Skip navigation

Konst på 2:a våningen: Linnea Ekstrand

Article categories: Museums & Folklore

Ögonblick

OM KONSTNÄREN

Linnea är bildkonstnär och född 1962 i Pedersöre. Linnea utbildade sig först till ekonomiföreståndare och arbetade under 1990-talet som husmor på Kristliga folkhögskolan i Nykarleby. Med tiden tog intresset för måleri överhanden och år 2000 inledde hon sina studier vid Yrkeshögskolan Novia och avlade examen som bildkonstnär år 2004. Linnea Ekstrand inledde sin konstnärsbana som akvarellist men har under 2000-talet breddat sitt konstnärliga uttryck och målar i dag också i akryl och olja. Hon har haft närmare 40 utställningar i Finland, Sverige och Danmark och ett antal av hennes verk finns även i offentliga utrymmen.

MED EGNA ORD

”För mig handlar allt om ljus, synintryck och känsla. Jag söker det magiska i solstrålen som faller på en ensam blomma eller skymningsljuset som glittrar på vattenytan.

Naturen är min inspirationskälla och jag undersöker den gärna ur ett makroperspektiv. Jag fascineras av växtlivets färger och former och spår av dessa syns ofta i mina konstverk.

Mina akrylmålningar har ofta en grov struktur och är ibland uppbyggda av återvunnet material som papper, tyg och spets. Akvarellens sprödhet och transparens ger mig möjlighet att fånga känslan i växtlivets färger och rörelser. För mig är konst intimt kopplad till sinnlighet och estetik. Jag vill med min konst beröra betraktaren och förmedla en positiv känsla”.