Ohita valikko

2. kerroksen taide: Linnea Ekstrand

Artikkelin kategoriat: Museot ja näyttelyt

Hetki

LINNEA EKSTRAND

Linnea kouluttautui ensin taloudenhoitajaksi ja työskenteli 1990-luvulla emäntänä Kristliga folkhögskolanissa Uudessakaarlepyyssä. Ajan mittaan kiinnostus maalaamiseen voitti ja vuonna 2000 hän aloitti opintonsa Yrkeshögskolan Noviassa ja valmistui kuvataitelijaksi vuonna 2004. Linnea Ekstrand aloitti taitelijauransa akvarellimaalarina mutta on 2000-luvulla laajentanut taiteellista ilmettään ja maalaa nykyisin myös akryyliä ja öljyä. Hänellä on ollut lähes 40 näyttelyä Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa ja joitakin hänen töitään on myös julkisissa tiloissa.

”Minulle kaikki on valoa, näköhavaintoja ja tunnetta. Etsin maagisuutta yksinäiseen kukkaan paistavassa auringonsäteessä tai vedenpinnalla kimaltelevassa iltahämärän valossa.

Luonto toimii inspiraationlähteenäni ja tutkiskelen sitä mielelläni makronäkökulmasta. Kasvien värit ja muodot kiehtovat minua ja niiden jälkiä näkyy usein taideteoksissani.

Akryylimaalauksissani on usein karkea rakenne ja joskus ne rakentuvat kierrätysmateriaalista, kuten paperista, kankaasta ja pitsistä. Akvarellin hauraus ja läpinäkyvyys mahdollistavat kasvien värien ja liikkeiden tunteen vangitsemisen. Minulle taide on läheisesti kytkeytynyt aistillisuuteen ja estetiikkaan. Haluan taiteellani koskettaa katsojaa ja välittää myönteisen tunteen.”