, föreläsningar och möten

Världsarvet Kvarkens skärgårds nytt föreläsningskoncept online!

Föreläsningarna Heritage Talks in Kvarken ges för första gången i februari 2023 med havtorn och landhöjningsskog som tema. Följ med och låt dig inspireras! Vi organiserar 2 öppna online-föreläsningar via Teams. Länken till Teams kommer att publiceras på evenemangets webbplats och på Facebook närmare evenemanget.

– ONSDAG 15.2.2023 klo 18, via Teams
Maria Ehrnström-Fuentes, Hanken: Kläder med rötter: hur fårull, landskapets historia, och lokalt kunnande bidrar till en mer hållbar ekonomi

Traditionellt har världsarvslandskapet i Kvarken präglats av fårbete och för ett par decennier sedan var hanteringen av fårull en naturlig del av den lokala ekonomin. Låt oss utforska tillsammans hur det lokala ullarvet skulle kunna bidra till att skapa mer kläder med rötter på ett sätt som också gynnar den lokala ekonomin och biodiversiteten i landskapet.

– TORSDAG 16.2.2023 kl. 18, via Teams
Mats Sabel, Dynamo Närpes: Gårdsbutiksnätverket i Matriket Österbotten – hur kan du bli en del av det?

Hur skall jag tänka för att våga starta upp en gårdsbutik, finns det konkurrens på området eller… Måste allting kreativt vara nytt?
Är mat som turismprodukt ännu en trend eller har det tåget redan gått? Har vi någonting i vår flora och fauna som verkligen är unikt för området och hur kan vi dra nytta av dessa råvaror?

– FÖR VEM: företag, föreningar och organisationer i civil- och lokalsamhället. Alla är välkomna att lyssna och uppleva Heritage Talks in Kvarken!

– SIDAKTIVITETER: Under alla hjärtans vecka, besökscentret Världsarvsporten i Replot är öppet den 14–17.2 klockan 10–18. Välkommen att besöka utställningarna Weichsel och Arte Mare. Beställ en guidning eller testa rymningsspelet Kvarkens sjöodjur, som bokas online i förväg. Samtidigt kan du shoppa världsarvsprodukter i vår lilla butik. Mer information om Världsarvsporten och rymningsspelet finns på www.kvarken.fi. Kaffe eller middag? Kolla www.berny.fi.

Arrangör: Världsarvet i Kvarken rfs projekt Kreativa Kvarken, som finansieras av undervisnings- och kulturministeriet. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i programmet. Föreläsningarna spelas inte in.