Ohita valikko

Heritage Talks in Kvarken

Artikkelin kategoriat: Seminaarit, luennot ja kokoukset

Merenkurkun saariston uusi verkkoluentokonsepti!

Heritage Talks in Kvarken -luennot inspiroivat ensi kertaa vuonna 2023, taustateemalla tyrni ja maankohoaminen. Luennot ruotsiksi, tässä tiivistelmät suomeksi. Tule mukaan linjoille inspiroitumaan! Luentojen Teams-linkki julkaistaan lähempänä tapahtuman kotisivulla ja Facebook-tapahtumassa.

– KESKIVIIKKO 15.2.2023 klo 18, Teams
Maria Ehrnström-Fuentes, Hanken: Vaatteet, joilla on juuret: miten lampaanvilla, maiseman historia ja paikallinen osaaminen edistävät kestävämpää taloutta

Merenkurkun maailmanperintömaisemaa on perinteisesti leimannut lampaankasvatus, ja vielä muutama vuosikymmen sitten lampaanvillan käsittely oli luonnollinen osa paikallista taloutta. Tarkastellaan yhdessä, miten paikallinen villaperintö voisi auttaa luomaan enemmän vaatteita, joilla on juuret, ja miten paikallistalous ja maiseman luonnon monimuotoisuus hyötyisivät samalla.

– TORSTAI 16.2.2023 klo 18, Teams
Mats Sabel, Dynamo Närpes: Maatilamyymäläverkosto Ruokamaa Pohjanmaalla – miten pääset mukaan?

Miten pitäisi ajatella maatilamyymälän perustamista, onko alueella kilpailua vai…Pitääkö kaiken luovan olla uutta? Onko ruoka matkailutuotteena edelleen trendi? Onko kasvistossamme ja eläimistössämme jotain todella ainutlaatuista, ja miten voimme hyödyntää näitä raaka-aineita?

– KENELLE: yrittäjille, yhdistyksille ja organisaatioille, mutta kaikki ovat tervetulleita inspiroitumaan!

– OHEISTOIMINTA: Ystävänpäivän viikolla vierailukeskus Maailmanperintöportti Raippaluodossa on auki ti-pe 14.–17.2. klo 10–18. Tervetuloa tutustumaan Weichsel ja Arte Mare -näyttelyihin. Tilaa opastettu kierros tai pelaa Merenkurkun merihirviö -pakopeli, joka varataan etukäteen verkossa. Voit myös ostaa maailmanperintötuotteita pienestä puodistamme. Lisätietoa Maailmanperintöportista ja pakopelistä löydät osoitteesta www.merenkurkku.fi.Samalla kahvit tai ruokatauko? Tsekkaa www.berny.fi.

Järjestäjä: Merenkurkun maailmanperintö ry:n Luova Merenkurkku -hanke, jonka rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia ohjelmaan. Luentoja ei nauhoiteta.