About coronavirus

Skip navigation

Jazzhöst på Ernst salonger

Article categories: Music

Jazz höst på Ernst salonger

Jazzkvällarna på Ernst salonger ordnas av jazzbassisten Jonathan Bäckström. Jonathan är hemma från Kronoby och nu bosatt i Helsingfors där han jobbar som frilansande musiker och pedagog. Han är en flitigt anlitad basist och spelar i flera olika band bl.a. i D’Anna/Braun/Bäckström trio, Toni Henrik trio och sitt eget band Jonathan Bäckström Quartet. Under hösten kommer Jonathan att ge två konserter på Ernst Salonger med två olika band:

30.9 Sandberg/Heinola/Bäckström trio
“Ett av mina nyare projekt. Bandet grundades våren 2020 och består av gitarristen Mathias Sandberg och trummisen Aleksi Heinola. Jag gillar det framåtdrivande energiska samspelet i denna combo. Vi spelar tidlösa standards samt egna kompositioner.
Mathias Sandberg-Gitarr
Aleksi Heinola-Trummor
JB-Kontrabas
22.10 Käldström/Nyblom/Bäckström trio
“Jag har spelat tillsammans med trummisen Victor Nyblom och saxofonisten Robin Käldström i många olika konstellationer under åren, men väldigt få gånger får vi tillfälle att uppträda som trio. Projektet grundades 2019 när vi också gjorde några uppträdanden. Trio har ett väldigt öppet och lätt sound pga. avsaknaden av “ackordinstrument”, ett utrymme där jag upplever att musiken får sin plats att mogna. Med denna trio spelar vi Robins kompositioner och jazz standards.”

Robin Käldström-Saxofon
Victor Nyblom-Trummor
JB-Kontrabas